27 Feb 2013

1 month -what name?


Meidän palleroinen 1kk 2pv mitat: 4400g, 53,5cm, py 36,5cm.

D on ollut samassa iässä 4,5kg, 53cm ja sentin pienempi pää...mutta D painoikin kotiutuessa 3,8kg, kun tämä nappula painoi 3,2kg....eli isompi pallero tämä kakkonen ;). 

Äkkiä se kuukausi meni. Eilen varasin ristiäisiin kirkon, mutta vapaata oli vasta 24.3 eli kuukauden päästä. Tuolloin poika onkin tasan 2kk, eli hyvä aika saada jo nimikin.

Tähän voisittekin arvuutella minkä niminen pojasta tulee...voisin jotain pientä arpoa arvaajien kesken ;).
Paljastan nimen sitten ristiäisten jälkeen.

25 Feb 2013

Keys lost and phone photos

We now have our winter holiday and it is SUNNY! It is so nice to see the sun and the best thing is, it is not cold(-0-5), so perfect weather for outdoor walks and play. Yesterday I went skiing for the first time in about 15 years, should have not as I fell 3 times hitting my head and my finger bent in someway that it really hurts now...ouch!¨
Today we walked to the centre of our little town...at the post office I noticed I did not have my keys(honestly, this never happens!), so we walked to daddy's work and got the bus back. 

Ihana ilma, eikö? Meille osui ainakin tälle päivälle ihana ilma, joten hyvä aloittaa hiihtoloma viikko. Tosin...nyt minulta on hukassa autonavain + kotiavain, että kiva kiva! Eilen kävin hiihtämässä ensimmäistä kertaa n.15 vuoteen ja kaaduimpa sitten kolmesti selälleni(ja löin aika lujaa päänkin jäähän) ja tänään sitten huomasin, ettei avaimia ole missään. En siis tiedä ovatko ne kenties tippuneet jäälle(hiihdimme siis järven jäällä) vai ovatko kuitenkin jossain kotona(epäilen). Autonavain on vielä sellainen jossa kaukolukitukset, että kalliiksi tulee sellainen uusia :(. 

Tänään lähdimme kävelylle keskustaan jossa huomasin avainten hukkuneen ja eikun kävellen miehen työpaikalle hakemaan kotiavain. Onneksi sieltä pääsi bussilla takaisin kotiin. Kävin vielä kävelemässä jäällä, jos avaimia näkyisi mutta eihän niitä näkynyt :(. Onneksi sentään on vara-avaimet.

Kuvien ottaminen on nyt pitkälti ollut puhelimen varassa, joten tässä nyt muutama eilen ja tänään napsittu kännykuva.


Kokeilimme eilen tuota Mololta saamamme jalkapalloyökkäriä(56cm) ja se on ihan sopiva. 
Ihana kuva pojista, laatu vaan surkea :(.
Ja tänään sitten kävelyllä.

 ♥ sininen taivas ♥
The sun! (and the massive pile of dirty snow ;))

Nyt sitten toivotaan, että avaimet löytyy.


22 Feb 2013

Whats up?

Days fly by...they really do. It is the start of the winter holiday today which means D will be home all of next week. Gladly granddad is also off work so they can do things together some days. The baby just keeps growing and he is sleeping pretty good. I have also changed our prams and sold the Donkey, bought a new basket for the emmaljunga pram etc.

Päivät ne vain menee eteenpäin kovaa vauhtia. Täällä alkoi nyt hiihtoloma, joten D on ensi viikon kotona minun ja vauvan kanssa. Onneksi myös Papalla on lomaa, joten saavat tehdä yhdessä kaikkea kivaa kuten hiihdellä, luistella ym. 
Vauvan kanssa sujuu elo hyvin, hän on perustyytyväinen palleroinen, joka syö hyvin ja nukkuu jopa 5 tunnin pätkiä(useimmiten kylläkin 3-4t). Päivällä hän ei juuri viihdy sisällä nukkumassa kuin max. tunnin, joten olen nukutellut häntä ulkona/parvekkeella ja saattaa siten vedellä unia sen 3-4 tuntia vaikka välissä on siirtänytkin sisälle nukkumaan. 

 Pikkumies tänään. Ikää 4vkoa 1pv.
 Pikkuisen rupeaa jo hymy irtoamaan :).

 Veljekset ovat täysin saman näköisiä, joka on aika  hassua. Nenät ainoastaan on hieman erilaiset, mutta muuten vauva on täydellinen kopio veljestään.
D käy tarhan kanssa kerran viikossa joko hiihtämässä tai luistelemassa ja on jo kehittynyt aika taitavaksi.


Meillä on myös käynyt vaunukuume ja kato, sillä myytiin meidän Donkeyt pois ja tilalle ostin muutaman jutun. Meillä oli Ozoneissa valkoinen keinonahkainen city koppa, mutta väri on sen verran arka, että laitoin sen myyntiin ja ostin tilalle musta sinisen kopan. Lisäksi ostimme Scooter rattaat, joita jäin kaipaamaan kun myin sellaiset syksyllä pois. D kaipaa vielä välillä rattaita, joten hän saa niitä tarpeen mukaan käyttää ja ensi talveksi ne on sitten pikkuveikalle Ozonen ohessa. Ostin runkoon myös talvipyörät, jotka asennettiin tänään.

Vaihdoin myös Ozonen istuimen kankaat siitä tumman lilasta sinisiksi(löysin vaihtajan, jonka kanssa vaihdoimme päikseen). Nyt on sitten vähäksi aikaa menopelit, eikä  ainakaan nyt kaivata mitään muita.
Uusi koppa PP black/blue värissä :)

Scooterit samassa värissä.

Ozonen istuinosa värissä Navy.

Ja tässä vielä Ozonen rungossa talvipyörät. Pääsee säässä kun säässä :)

Onko teille monella Emmaljungat? Jos niin mitkä? Oletteko tykänneet?

19 Feb 2013

Photographs by Piritta

We had some beautiful photographs taken by the best child photographer Piritta Lipiäinen. They turned out gorgeous despite the fact that things did not go as planned (well, do they ever?). Bigger man was just playing around and little man awake when suppose to be asleep ;).

Kävimme viikko sitten sunnuntaina kuvauttamassa poikaset Piritta Lipiäisellä, joka edelleenkin aivan mahtava ;). Kaikki ei mennyt ihan nappiin, kun isompi uhmaili ja pienempi pysyi maidoista ja puhtaasta vaipasta huolimatta hereillä pitkän aikaa. Ihania kuvia tietenkin sai Piritta silti napattua ja tässä niistä muutamia. Ehdottomasti suosittelen käymään lapset kuvauttamassa hänellä!








14 Feb 2013

Our days...

...go by so fast :). I have not had much time to blog recently. First of all my laptop's charger(or the charging point of the laptop) is broken and it does not charge  easy at all. So blogging is not always possible :(. 
We have started going out with the baby and D has started daycare 3-4 days a week. I have also made a couple of DIY t-shirts with textile paint :).

Meidän päivät menevät kovaa vauhtia, eikä bloggailulle ole juuri jäänyt aikaa vaikka postausideoita onkin. Yksi syy tähän on, että läppärini laturi(tai latausportti läppärin sisällä) ei toimi kunnolla, joten akku on aina loppu tai läppärini joutuu olemaan hankalassa asennossa latauksen aikana, ettei pysty kirjoittamaan :(. Pitää viedä takuuhuoltoon, kunhan ehdin. 
Vauva on iltaisin myös aika vaativa, joten olen hänen kanssaan yleensä illat makkarissa(jonne läppäriä ei voi laturin takia ottaa), joten siinä ne illat sitten kuluvatkin.

D aloitti taas päiväkodissa 3-4pv viikossa ja vauvan kanssa olemme aloittaneet ulkoilut. Hän on vain erilainen kun veljensä, eikä kauaa viihdy kaukalossa/vaunuissa, varsinkaan jos ne eivät ole jatkuvasti liikkeessä. Iltaisin tankataan maitoa aika usein alkaen n. klo 19 ja ollaan kunnolla nukahdettu vasta n. 22 aikaan...josta sitten nukutaankin n. 02 asti. Siitä sitten nukutaan vaihtelevasti joko 04 tai 06 asti ja siinä tulee n. tunnin mittainen valvejakso, jonka aikana vaihdetaan paristi vaippaa ja syötetään muutama kerta. Siitä sitten nukutaan yleensä klo  9 asti aamulla. 

Innostuin yksi päivä tekemään tekstiilimaalilla paitoihin kuvia ;)...niistä tuli ihan kivat ja katsotaan jos saisi vielä jotain muutakin aikaiseksi.

Meidän vauveli on tänään jo 3vkoa vanha ♥. Kuva on otettu tänään :).

Tekemäni paidat. Karhun kuva on netistä(en muista nyt mistä) ja tuo bird of paradise(VIDEO) on yksi maailman upeimmista ja kummallisemmista linnuista(katso video!) ja olen sen halunnut tehdä jo monesti. Nyt sitten kokeilin ja kiva tuli.

Tigerista on tullut yksi lempparikaupoista ja onneksi niitä on lähistöllä jopa 3! Eilen kävin ja ostin noita ihania sirkus seinätarroja, jotka liimasin D:n vaatekaappien oviin.

Lisäksi ostin tämän peltisen sirkuslaukun, johon D laittoi autojansa :). Ostettua tuli myös mm. ihania paperipillejä sekä cupcake- paketti.

Arvontaa olisi luvassa, kunhan saisin arvottavat kuvattua :). 
Mitäs teille kuuluu? Tykkäättekö Tigerista? 

Ainiin...meidän Bugaboo Donkeyt(kuin uudet) ovat myynnissä, mikäli jotain kiinnostaisi ostaa ne?! Jos, niin meiliä vaan tulemaan ;). DONKEYT MYYTY.

9 Feb 2013

Bugaboo Buffalo!

Bugaboo is launching a new Buffalo- stroller, apparently it will be out in July. Bugaboo will launch it officially next week. I think it looks very nice and I wish it had been out last year, because I would have bought this instead of the Donkey.


Bugaboo julkisti facebook sivuillaan uuden Buffalo- mallin. Voi kumpa tämä olisi tullut jo viime vuonna, olisin ostanut tämän enkä Donkeyta. 

Tässä on kaikki, mitä itse olisin toivonut Cameleoneissa. Nämä sopii Suomen oloihin varmasti mainiosti.

Bugaboo julkistaa rattaat kunnolla ensi viikolla.

Mitä tykkäätte?


6 Feb 2013

Stokke Tripp Trapp + Newborn set


Sain tuossa jokin aika sitten meiliä Stokken suomalaiselta edustajalta, josko olisin kiinnostunut testaamaan Newborn settiä Tripp Trapp- tuoliin. Olin nähnyt tuota vauvaistuinta mm. Stockmannilla aiemmin, mutta en sen tarkemmin asiaa ollut ajatellut. Nyt kuitenkin pääsin perehtymään asiaan ja tuo vaikuttaa kivalta jutulta ja onkin meille oiva ratkaisu ruokailujen ajaksi, jolloin vauva on hereillä.



Hain meidän setin tänään ja saimme myös Tripp Trapp- tuolin haluamassamme värissä(valkoinen). Nyt on molemmilla pojilla omat tuolit ja ne onkin nyt vierekkäin pöydän päädyssä(D haluaa ehdottomasti olla vauvan vieressä). Mukana tuli myös vaihtopäälliset Newborn- settiin ja valitsin ne tuossa sini-violetissa ruutukuosissa. 


Stokke kertoo Newborn- setistä näin:

Stokke Tripp Trapp Newborn Set on ergonomisesti suunniteltu istuin, joka asetetaan Tripp Trapp syöttötuoliin, josta se tarjoaa vastasyntyneelle erinomaisen näköalapaikan muun perheen elämään. Uskomme, että vuorovaikutuss ja läheisyys ovat keskeisiä asioita vauvan kehityksen kannalta. Siitä syystä kaikki Stokken tuotteet, kuten myös Tripp Trapp Newborn Set on suunniteltu tuomaan vauva lähemmäs vanhempia.

Lapset kehittyvät ja oppivat kommunikoimalla heitä lähellä olevan ihmisen kanssa. Tripp Trapp Newborn Set tuo vauvan osaksi perheen päivittäistä arkea ruokapöydässä heti syntymästä lähtien ja helpottaa syöttämistä.

Vauvan mukana olo ruokapöydässä antaa vanhemmille mahdollisuuden nauttia ruokailusta ilman, että yhteys vauvaan katkeaa, joka on myös vauvalle tärkeää.

Stokke Tripp Trapp Newborn Set kiinnittyy turvallisesti Tripp Trapp tuoliin ilman omituisia virityksiä. Kun vauva osaa istua itsenäisesti, istuin vaihdetaan Baby Set istuinosaan. 

Stokke Tripp Trapp Newborn Set soveltuu vastasyntyneestä noin kuuden kuukauden ikään asti(9kg).

Istuimessa on 5- pistevaljaat sekä irroitettavat, konepestävät 100% puuvillaiset tekstiilit. 

 Isoveikka ja pikkuveikka saman pöydän ääressä. Tämä on meille ainakin huippujuttu, sillä D:stä on kiva saada pikkuveli jo nyt mukaan muun perheen puuhiin, kuten syömiseen. 
Saa nähdä kauanko istuin meillä menee. Mikäli pikkuveli kasvaa samaa tahtia veljensä kanssa, 9kg tulee täyteen vasta vuoden iässä, joten tästä kasvetaan yli ennemminkin pituudessa kuin painossa. 

Lisää juttua on tulossa, kunhan olemme testailleet enempi :)

Onko teillä kyseistä settiä? Tai onko setti teille tuttu?

4 Feb 2013

Brotherly love and some new clothes

I received my Oii order today, some cool Mini Rodini items ;). The pico jacket was just perfect and the panthers a bit on the big side, so will be worn for long. I also popped into PO.P yesterday and bought a blue stripey body for the baby. 
I snapped a few photos yesterday of my two boys...aren't they gorgeous?

Tänään saapui vihdoinkin Oii:sta tilatut vaatteet. Keltainen pico on täydellinen, haalari varmasti vauvalle hyvä kevään/kesän/syksyn. Pantterit ovat isohkoja, mutta näin oli tarkoituskin, sillä syksyn malliston 104/110 on jo meille nafti...nämä olivatkin sitten hieman reilumpaa mitoitusta.
Käväisin eilen pikaisesti PO.Pissa, kevään värit ei säväyttäneet lainkaan(oranssi ja vihreä raita), mutta onneksi bongasin bodeista sini-valkoista raitabodya ja sellaisen meille ostin 62cm koossa. 
Eilen napsin myös ihania veljeskuvia...eikö olekin suloisia? ;).

Pantteri 116/122...vastaapi ehkä 110/116.

Housut samaa kokoa :)

Vauvan haalari 68/74 sekä pico takki 104/110
Huono sovituskuva kännykällä...malli n. 102cm ja takki täydellisen sopiva.
Ostin facebookin kautta keltaiset Bensimonit, jotka aivan täydelliset picon kanssa...vaikka ei näitä ehkä yhdessä käytetäkään. Meillä on keväälle kyllä nyt aika paljon keltaista ;).

PO.Pin ainoa kevään kiva juttu(tähän astisista nähdyistä) on tämä "suomi"- body :)

Veljekset ♥

Pikku kirppu kasvaa hurjasti ja osa 50cm bodeistakin jo pieniä...taitaa mennä kasvussa veljensä ohi!

Pusi pusi...


Mitäs teille tuli Mini Rodinilta? Oliko sopivia? Entä, säväyttikö uudet PO.Pit?


1 Feb 2013

Mini man

Days go by fast with the little man in the house. I have recovered well from the c-section and been picking up D from day care past two days. My hemoglobin is still low, so it stops me from doing too much as I get short of breath, but getting better everyday. Little man is a very good baby so far. He eats a LOT of milk and sleeps 3-5 hours. His stomach works fine and he pees often ;). 

Päivät ne vaan kuluu, vaikka kotona ollaankin pelkästään. Sektiosta olen toipunut taas kerran hurjan nopeasti ja hyvin. Tikit poistettiin tiistaina ja haavaa olen hoidellut. Välillä vielä noustessa ym. sattuu mahaan,  mutta muutoin voin olla jo aika normaalisti. Housuissa tosin on ongelma, sillä mitkään ei mahdu päälle ja äippähousuja ei voi laittaa, kun kiristävät juuri tuolta arven kohdilta :(. 

Odotan, että pääsemme pienemmän kanssa ulkoilemaan, jolloin voin käydä kävelylenkeillä, jospa se rupeaisi pienentämään tuota vyötäröä. Imetys on hieman haastavaa, tiedä sitten tuleeko liikaa maitoa vai mitä, mutta imuotteen saaminen on työn takana ja siihen saattaa kulua tuntikin, usein 20-30min. Onneksi vauva ei sentään rupea raivoamaan, mutta yöllä todella ärsyttävää odotella ja yrittää että pieni rupeaisi imemään kunnolla. 
Maito sitten kyllä maistuu ja neuvolassa kun kävin ottamassa tikit pois, vauvan paino oli noussut hurjasti kotiintulopainosta (3295g -> 3440g), eli kolmessa päivässä. Pikkumies nukkuu tyytyväisenä 3-5h unia ja tankkaa maitoa ja nukkuu lisää. Viimeiset pari yötä ollaan menty kahdella tankkauksella n. klo 23 ja klo 04 ja sitten aamulla 8-9 herätään syömään. Ja nyt kun maha ei ole niin kipeä, pystyn jo itse nukkumaan molemmilla kyljillä, joten itsekin olen hyvin saanut unta. Toivottavasti vauva pysyisi yhtä rauhallisena ilman masuvaivoja :).



Ylpeä isoveikka sai papalta lahjaksi Isoveli- paidan ♥.

Minimies ja isomies, minun rakkaat ♥.


Pikkuinen tänä aamuna.

Ensi viikolla mies palaa töihin(to), jolloin D on to ja pe meidän kanssa kotona. Torstaille onkin sovittu molemmille pojille neuvola ja taidetaan lähteä kokeilemaan bugia ekaa kertaa ;). Sitten saakin jo ruveta liikkumaan pihalla, kun 2 viikkoa tulee ikää. Tänään ollaan 1vko 1pv vanha ♥.

Oikein ihanaa viikonloppua teille. Yritän vastailla edellisten postausten kommentteihin, kun ehdin :).