6 Apr 2015

No-knead bread -Pataleipä!


Kovin usein en ole reseptejä tänne kirjoitellut, mutta nyt on pakko jakaa tämä erittäin maukkaaksi ja hyväksi todettu pataleivän resepti. Nyt kun on ollut neljä päivää vapaata, on ehtinyt tekemään leipää jonka nostatus kestää. Tein kaksi taikinaa, joista toinen nousi n. 10h ja toinen melkein 24h. Kummastakin tuli hyviä, mutta ehkä inansa parempaa tuli pidempään nostatetusta.

Eli, sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää nokare (n. herneen kokoinen) hiivaa kädenlämpöiseen veteen ja lisää kuiviin aineisiin. Sekoita taikina haarukalla kevyesti, niin että aineet sekoittuvat ja jätä kelmun alle nousemaan 12h-24h. Nostatuksen jälkeen lisää jauhoja vähän kerrallaan taikinaan ja ns. taittele jauhot taikinaan, älä vaivaa. Lisää jauhoja niin, että taikina ei ole märkää ja tarttuvaa, mutta ei tiivistäkään. Itse taisin lisätä n. 3dl jauhoja. Jätä vielä kohoamaan 30min, minkä aikana uuni 230C ja pata sinne valmiiksi lämpiämään. Nosta taikina kuumaan pataan ja kansi päälle. Paista 30min ja nosta kansi pois, jatka paistamista vielä 15min ja nauti!!


No comments:

Post a Comment