2 Sept 2015

Black Bean muffins with gogreen!


GoGreen kamppiksen osa 2! Saimme paketillisen mm. papuja (kidney, valkoinen, musta ja mix), sekä herneitä. Kovasti mietin mitä niistä kokeilisin ja tekisin ja tuli mieleeni googletella leipomuksia pavuista. Kovin paljoa ei sen kummoisempia löytynyt, mutta Black bean brownies oli yksi mikä nousi joukosta. Lisäksi valkoisista pavuista oli myös tehty muffineja. 

Niimpä selailin muutamia eri reseptejä ja päätin soveltaa oman muffinssireseptin mustista pavuista. Papuja meillä ei syödä oikeastaan koskaan, joten ne on itselle täysin vieras ja uusi juttu. Siksi olin hieman skeptinen kuinka kokeilu onnistuu. Onnistuihan se!

Eli Black bean muffins (12kpl)

2 prk kuvassa näkyviä Gogreen mustia papuja. Huuhtele hyvin.
4 kananmunaa
4 rkl voita tai öljyä
6 ruokalusikkaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata rouheena
1tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
1tl vaniljauutetta
2dl sokeria

Kaikissa papuresepteissä käytettiin monitoimikonetta, jollaista meiltä ei löydy. Ainoa kone joka meiltä löytyi on sauvasekoitin, johon on pieni kulho ja silppuri. Laitoin siis pavut sinne ja sekoitin ne tahnaksi. Tämän koko taikinan voi siis sekoittaa monitoimikoneessa aloittaen papujen muhentamisella ja lisäämällä sen jälkeen kananmunat jne. 

Itse tein siis näin:

Muhenna pavut koneella hienoksi mössöksi, lisää joukkoon vaniljauute sekä voi, sekoita. 
Erillisessä astiassa sekoita kaakaojauhe, leivinjauhe sekä ruokasooda. Ja vielä erillisessä kulhossa sekoita kananmunat ja sokeri vaahdoksi. 
Lisää jauhoseos kananmunien sekaan ja sekoita, lisää tämän jälkeen mustapapusekoitus kananmunien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä pilkotut suklaat. 

Kaada seos vuokiin, lähes täyteen. Paista n. 25min 160C uunissa (kiertoilma) ja nauti jäähtyneenä!

En uskonut että näistä voisi tulla ns. oikeita muffinsseja ja maku pysyisi hyvänä, mutta väärässä olin. Toki koostumus on hieman erilainen kuin jauhoja käytettäessä, mutta oikeasti ei eroa kyllä juurikaan huomaa. Muffinit kohosivat kunnolla ja ovat oikein pehmoisia ja hyviä. Gluteenittomille voin lämpimästi suostella!

Muffinien testaus osui sopivasti D:n 7v pihajuhliin, jonne niitä tarjoilin ;). Kerroin vasta maistelun jälkeen mistä ne olivat tehty ja kaikki yllättyi. Koostumuksesta ei voinut tietää ettei niissä ole jauhoja tai että niissä olisi papuja. Lapsetkin söivät innoissaan! 

Yhteistyössä Lantmännen ja Blogirinki.

4 comments:

  1. Kiitos vinkistä, täytyykin kokeilla (vaikka onhan tässä epäilyksiä.. :D )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Et varmasti tule pettymään :D.

      Delete
  2. Resepteistä kannattaa poistaa kopiointisuojaus (tms.), sillä harvoin sitä tietokone on siellä keittiössä, eikä kännykän näyttöä viitsi taikinaisilla sormilla näprätä. Tekisi mieli kokeilla reseptiä, mutta nyt vaan ärsyttää, kun en saa sitä nopeasti paperille...

    ReplyDelete
  3. Kiitos ihan huikean hyvästä reseptistä! Semisti skeptisenä testasin, mutta näistähän tuli tosi hyviä. :)
    (Täällä oma versioni näistä http://rahkastansua.blogspot.fi/2016/01/mustapapu-muffinit.html)

    ReplyDelete