29 Sept 2012

Donkey out for a ride ;)

Babyshop's service for out Bugaboo Donkey is amazingly fast. We ordered the pram last Sunday and yesterday it was available for pick-up! To be honest, I was slightly disappointed with the size and couple of it's feature(keep in mind, this cost a lot!), but as we took the pram out for a walk today, I am very happy with it. In the buggy is my son aged 4, small for his age, about 100cm tall and with clothes on, I'd guess just over 15kg in weight. He fits in perfect still and the head does not touch the roof. He enjoyed his ride in the pram so much, that he almost didn't want to walk at all(until he got the chance to push it!).

Meidän Donkeyt saapuivat eilen! Uskomattoman nopeasti saapuivat Babyshopista, sillä tilasimme ne viime sunnuntaina ja eilen ne sai hakea lähikaupasta. Ensimmäinen reaktio vaunuista oli pieni pettymys, kun vaikuttivat kovin isoilta, istuin kapea jne jne. Mutta kun pääsimme kunnolla testaamaan, kasasin kopankin, pistettiin poika niihin istumaan, niin ihan hyväthän ne on. Tänään sitten pääsimme ulkoiluttamaan niitä kauppareissulle.

Ensinnäkin ulkona nuo eivät tuntuneet/näyttäneet lainkaan niin isoilta kun kotona ja matka meni helposti ja erittäin tasaisesti. D nautti kyydistä niin, ettei halunnut kävellä(vasta suostui, kun sai itse työntää noita). Hän on ne muutenkin jo ominut ja eilisen illan ja tämän päivän on niillä leikkinyt(niitä työnnellyt ja täyttänyt tavarakoria autoillaan ym.). :).
Pikkumies rattaissa on siis 4v, pituus n. 100cm ja vaatteineen painaa ehkä n. 15kg. Mahtuu hyvin joka suunnassa, pää ei ota kuomuun kiinni, kun se on auki. Ratasosassa on kuulemma hyvä istua ja halusi jopa puolimakaavaan asentoon ja olla siinä loppumatkan kaupalle. 
Kotimatkalla haluttiin sitten jo näitä työntää ja mikä on näissä hyvä, niin isoveikka ylettää työntämään näitä mainiosti, joten voi sitten pikkuveikkaakin työnnellä, minkä uskon olevan hänelle mieleistä puuhaa.
Rattaat kulkevat mainiosti, mitään ns. vikaa ei tullut ekalla reissulla vastaan, olivat todella näppärät ja vankat. 

Miinusta nuo saa koosta, jonka tiesin toki jo etukäteen, kasattaessa, eli ei mene mihinkään pieneen tilaan, joskin mahtuu meidän farkkuun ja aion kasattaessa irrottaa vaunukopan/istuinosan + tuon sivukorin, niin menee pienemmäksi. Aisan leveä ja lättänä muoto on yksi totuteltava asia myös, sillä sormet eivät yllä sen ympäri, joten on hieman outo työntää, mutta ehkä tuo on tottumiskysymys.

Jatkamme siis testailua :)

25 Sept 2012

Beau L♥ves -offer!

I posted about a UK based brand Beau LOves back in February. No one here in Finland had their SS12 collection but for this Autumn, 3 Finnish shops have taken this cool brand in their shop! Unfortunately we have not had a chance to try them on my son yet and the sizes run small, so I might not be able to. But maybe I will get some for the little one ;).

Tein postauksen Englantilaisesta Beau LOves merkistä Helmikuussa. Silloin ei merkin kevät12 mallistoa saanut mistään Suomalaisesta nettikaupasta. Nyt asia on onneksi eri, sillä nyt merkkiä saa jopa kolmesta nettikaupasta! 

Merkki on perustettu vuonna 2010 Faye Wilden toimesta, jonka oma poika Beau on ollut jokaisen kuosin inspiraationa. Kaikki malliston vaatteet on tehty Lontoossa alusta loppuun. 







Yksi Suomalaisista jälleenmyyjistä, Qnuttu, haluaa tarjota lukijoilleni tutustumistarjouksena -10% kaikista kaupan tuotteista, eli ale koskee kaikkia kaupan merkkejä. Tarjous aktivoidaan koodilla Beaublog(huom! iso alkukirjain!) ja se on voimassa kuun loppuun, eli 30.9 asti.

Onko teillä ollut merkin vaatteita kokeilussa? 
Mitä mieltä olette merkistä?

23 Sept 2012

Bugaboo Donkey


Olen jo saanut vaunujutuista jo päänsäryn ja se on aihetuttanut jos minkälaisia tunteita ja vuoristorataa, kun on niin vaikea päättää :). Kokeilin C3 mallia Tukholmassa vain niin, että kosketin aisaa ja sain siihen pienen tuntuman. Aisa vaikutti liian korkeelta, mutta annoin asian kuitenkin olla.

Olen nyt kysellyt tuosta aisasta ja sen korkeudesta ja sain maasta-aisaan(matalimmillaan) mitaksi 101cm (erään omistajan mittaama). Vertasin tuota mittaa meidän Zappeihin ja oli paljon korkeampi tuo C3 aisan korkeus :(. Olen niin tottunut Emmaljungan Scootereiden aisaan vaakatasossa(joka erään kaverin mittaamana oli 91cm) ja noihin Zappeihin, joiden aisan korkeus on juuri sopiva, eli ei saisi olla yhtään korkeampi.

No anyways...kuulin Donkeyn omistajalta, että vaunun aisa on matalammalla kuin Cameleonin ja se siis tuntui vaihtoehdolta kuitenkin. Plussaa Donkeyssa on myös enempi säilytystilaa, isommat pyörät(ei tarvitse erikseen talvipyöriä) sekä kasautuminen yhdessä osassa. Miinuksena on pumpattavat renkaat, joita saa usein pumpata...mutta oli meidän Gesslein Visioneissakin pumpattavat renkaat ja olivat ainakin pehmeät työntää. 

Babyshopista löytyy hieman edullisemmin kuin suomesta adaptereineen ja siellä on heillä näitä varastossakin, eli varmasti sieltä tilataan. Haluaisinkin nyt vielä kuulla negoja ja plussia näistä, ja jos joku ihana voisi mitata maasta-aisaan(alimmillaan), niin olisin kiitollinen :)

Värinä valitsen sittenkin kait mustan off white- kankaalla. Saattaapi jo tänään lähteä tilaukseen ;).


EDIT* Donkeyt on tilattu juuri, jee! Babyshopista sai halvimmalla ja kankaiksi tulee tuo off white. Nyt sitten jänäätään millaiset nuo on.

20 Sept 2012

Baby Inventory part 1

We had our second important ultrasound on tuesday and everything is fine with the little boy. He was just slightly too small for the weeks, so I am going for another scan at 28 weeks. I am now slowly starting to buy more things we will need, so it won't all pile up to be bought at once. Here are some clothes we have and some we need still.

Meillä oli tiistaina rakenneultra, jossa kaikki oli hyvin, paitsi kasvua oli tullut normaalia hieman vähemmän. Ultran teki lääkäri, joten sain kasvukontrolliin ajan rv 28. Istukka on myös edessä alhaalla, melkein kohdunsuun päällä ja peittää täydellisesti myös sektioarven, sitäkin myös kontrolloidaan. 
Pikkumies esitteli auliisti haaroväliään, joten ei enää yhtään ole epäilystä siitä, voisiko siellä kuitenkin olla tyttö. 

Nyt jos rupeaisi pikkuhiljaa hommaamaan tarvittavia, puuttuvia juttuja, kuten vaatteita. Olen aika rankallakin kädellä tässä vuosien aikana myynyt D:n vanhoja vaatteita, joten ihan pienimpiä on pakko ostaa vielä lisää. Kokoja 74-80/86 löytyy runsaasti(paitsi housuja), joten ostella pitää lähinnä 50-62cm vaatetta.

Kaivoin tänään vaatejemmat ja kuvasin muistiin meiltä jo löytyviä ihanuuksia. Etsin myös lisää tarvittavia vaatteita ja juttuja ja tein pieniä kollaaseja. Meille kelpaa käytettynäkin vaatteet, joten jos teiltä jemmasta löytyy, niin ehdottomasti saa tarjota!
Tässä on meidän aika vaatimattomat 50cm vaatteet(- yksi body). Eli kietaisubodeja pitää ostaa jonkin verran lisää, samoin puolipotkareita. Talvivauvalle varmaan parhaat lämpimät sisävaatteet ovat body + potkarit ja jokin haalari(college tms.) vielä päälle? Oikeassa kuvassa on Kappiksen newbie neulehaalari ja PO.Pin velourhaalari.

Nämä 56cm eivät paljoa häpeä edellisille, tosin tästä puuttuu kaksi H&M:n valkoista kietaisubodya. Niitä pitää kuitenkin ostaa lisää, sekä myös jonkin verran housuja/potkareita.
62cm pinot alkavat jo näyttää täysiltä, mutta kaipaa housuja ja yöasuja. Mini Rodinit ovat 56/62, mutta vastaa mielestäni tuota 62cm enempi.
H&M:ltä löytyisi edullisesti yökkäreitä ja puolipotkareita.

Kappahlista ajattelin ostaa tuollaisen villaisen, paksun haalarin sekä lisää noita ihania newbie- vaatteita.

PO.P taitaa olla ainoa paikka, mistä löytyy peruspunaista kietaisubodyä, joten kaikki näistä neljästä taitaa löytää meidän jemmaan.

Kietaisubodeja tarvitaan siis koossa 50 ja 56, samoin puolipotkareita, ohuita hattuja sekä sukkia. 

Kertokaahan tekin vinkkejä keskellä talvea syntyvälle pikkuiselle? Mistä löytyisi esim. merinovillainen "alusasu"(kietaisubody + housut/puolipotkarit)? 

Vaunuihin tai ainakin ensi talveksi rattaisiin tulee tämä ihana Elodie Detailsin valkoinen lämopöpussi.

Näin tämän livenä Baby Stylessa ja ihanstuin täysin. Kestää vettä ja pitää tuulen poissa. Jos tämä ei mahdu vaunukoppaan, niin sinne tulee patjan päälle lampaantalja ja vauva pääsee sitten makuupussiin tms. Erillistä toppahaalari en ole ajatellut hankkivani, mutta kannattaako?

Kaukaloon ostan tämän Eisbrächenin kaukalopussin, jolloin vauvaa ei tarvi niin kovasti pukea. Onko teillä tällaisesta kokemuksia?

Sitten tarvitaan vielä merinovillainen tms. kypärämyssy + lämmin talvipipo, tumput ja jalkoihin untuvatossut tms. Vinkkejä noihin?

Äitiyspakkausta emme ota, joten sillä rahalla teen sitten noita vaatehankintoja(sekä harsoja ja muuta pientä tarpeellista).

Nyt kuulisin mielellään vinkkejä ja kokemuksia, mitä talvivauvalle pitäisi hommata. Laskettu aika on siis Tammikuun lopussa, eli pikkuvauva-aika tulee olemaan juurikin keskellä kylmintä talvea tammi-huhtikuun.

UFF find

I made a nice find from the local UFF(charity shop) for 5 euros. I found these red Superga shoes in size 29 for my boy for next year. Everything in the shop was 5€ or less, so the original price for the shoes was 7€. I am happy with the find as I have almost bought these shoes twice from COS. Glad I never did ;).


Tein tänään paikallisesta UFFista huippulöydön, nimittäin nämä uudenveroiset Supergan kengät. Hinta ei päätä huimannut, kun kaikki tuotteet oli 5€ tai alle. Normaali hinta näissä oli 7€, eli tuli siis maksamaan tuon 5€. Olen näitä jo kaksi kertaa ihaillut COSissa n. 60€ hintaan ja kerran kiikutin jo kassallekin(kunnes huomasin hintalapun, heh), mutta onneksi en ostanut.
Koko on 29, eli nyt isot, mutta jospa sitten ensi vuonna sopivat. Me is happy!

19 Sept 2012

Shoes for winter

We, for now, only need to get one new pair of shoes for the winter as some of the last year's are still fine now. We will need to get another pair only, if his foot grows a lot during winter. Here are the ones we have and the ones we are probably getting.

Talveksi meillä onneksi on jo kenkiä jemmassa, sillä kolmet viime talven kengät menevät vielä hyvin(ilman villasukkaa tosin). Yksi pari tarvitaan pääasiassa tarhakäyttöön, joten ostoslistalla on yhdet kengät. Mikäli jalka kasvaa yllättäen talven aikana, niin toinenkin pari on sitten pakko ostaa.

Tarhakengät pitää ehdottomasti olla helposti itse puettavat, eli ei saa olla nauhoja. Yksi vaihtoehto on oikeastaan ylitse muiden, mutta muutamaa harkitaan kuitenkin. Voin myös vaihtaa joitain meidän kengistä kokoa isompaan, jos teillä tarvetta kokoa pienempään?
 Sophie Schnoorit löytyy koossa 26(reilut) ja menevät vielä jalkaan. 
Arauto Rapin ruskeat kengät menevät myöskin vielä hyvin ilman villasukkaa, mutta nauhojen ansiosta ei pääse tarhakäyttöön. Koko on 27.

Emut ovat kokoa 27 myös ja menee kanssa talven...nämä tosin vaihtuisi mielellään yksivärisiin(kameli tms.) Emuihin/UGGeihin koossa 28, jos jollain olisi vaihtaria?

Nämä on melkeimpä varmasti tulossa meille tarhakengiksi/pakkaskengiksi. Merkki siis Sorel ja  kengät löytyvät Babyshopista. Taulukon mukaan pitäisi ottaa koko 30(US 12.5), jonka sisäpituus on 17.5cm(D:n jalka on 16cm)...pitääköhän nuo mitat oikeasti paikkaansa? Ovatko oikeasti noin pientä mitoitusta, että meille pitäisi ottaa koko 30?

Harkinnassa Sorelejen tilalle on vielä nämä Bisgaardit Pikkujaloista:


Näistä nahkaisista vain nuo kärjet kuluu aika mukavasti rumannäköiseksi tarhakäytössä, joten en tiedä kannattaako nahkaisia hommata talveen tarhaan!?

Onkos teillä talven kenkäasiat kunnossa? Mitä lapsillenne tulee tarhakengiksi vai tuleeko sellaisia erikseen?



18 Sept 2012

Silverjungle....how lovely!!

Finnish Silverjungle has, once again, been very successful with their AW12 collection. Just have to say, there are so many cool things in it. If you attended CIFF Kids in Copenhagen(FEB 2011), you might have seen them there :).

Suomalainen merkki Silverjungle tuo syksyyn aivan ihania vaatteita ja ihania värejä! Mallisto on mielestäni aivan upea ja salaa toivomani punainen tähtihousukin löytyy mallistosta. Tutustuin merkkiin ensimmäistä kertaa Tanskassa CIFF Kids messuilla vuonna 2011. Sittemmin meille tuli muutama vaate testiin ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Merkin t-paidat jäivät pieniksi kesällä, mutta mustat tähtihousut ovat kovassa käytössä, kahdessa koossa ;).

Mallisto tulossa myyntiin piakkoin, ilmoittelen täällä tarkemman päivän, kunhan saan sen selville.

Mitäs te tykkäätte?
Harmaat tähtihousut ♥

Aivan syötävän suloinen vauvan haalari!!



 Nämä pinkit ovat niin ihanat, että tekisi mieli ostaa jemmaan♥

Tämä setti on tosi makee...toi pipo on ihan pakko saada!

♥♥♥



17 Sept 2012

Winter jacket

I ordered my son the coolest winter jacket for this winter. This is for shopping/visiting purposes as it is not waterproof. It is of course from the new Mini Rodini collection.



Tilasin Oii:sta meillekin tämän Mini Rodinin talven ihanuuden. Tämä tulee meillä kauppa/kyläily käyttöön, koska ei ole vedenpitävä. Takki on vain todella leveää mallia tuolle hoikkikselle, mutta kyllä se silti käyttöön tulee. Mahtuu alle ainakin lämmintä ja käy myös toppahousujen kanssa. Pipo on PO.Pin tämän talven mallistosta ja sopii takkiin. Jokin tummansininen pipo olisi vielä kiva tuohon ja saman sävyn tumput.

Takki on kokoa 104/110 ja poitsu sen sisällä n. 100cm ja himpun alle 14kg. Jospa sitä painoa saisi vähän lisää ennen talvea ;).

16 Sept 2012

What a great sale!

Vixvax.com wants to offer my readers -20% discount on all AW12 in the store. I am sorry to be a bit late announcing this, due to a small misunderstanding, but the code is lastenvaateralli and it is valid until Monday(tomorrow!). So hurry, if you are still missing some cool winter gear from Molo or shoes by Hummel etc.'

Englantilainen VixVax- verkkokauppa haluaa tarjota lukijoilleni -20% kaikista AW12 vaatteista huomiseen asti. Alen saa koodilla lastenvaateralli. Kannattaa siis tilata talven topat tai syksyn kengät nyt, sillä myös postikulut Suomeen ovat ilmaiset!

Kohta heille saapuu myös huippusuositut Mini Rodinin syksyn vaatteet. Ja eikun shoppailemaan! ;)

15 Sept 2012

Shopping trip :)

I was not going to buy anything. I had a few shops to go to just to look around, but this time(first time in a very long time) I came back with lots of bags and some really cute things.

Kävimme tänään (niinkuin varmaan kerra viikossa ;)) Ideaparkissa. Mitään ei ollut tarkoitus ostaa, piti vaan käydä Crocs storessa katsomassa keltaisia kumppareita ja apteekissa. Tällä kertaa, pitkästä aikaa, tarttui mukaan kuitenkin aika paljon ihanuuksia ;).

Crocs myymälässä ei ollut näkyvissä keltaisia kumppareita, mutta kysyimme asiaa vielä kassalta ja myyjä löysi takahuoneesta meille yhden parin keltaisia kumppareita. Kooltaan olivat kylläkin nyt isot, mutta eipä se haittaa, menee sitten keväällä. Tähän käytin taannoin blogiaamiaisella saamani 20€ alekupongin, joten hinta jäi sopivaksi. Keltaisia saappaita ei siis enää ole kuuleman mukaan tulossa, joten viimeisiä viedään, vink vink!


H&M:ltä ostettiin liikuntaleikkikouluun Angry Birds t-paita pojan toiveesta. Vauvapuolelta löytyi Mini Rodinin takkiin sopiva pipo ja tumput.

 Lindexiltä tarttui isoin pussi mukaan. Sinne oli tullut uusia raitapaitoja(meillä yksi punainen), joten otin nuo kolme, kun sai osta 3 maksa 2. Kaikki kokoa 104cm.

Vauvalle löytyi housuja, joita ei jemmasta juuri löydy. Koot 50 ja 56, ovat kyllä niin ihanan pieniä että ♥. Kaikki housut, paitsi nuo harmaat, olivat joko -50% tai -70%.

Kotiintuloasuksi PO.Pilta ihana pehmoinen haalari 50cm sekä pipo 0-4kk. Lindexiltä 2-pack bodeja 50cm koossa, jossa meillä ei ole jemmassa yhtään vaatetta, joten niitäkin pitäisi vielä ostaa lisää. Punaiset tossut löytyivät -50% alesta.

Meille on myös kotiutunut aivan ihana juttu talveen, mutta siitä joskus myöhemmin  :).
Mukavaa lauantain jatkoa, me rentoudutaan Loraxin parissa!

12 Sept 2012

For the brothers to be


I would not like to dress twins alike, maybe when they'd be little babies, but not when bigger. I would rather get different kind of clothes for each child than two of everything. If we are lucky to have this baby healthy and happy home, I have bought the brothers some of the same clothes. But as the age difference will be 4,5 years, they are of course not exactly the same. I think it might be cute for them to wear the same clothes every now and then ;). By the way...today I am half way through my pregnancy, at 20 weeks! YAY!

Jos minä olisin saanut tai saisin kaksoset, en pukisi heitä samanlaisiin vaatteisiin ehkä koskaan. Vauvana saattaisi olla söpöä joskus samistella, mutta mieluiten ostaisin aina molemmille erilaisia vaatteita. Nyt, jos me tämä vauva syliin saadaan, olen jo ostanut veljeksille samanlaisia juttuja. Ikäeroa tulee kuitenkin 4,5- vuotta, että sinänsä ihan täysin samoja ei ole, mutta vauvalle haalaria ja isommalle paitaa jne. Minusta on söpöä pukea veljeksiä samanlaisiin vaatteisiin silloin tällöin(ei todellakaan aina) ja ainakin nyt tuntuu, että D on innoissaan, kun näkee että vauvallekin on samanlaista jemmassa. Tänään muuten porskutellaan raskauden puoltaväliä, eli 20+0 täynnä! JEE!
 Nämä löytyy molemmille :)
 Nämä myös. Pupuhaalari kotiutui eilen PikkuOtuksesta(kiitos ihanasta paketista!)
 Nämä löytyy myös.
Näistä löytyy D:lle housut, paita on tulossa ja vauvalle pitäisi tuo haalari tilata vielä jossain vaiheessa.

Oletteko te pukeneet sisaruksia samanlaisiin/tyylisiin vaatteisiin? Onko teidän mielestä tyhmää vai söpöä pukea välillä samiksiin?