26 Oct 2015

The quickest lunch!

Viimeinen postaus Gogreen- kampanjassa ja olinhan tietenkin tämän kanssa hieman myöhässä. En pysy kärryillä enää mistään, kun tämä loppuraskaus näemmä sekoittaa totaalisesti pään. Mielessä pyörii keskiviikon polikäynti, jolloin saan kuulla sektiopäivän jne...

Mutta onnekseni Gogreenin viimeisessä paketissa tuli meille ateriakastikkeita. Mieheni aina manaa, kun ei keksi lounaaksi töihin mitään vaan aina pyörii samat pöperöt tai kalliit lounaat keskustan ravintoloissa. Niimpä mieleeni juolahti kokeilla yhtä ateriakastiketta ja hän saa siitä pariksi päiväksi lounasta. 


Ruokavaliomme on kovin lihapainotteinen, mutta sekä pojat että mies tykkäävät myös kasviksista (itse en ole niiden ystävä niinkään). Päätin liäsätä Mexican Chili- ateriakastikkeen joukkoon kidneypapuja, chili con carne- tyylisesti. Kidneypavut olivat valmiita syötäviksi ja ateriakastike piti vain lämmittää, tuloksena siis aivan superhelppo ja maukas lounas!


Lisäsin kattilaan ensin kastikkeen ja annoin kuumentua. Sen jälkeen lisäsin puolikkaan paketillisen kidneypapuja ja keittelin hiljalleen n. 10min. Kastikkessa ei ole lisättyä suolaa, joten lisäsin hyppysellisen ja lisäksi myllytin hieman pippuria joukkoon. Muuta tämä maukas ateria ei tarvinnut. 

Miehellä on  ollut nyt tapana käydä ostamassa patonkia lounaaksi, jonne sitten kimppaan ostavat täytteita. En siis tehnyt lisuketta tälle, vaan ajattelin hänen voivan dipata patonkia kastikkeeseen tai lisätä kastiketta leivän päälle (kastike on tähän tarpeeksi paksua). 

Kastike on hieman tulista, mutta omaan suuhun ei liikaa. Pavut tasoittavat hyvin tulisuutta,

Tästä kastikkeesta riittää mainiosti vähintään kahdelle, riippuen myös lisukkeista. Jos tämä olisi ollut ruokamme nyt, olisin keittänyt kaveriksi riisiä, mielestäni se sopisi parhaiten.

Tämä on oikeasti aivan supernopea ja helppo ruoka sekä erittäin maukas! Suosittelen ehdottomasti kokeileen, etenkin jos on kiire, supernälkä tai vaikkapa tekemään lounaaksi edellisenä iltana!

Mexican Chili- ateriakastikkeen ainekset ovat:
Tomaattimurska, paprika(vihreä, punainen), vesi, sipuli, keräkaali, tomaattipyre, vihreä linssi, kasvisliemi (purjosipuli, porkkanauute), sokeri, auringonkukkaöljy, valkosipuli, mausteseos (mm. paprikajauhe, chilihiutale, cayenne- pippuri), sitruunahappo, happamuudensäätöaine glukodeltalaktoni,

Yhteistyössä Gogreen sekä Blogirinki.

No comments:

Post a Comment