24 Mar 2016

Neljä kuukautta

Meidän ilopilleri tuli 4 kuukautta viime viikolla. Tänään kävimme neitokaisen kanssa neuvolassa ja tuoreet mitat olivat paino: 6945g ja pituus 61.7cm. Paino tulee hienosti keskikäyrällä, pituus normaalin mukaan -1 käyrällä :). Neiti on meidän lapsista painonsa puolesta isoin, pituudessa toistaiseksi reilun 1cm isompaa veljeänsä jäljessä.

Amy on aurinkoinen pikkutyttö. Hän herää joka aamu hymyillen, eikä muutenkaan itke jollei ole väsy tai nälkä. Jossain vaiheessa, kunhan ehdin, ajattelin pikkuhiljaa kokeilla kiinteitä. Tällä kertaa ajattelin kokeilla bataattia ensimmäisenä.

Amy on veljiään liikkumisessa toistaiseksi hitaampi, syynä tosin osittain se, ettemme ole hirveästi häntä lattialla pitäneet vielä. Amy ei vielä käänny eikä yritä mahallaan ollessa kurkotella leluja...kieltämättä minusta se on vain ihanaa että tällä ei ole toistaiseksi mihinkään kiire :).

Pääsiäiseen emme ole mitenkään erityisesti valmistautuneet, vietämme sen kotona. Muutaman viikon päästä on tiedossa reissu pk- seudulle, kun lähdemme käymään Lapsimessuilla! Tällä kertaa varasin yön hotellista, jottei tarvitse samana päivänä ajella niin paljoa. Otamme siis rennosti ja nautimme!

Sunnuntaina järjestämme pihapiirin lapsille "munajahdin" eli piilottelemme pihalle munia ja lapset saavat etsiä. Voinette arvata että lapset odottavat tätä kovasti. 

Mitä suunnitelmia teillä on pääsiäiseksi? Entä oletteko menossa Lapsimessuille?

3 Mar 2016

T-Rex ja Tivoli Toy!

Kukapa arvaa otsikosta mistä kyse? :D.
Mini Rodinin drop 2 ilmestyi kauppoihin tänään. Jostain syystä tämä mallisto on mielestäni aivan ihana suurimmaksi osaksi. Paljon on meidän näköisiä vaatteita ja pitihän sitä muutamat tilata. Täytyy kyllä sanoa että kolmelle kun tilaa, niin tarkkaan täytyy miettiä kuka tarvitsee ja mitä ja kenelle mitäkin.
Amylle olin jo aiemmin tilannut tuon pupubodyn ja tänään tilasin tivoli toy- bodyn sekä housut. Syksylle tilasin pinkin picohaalarin 68/74 koossa. Tänään kävimme ottamassa 3kk piikit ja samalla katsottiin paino ja pituus. Viimeksihän ne mitattiin 2 viikkoa sitten. Hyvin oli tullut kasvua ja nyt pituus 60.6cm ja paino 6650g. Maito siis maistuu ;). Toivon kuitenkin että nämä mahtuu vielä kesän ja haalari olisi syksyllä sopiva!

Pojille ihastuin keltaisiin rexeihin ja D sai tuon multirex- paidan, O:lle tulee huppari ja aiemmin tilasin jo tuon harmaan teepparin. O on nyt vihdoin ja viimein siirtymässä 98cm kokoon, joten nuo vaatteet tulee 92/98 koossa, toivon että vastaavat tuota 98 niin menisi pidempään. 

Lisäksi tuli tilattua O:lle vielä tivoli toy ph- paidan sekä sinisen hippo teepparin. Nyt pitäisi olla kaikilla hetkeksi vaatteita :D.

Tuliko teille mitään uudesta dropista? Entä edellisestä?

1 Mar 2016

Uudet menopelit!

En tiedä mikä siinä on, vaikka kuinka raskausaikana mietti ja vannoi ostavansa ne yhdet hyvät vaunut ja pärjäävänsä pikkulapsiajan, niin ei se vaan onnistu? Syytän kyllä osaksi nettiä ja alati laajenevaa valikoimaa. Nykyään kun vanuista löytyy ties minkälaisia ominaisuuksia.

Olin jo O:n aikana ihastellut Gessleinin F6 mallia. D:llä meillä oli aikoinaan Gesslein Visionit (nyk F3) ja tykkäsin niistä kovasti. Merkkinä ovat laadukkaat ja ominaisuuksiakin kivasti. Koska Donkey ei mahtunut tuplana hissiimme, jouduin ne muutamat kerrat, kun toista istuinta tarvittiin, raahaamaan sen vaunujen päällä alakertaan ja isontamaan vaunut vasta rapussa. Toimi ihan ok niinkin, mutta ärsyttävää.

Päädyin siis ratkaisuun myydä Donkeyt ja tilata Gesslein F6:set. Ostin myös seisomalaudan, jolla O:n saa mukaan. Meidän vaunut tilasin saksasta, koska sieltä sai edullisesti ja nopeammin. Kaupaksi valikoitui Babykarre ja voinkin sitä lämpimästi suositella. Yhteensä vaunuissa kesti n. 5 viikkoa, koska ne valmistetaan vain tilauksesta. Suomesta tilattuna olisi kestänyt 8-10 viikkoa, joka oli liian pitkä aika odotella.

Laitoin myös tarjolle meidän Moseyt, koska Bee+ jäi meille matkarattaiksi, enkä kokenut Moseylle enää tarvetta. Kävi kuitenkin niin, että vähän vahingossa ne vaihtuivat Phil & Teds Navigator 2 malliin! En siis saanut niitä myytyä, mutta eräs oli kiinnostunut vaihtamaan ja suostuin. En ole kyllä vaihtoa katunut päivääkään. Olen jopa miettinyt miksi en alunperinkään miettinyt niitä, silloin kun tilasin Donkeyt. Nuo on olleet meillä lenkkikäytössä niin että O on istunut noissa ja nukahtanut päikkäreille. Vauva mahtuu kivasti alaosaan untuvapussissaan.
Voin kyllä lämpimästi suositella sekä Gessleiniä vaunuiksi, että noita Navigatoreita kahdelle. Kesällä, kun vauva osaa jo istua, saa hänet laitettua alaistuimelle tarpeen tullen. Nämä ovat meillä tosin ihan ns. satunnaisrattaina, koska O ei niin usein kyyditystä tarvitse. Kesällä ehkä vielä vähemmän käyttöä kun O voi mennä pitkälti pyörällä. 

Gessleinistä tulossa myöhemmin keväällä laajempi juttu, kunhan olen tutustunut niihin tarkkaan ja käyttö ollut pidempiaikaista. Itse etsin kovasti käyttökokemuksia niistä ennen kun ne minulle saapui, mutten juuri löytänyt mitään. Toivottavasti jollekin muulle olisi kokemuksistani hyötyä :).