22 Feb 2013

Whats up?

Days fly by...they really do. It is the start of the winter holiday today which means D will be home all of next week. Gladly granddad is also off work so they can do things together some days. The baby just keeps growing and he is sleeping pretty good. I have also changed our prams and sold the Donkey, bought a new basket for the emmaljunga pram etc.

Päivät ne vain menee eteenpäin kovaa vauhtia. Täällä alkoi nyt hiihtoloma, joten D on ensi viikon kotona minun ja vauvan kanssa. Onneksi myös Papalla on lomaa, joten saavat tehdä yhdessä kaikkea kivaa kuten hiihdellä, luistella ym. 
Vauvan kanssa sujuu elo hyvin, hän on perustyytyväinen palleroinen, joka syö hyvin ja nukkuu jopa 5 tunnin pätkiä(useimmiten kylläkin 3-4t). Päivällä hän ei juuri viihdy sisällä nukkumassa kuin max. tunnin, joten olen nukutellut häntä ulkona/parvekkeella ja saattaa siten vedellä unia sen 3-4 tuntia vaikka välissä on siirtänytkin sisälle nukkumaan. 

 Pikkumies tänään. Ikää 4vkoa 1pv.
 Pikkuisen rupeaa jo hymy irtoamaan :).

 Veljekset ovat täysin saman näköisiä, joka on aika  hassua. Nenät ainoastaan on hieman erilaiset, mutta muuten vauva on täydellinen kopio veljestään.
D käy tarhan kanssa kerran viikossa joko hiihtämässä tai luistelemassa ja on jo kehittynyt aika taitavaksi.


Meillä on myös käynyt vaunukuume ja kato, sillä myytiin meidän Donkeyt pois ja tilalle ostin muutaman jutun. Meillä oli Ozoneissa valkoinen keinonahkainen city koppa, mutta väri on sen verran arka, että laitoin sen myyntiin ja ostin tilalle musta sinisen kopan. Lisäksi ostimme Scooter rattaat, joita jäin kaipaamaan kun myin sellaiset syksyllä pois. D kaipaa vielä välillä rattaita, joten hän saa niitä tarpeen mukaan käyttää ja ensi talveksi ne on sitten pikkuveikalle Ozonen ohessa. Ostin runkoon myös talvipyörät, jotka asennettiin tänään.

Vaihdoin myös Ozonen istuimen kankaat siitä tumman lilasta sinisiksi(löysin vaihtajan, jonka kanssa vaihdoimme päikseen). Nyt on sitten vähäksi aikaa menopelit, eikä  ainakaan nyt kaivata mitään muita.
Uusi koppa PP black/blue värissä :)

Scooterit samassa värissä.

Ozonen istuinosa värissä Navy.

Ja tässä vielä Ozonen rungossa talvipyörät. Pääsee säässä kun säässä :)

Onko teille monella Emmaljungat? Jos niin mitkä? Oletteko tykänneet?

15 comments:

  1. Meillä on City Crossit ja Spiderit :). Molemmista tykätään edelleen. Ekoja on käytetty ihan alusta asti eli 2v4kk ja Spidereitakin jo 1,5vuotta. Spiderit kulkee auton takakontissa jatkuvasti mukana ja City Crosseilla kuljen täällä maalla ihan joka paikkaan. Viimeksi tänään auraamattomasta kohdasta junaradan yli (siinä on kyllä ylimenopaikka muttei talvikunnossapitoa :D). Muita en ole kaivannut eikä mitään ole hajonnut vaikka etenkin City crosseilla olen säälimättä mennyt mistä tahansa :D.

    Hienoilta näyttää kaikki teidänkin! Ja jestas sentään miten samannäköisiä vauvoja! Kloonaatteko te niitä vai ;). Kumpi on kumpi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä oli ihan ekat vaunut danskulla ceroxit, mutta ne ei sitten soveltunutkaan meille, kun rappu oli ahdas ja hissin ovi aukesi väärin päin, joten ne olivat todella raskaat. Silloin en sitten toisia emmaljungia harkinnut ennenkuin ostimme scooterit.

      Tykkään kyllä kovasti noista Ozoneista, melkeimpä samat ominaisuudet kuin esim. Bugaboo cameleoneissa ja ovat vielä kapeammatkin.

      Kuvassa Dansku on vasemmalla ja pikkuveikka oikealla :). On kyllä niin yllättävän saman näköisiä, ettei voi käsittää. Jännä seurata muuttuuko näöllisesti vai onko Danskun kopio isompanakin :).

      Delete
  2. Meillä oli crossit mut ne oli jotenkin fiaskot kai nyt jälkikäteen mietittynä. Pitäs joskus saada testata uudestaan. Nyt on ollut reilun vuoden edget ja ne on maastossa hyvät. Kuosiin pp red en oo kyllästynyt ihme kyllä:)

    Scooterit meillä on ja tykkään niistä mut ne on nyt telakalla ku on kuomu ongelma enkä tiedä mitä tekisin :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. PP red on kyllä nätti. Sitä väriä olisi ollut koppa, mutta päädyin kuitenkin tuohon mustaan. Jos nyt ostaisin täysin uudet vaunut, niin saattaisin miettiä edgejä duo S rungolla, mutta olen tuohon Ozoneen kyllä tyytyväinen.

      Mikä vika scooterin kuomussa on?

      Delete
  3. Keltainen haalari vaan on ihana. Meilläkin on se ;) Juuri eilen vastaantulija kehaisi että ompa ihanan värinen.

    ReplyDelete
  4. Meillä oli tuon Ozonen edeltäjät tuplaetupyörillä, nimi on jo unohtunut, tykkäsin tosi paljon tuosta istuimesta! Lumessa niillä pyörillä ei tehnyt mitään, ja siksi ne lähtivätkin vaihtoon. Nyt mennään BRIO Go'lla, joihin myös saa isot etupyörät ja olen ollut tosi tyytyväinen. Tuo ratasistuimen Navy on tosi kaunis väri! Sama väri myös meidän rattaissa :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. City Jet taisi olla se edellinen malli. Meillä täällä auratuilla teillä pääsi kyllä ihan hyvin pienillä etupyörillä, mutta tuskin toimisi kevään sohjoissa ja loskassa, joten siksi nuo talvipyörät laitettiin, toimii nyt hyvin, mutta ei tietty ole yhtä ketterät(vaikkei sitä ketteryyttä näin talvella kaipaakaan).

      Tuo Navy on kyllä nätti, vaikka alunperin ehkä olisin halunnut mustan tms. Mutta olen tuohon väriin tyytyväinen, klassisen kaunis :).

      Delete
  5. Onpas samannäköiset pojat!:) Söpöä. Meilläkin on nuo pojat kyllä tosi paljon samannäköiset.

    Kivat rattaat teillä! Itsekin olen noita scootereita himoinnut jo viime kesästä asti, mutta en ole saanut aikaiseksi hankkia niitä. Nyt taas kun on tulossa vauva, niin tarvitaan jotkut sellaiset menopelit, mihin saa vauvankin laittaa, vaikka toisaalta sitten taas ensi keväänä pärjäisi jo pelkillä scootereilla...Nuo ozonet on meillä yksi vaihtoehto nyt. Jos käytettynä löytäisin hyvät, niin ostan, voi sitten hyvillä mielin myydä ne eteenpäin vuoden päästä ja hankkia vain jotkut kevyet kärryt, eli scooterit.;)

    Onko noissa ozoneissa ilmennyt mitään miinuksia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, teillä kanssa pojat tosi samannäköisiä. Tulee usein ihan de-ja-vu kun tuota vauvaa katselee, että on nähnyt täysin samat ilmeet danskulla.

      Scooterit on kyllä huiput, en voi muua kuin suositella niitä.
      Ozoneissa ei ole ilmennyt mitään miinuksia, toki se että etupyörät on pienet eikä niillä välttämättä pärjää koko talvea, mutta onneksi noihin saa noi talvipyörät ja näin ollen ei jää kaipaamaan mitään :).

      Delete
    2. meillä on ozonen vanhempi runko, eli cerox 360, missä on heittoaisa. eli voi mennä isot renkaat edellä eikä tarvitse talvipyöriä ostaa.
      ja ozoneita ei saa täll hetkellä uutena, ne on loppu.

      Delete
  6. Ihania nuo teidän poikaset ja ovat kyllä tosi paljon saman näköisiä :)

    Meillä ekat vaunut oli Emmaljungan Duo Edget sport rungolla. Aikani vertailtuani olin vakuuttunut, että ne ovat ne "oikeat". Hyvät vaunuthan ne olivat monessa suhteessa - koppa taitaa olla yksi markkinoiden tilavimmista. Talvella mahtuu lämmikettä ja kesällä mukavan ilmava. Vaunut ovat tukevat ja menivät ongelmitta pahimmissakin lumi- ja loskakeleissä kuin raiteilla. Mutta miinuksena sitten se paino... Ja pienelle se ratasosa tuntui jotenkin kovin kömpelöltä eikä vauva tuntunut ikinä istuvan siinä oikein kunnolla vaan aina enemmän tai vähemmän valuvassa asennossa.

    Edellisestä johtuen ostettiin sitten tilalle Ozonet ja ovat kyllä olleet tosi hyvät. Kuppimainen istuinosa tuntuu hyvältä pienellekin lapselle ja kuitenkin ratasosassa on reilusti istuintilaa, eli siihen mahtuu isompikin lapsi istumaan ettei pää käy kuomun kattoon :) Ihanan kevyet ja ketterät vaunut. Mua vähän epäilytti ko. ratteiden kallistuksensäätö, miten se kestää. Meillä siihen tulikin vikaa vajaan kolmen vuoden käytön jälkeen (ei koko ajan aktiivisessa käytössä), mutta onneksi se korjattiin veloituksetta.

    ReplyDelete
  7. Mitä hintaluokkaa muuten noi Ozonet talvipyörien kans on ja onko ollut ihan kätevät? Entä mitä olet tykännyt tuosta tummasta scooterien väristä? Mä varasin meille nyt pp sun, mut kun en ole väriä livenä nähnyt niin en ole oikein varma otanko ne. Sittenpä näkee... Muuten kiinnostaisi esim pp black red mut just arveluttaa et miten kuumat tulee kesällä sitten olemaan :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ozoneiden hinta vaihtelee kankaiden mukaan, halvimmat taitavat olla jonkun 615€ ja talvipyörät 79€.

      Mä itseasiassa myin tuon meidän Ozonen rungon + navyn istuimen settinä juuri ja talvipyörät menivät sen mukana :D. Talvipyörät olivat ihan kätevät, minua ei häirinnyt se, että rattaat eivät olleet enää niin ketterät, mutta pääsi niillä tuolla kaduilla paremmin.

      Ostin tilalle uutena(2012 väri) PP black/blue Ozonet ja niihin ei siis ole talvipyöriä, hyvin ne tuolla sohjossa kulkevat :). Tykkään tuosta tummasta. Niiden ei pitäisi olla kuumemmat kuin vaaleammat värit, näin ainakin väittävät, mutta tottakai silti musta on varmaan hieman lämpöisempi.

      Delete
    2. Okei :) Tekis mieli hankkia tollaset mut en taida raaskia :D On meidän Edget kuitenkin maalla ihan toimivat. Täytyy katsoa minkä värisiin scootereihin päädyn, myin just meidän vanhat pois. Noi tummat olis kyllä just kivat ja käytännölliset. Näen jo unta noist Scootereista :D ja vasta perjantaina varmaan saapuu ne pp sun väriset et lähden sit katselemaan :)

      Delete
  8. Piti vielä sanoa, että nuo 2012 vuoden mallit on halvempia, jos onnistuu jostain löytämään. Meidän maksoi 530€ :)

    ReplyDelete