27 Sept 2015

Easywalker Mosey


http://easywalker.nl/product/mosey/
Meille saapui tällä viikolla uudet rattaat, Easywalker Moseyt. Nämä tulivat vähän kuin testiin meille, sillä ihan hirmuisesti näistä ei etukäteen löytynyt käyttökokemuksia suomesta. Nämä on tilattu samasta paikasta kuin Donkeyt, eli BabyPlussalta. Nämä pääsivät eilen testiin, kun lähdimme pienelle kävelylenkille. Nämä tulivat korvaamaan Bugaboon Beet, jotka meiltä nyt myynnissä. Plussana näissä Bee:hen verrattuna isommat renkaat, eli kulkee hyvin todennäköisesti myös talvellakin. Nämä rullasivat asfaltilla erinomaisesti. 
Tähän kokosin muutamat plussat, joita tuli esiin. Kuomu on todella suojaava, kuten kuvasta näkyy ja tuota saa vielä tuostakin pidennettyä kun avaa kuomun takaa vetoketjun. Tavarakoriin on hieman hanaka päästä käsiksi muualta kuin sivuista, mutta se on kuitenkin reilun kokoinen. Turvakaaressa on nivelet, eli koko turvakaarta ei tarvitse ottaa irti. Rattaissa on myös 5- piste valjaat, mutta turvakaaren ansiosta niille ei meillä oikeastaan käyttöä. Aisa on keinonahkaa ja erittäin miellyttävän tuntuinen pitää kiinni. Kasaus on helppo ja tämän saa kasaan istuimen tai kopan kanssa. Meille tuli myös vauvakoppa ja teen siitä erillisen postauksen myöhemmin.

Toistaiseksi nämä tuntuvat kaikinpuolin näppäriltä rattailta ja tulevat meillä matkaratas käyttöön ja silloin kun vain O tarvitsee rattaita.

Näiden lisäksi saimme yllärinä samassa paketissa Easywalkerin Mini Buggy XL matkarattaat, jotka myös pääsivät eilen testiin. Niistäkin teen oman postauksen myöhemmin, mutta voin jo sanoa että nämä Moseyt vaikuttavat huomattavasti paremmilta ;).

6 Sept 2015

Star Wars Lego

Meidän ekaluokkalainen täytti viime viikolla 7- vuotta ja ollaan tässä viikon aikana juhlittu nyt kolmet pienet juhlat. Netflixistä on kovasti innostunut katselemaan piirrettyä Star Wars rebels- sarjaa, joten synttäritoiveena oli Star Warsia, lähinnä legona. Muutaman legon sai lahjaksi ja loput ostettiin lahjarahoilla ja niitä on tässä koottu koko viikko :).
Tällaisia paketteja tuli lahjaksi ja nyt viimeisimpänä kokoamme tuota isointa pakettia. Se on hieman haastavampi kuin nuo muut ja onhan se ainoa ikäsuositukseltaan 8-14. Meillä ei nyt vähään aikaan olla rakennettu legoja ja huomasi hyvin kuinka taito katsoa ohjeita ja tehdä oikein on karttunut iän mukaan. Lähes kaikki muut on tehty ilman vanhemman avustusta ja keskittymiskyky on huomattavasti  nyt parempi.

Legojen lisäksi lahjaksi tuli myös pari valomiekkaa, jotka erityisesti myös olivat mieleen!

Onko teidän 7v nyt mikä IN? Onko Star Wars suosittu? Vai joku muu?

Ja minkä kokoisia 7v teillä on? Meillä mitat 120,3cm ja painoa 20,9kg.

2 Sept 2015

Black Bean muffins with gogreen!


GoGreen kamppiksen osa 2! Saimme paketillisen mm. papuja (kidney, valkoinen, musta ja mix), sekä herneitä. Kovasti mietin mitä niistä kokeilisin ja tekisin ja tuli mieleeni googletella leipomuksia pavuista. Kovin paljoa ei sen kummoisempia löytynyt, mutta Black bean brownies oli yksi mikä nousi joukosta. Lisäksi valkoisista pavuista oli myös tehty muffineja. 

Niimpä selailin muutamia eri reseptejä ja päätin soveltaa oman muffinssireseptin mustista pavuista. Papuja meillä ei syödä oikeastaan koskaan, joten ne on itselle täysin vieras ja uusi juttu. Siksi olin hieman skeptinen kuinka kokeilu onnistuu. Onnistuihan se!

Eli Black bean muffins (12kpl)

2 prk kuvassa näkyviä Gogreen mustia papuja. Huuhtele hyvin.
4 kananmunaa
4 rkl voita tai öljyä
6 ruokalusikkaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata rouheena
1tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
1tl vaniljauutetta
2dl sokeria

Kaikissa papuresepteissä käytettiin monitoimikonetta, jollaista meiltä ei löydy. Ainoa kone joka meiltä löytyi on sauvasekoitin, johon on pieni kulho ja silppuri. Laitoin siis pavut sinne ja sekoitin ne tahnaksi. Tämän koko taikinan voi siis sekoittaa monitoimikoneessa aloittaen papujen muhentamisella ja lisäämällä sen jälkeen kananmunat jne. 

Itse tein siis näin:

Muhenna pavut koneella hienoksi mössöksi, lisää joukkoon vaniljauute sekä voi, sekoita. 
Erillisessä astiassa sekoita kaakaojauhe, leivinjauhe sekä ruokasooda. Ja vielä erillisessä kulhossa sekoita kananmunat ja sokeri vaahdoksi. 
Lisää jauhoseos kananmunien sekaan ja sekoita, lisää tämän jälkeen mustapapusekoitus kananmunien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä pilkotut suklaat. 

Kaada seos vuokiin, lähes täyteen. Paista n. 25min 160C uunissa (kiertoilma) ja nauti jäähtyneenä!

En uskonut että näistä voisi tulla ns. oikeita muffinsseja ja maku pysyisi hyvänä, mutta väärässä olin. Toki koostumus on hieman erilainen kuin jauhoja käytettäessä, mutta oikeasti ei eroa kyllä juurikaan huomaa. Muffinit kohosivat kunnolla ja ovat oikein pehmoisia ja hyviä. Gluteenittomille voin lämpimästi suostella!

Muffinien testaus osui sopivasti D:n 7v pihajuhliin, jonne niitä tarjoilin ;). Kerroin vasta maistelun jälkeen mistä ne olivat tehty ja kaikki yllättyi. Koostumuksesta ei voinut tietää ettei niissä ole jauhoja tai että niissä olisi papuja. Lapsetkin söivät innoissaan! 

Yhteistyössä Lantmännen ja Blogirinki.