22 May 2015

UK trip plans vol. 2

Vielä viimeinen rutistus ennen lomaa ensiviikolla ja sitten päästään lomalle! Kolme viikkoa vajaa on lähtöön ja kovasti rupeaa jo jännittämään. Itse lentopelkoisena jännitän meistä eniten ja toivon vaan, että matka lentoineen ja pitkine ajoineen menee hyvin. Kokosin tähän meidän loppuloman reitit ja nähtävyyksiä. 

Edellinen postaus pysähtyi Blackpooliin ja nyt sitten kolmantena reissupäivänä jatketaan matkaa etelä skotlantiin, pieneen Corsockin kylään. Lähettyvillä on muutama isompi kylä/kaupunki mm. Castle Douglas ja Dumfries, jossa varmasti molemmissa käydään. Ajamme läpi Lake Districtin, jossa upeita järvimaisemia ja pysähdymme jossain ruokakaupassa. Illansuussa on tarkoitus olla miehen äidin luona perillä. Skotlannissa vietämme hieman vajaa viikon, jolloin tarkoituksena olisi käydä myös Edinburghissa. Castle Douglas tarjoaa lapsille mm. suklaatehtaan, jossa saa itse tehdä omia suklaaluomuksia ja löytyy sieltä myös jäätelökauppa, joka itse tekee jäätelöt monessa eri maussa ;). 

Jatkamme matkaa Skotlannista alaspäin ajaen lähes 5 tunnin matkan Birminghamiin ja olemme siellä yötä. Seuraavana päivänä käymme Cadbury World- suklaatehtaalla, jossa on kaikenlaista tekemistä lapsille. Sieltä jatkamme iltapäivällä Bristolin kautta (jossa miehen isä asuu) majapaikkaamme pieneen Croscomben kylään. Lomaa jää vielä reilu viikko, jolloin tarkotuksena on viettää aikaa Bristolissa sukulaisten kanssa, käydä Cheddarissa, rannikolla, Legolandissa. Miehen äiti liittyy vielä kanssamme loppuloman ajaksi, joten jonkin verran suunnitelmat auki, mitä tullaan tekemään.
Mikäli reissu sujuu kaikinpuolin suunnitellusti, uskon sen olevan ikimuistoinen. Koskaan aiemmin emme ole näin laajaa reissua tehneet ja D kun on jo isompi, niin varmaan tulee matkan muistamaan. Pojille on nyt ihana päästä puhumaan Englantia ja toivonkin sen tarttuvan myös pienempään.

Kesäkuun lopussa onkin sitten hyvä palata kotiin ja nauttia reilun kuukauden lomasta ennen koulujen alkua. Kodin remppaa pitää myös kesälomalla jatkaa, joten loma varmasti sujuu mukavasti kun puuhaa on! :)

Vaatteista olen kovin huonosti viimeaikoina kirjoitellut, mutta yritän kesälomalla skarpata siinäkin asiassa ;). Tilasin juuri pojille Oii:n alesta parit Molon paidat, jotka otetaan reissuun mukaan. Kovin paljoa vaatetta en täältä raahaa vaan ajattelin käyttää hyväksi mm. Nextin ja Gapin tarjonnat Englannissa ja ostaa sieltä kasan kivoja kesävaatteita :).

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille!

4 comments:

  1. Ihanan kuuloiset suunnitelmat! Me lennettiin muutama vuosi sitten Edinburghiin, ja muutaman päivän siellä olon jälkeen ajeltiin hiljalleen Lontooseen, matkan varrella poikettiin mm. Stonehengelle :) Tuonne Windsorin Legolandiin täytyy kyllä meidänkin joskus tehdä reissu, Windsorissa ollaan käyty kerran aikaisemmin Royal Ascotissa :) Viime keväänä me lennettiin Lontooseen ja ajeltiin sillä kertaa Southamptoniin Pipsa Possu maailmaan :) Nyt tuli kamala matkakuume! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, kuulostaapa teidänkin reissut ihanilta! En ollutkaan tietoinen Pipsa Possu maailmasta...eipä sillä, ei meidän pojat edes tiedä kuka se on ;). Palomies Sami on iso juttu, mutta sillä ei taida erikseen mitään olla missään päin, täytyy kyllä ottaa selvää. Oletteko vuokranneet auton? Onko vuokraukset sujuneet ongelmitta ja minkä kautta olette auton ottanut?

      Delete
  2. Mä vihasin suunnilleen ennen englantia tai siis iso britanniaa :D se kuulosti niin synkälle masentavalle maalle peruskouluaikaan. Ehkä ne kirjat antoi hieman väärän kuvan.

    Nyt mulla on reilun vuoden ollut ihan hirvee matkakuume päästä Englantiin vaikka useammaksi viikoksi. Lähtisin vaikka heti jos olis varaa :D

    Kieli tarttuu kyllä lapsiin nopeasti. Ja lapset muistaa ihan uskomattoman hyvin oppimansa. Itsellä oli ennen tosi hyvä ruotsin puhekieli ja jonkunlainen englanti. 10v puhumatta niitä ja olo on kyllä aika hoomoilanen ettei muista mitään :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä en koskaan juurikaan noteerannut koko Isoa-Britanniaa kouluaikana, mun haaveet oli Amerikan maassa :D. Mutta on kyllä ollut kiva nähdä sitä "oikeaa" Englantia eikä vain pelkkää Lontoota. Englanti on kyllä tosi kiva maa ja paljon ihania juttuja siellä on.

      Delete