2 Oct 2011

Old

I do like old toys. I love old toys...well some. 

Kuten olen tässä lähiaikoina kirjoittanutkin, rakastan vanhoja leluja, etenkin puuleluja, mutta myös muitakin. Tein tänään kirpparilla kivan löydön. Se oli pakko ostaa vaikka meiltä jo sellainen löytyikin. 

Nyt meillä on kaksoset.
 Nämä ovat vaan niin ihanat! Kun maksoi vain 3€, en voinut jättää. Eroa näillä on hieman.
 Nimittäin tämä jonka tänään ostin on ilmeisesti uudempaa tuotantoa, koska pohja on muovia. Tuo ebaystä ostamani versio sitten näemmä enempi originaali versio, sillä pohja on puinen. Muutoin ei eroa ole.
 Nämä vanhat autot ovat Englannista. Ostelin niitä paikallisilta peräkonttikirppareilta ja osa löytyi miehen vanhasta autolaatikosta, jonka löysimme vintiltä. Kannoimme takaisin varmaan kilon verran vanhoja autoja ja ihania nämä kyllä ovat.
Dansku on kova automies ja tänäänkin koko autolaatikko levitettiin olohuoneen lattialle.

Kävimme muuten myöskin siellä paloasemalla, mutta harmiksemme unohdimme muistikortin kamerasta kotiin, joten kuvia ei saatu. Pieni mies kyllä rakasti paloautoihin kiipeilyä, että oli kyllä kiva käynti. Useammin saisi olla tällaisia päiviä, että paloasemalle pääsisi kyläilemään.

6 comments:

  1. Meidän puhelin on vuodelta -61 ja siinä on tuollainen muovipohja. Löysin sen kirpulta hintaan 2,50e :) Halpa oli sinunkin löytösi, uollaiseen hintaan ei todellakaan voi jättää ostamatta.

    ReplyDelete
  2. Noissa lukee molemmissa vuosiluku 61, mutta selvästi tuo muovisempi on uudempi. En sitten tiedä tarkoittaako tuo 1961, sitä että niitä on siitä asti valmistettu, mutta esim. 1970- luvulla olisi pohja vaihdettu puisesta muoviseen.

    ReplyDelete
  3. Wikipediasta löysin, että markkinoille nuo tulivat 1962 ja tällaisen "The original version was made of wood, with polyethylene receiver and cord", eli puisia oli ensin, mutten tiedä koska tuo muovinen versio on markkinoille tullut.

    ReplyDelete
  4. Vanhat lelut on kyllä ihania! Meilläpäin vaan harmikseni harvoin tekee kirpputoreilta mitään vanhoja löytöjä. Jotain näissä vanhoissa leluissa kuitenkin lapsiakin viehättää sillä ainakin meillä lapsetkin niitä rakastaa. Miehen sukulaisillekin pitäisi mennä ihan vaan sen takia, että pääsis leikkimään 60- 70 luvuilta peräisin olevilla aarteilla.

    ReplyDelete
  5. Maria: Innostuin nyt tutkimaan tuota pohjajuttua ja törmäsin tällaiseen, että v. 1962-1985 on tehty puupohjaisia puhelimia. 1986 on ruvettu noita tekemään muovista. Eli nuo muoviset on itseasiassa 80-luvulta.

    ReplyDelete
  6. Minullakin pienenä tuollainen, Pojilla kirpulta ostettu 80-luvun malli ja sitten sellainen 2000-luvun uudistettu, missä luurin johtokin niin lyhyt että ei puhumaan pysty :D Turvallinen toki...

    Ihania autoja!

    Vanhoissa leluissa on vain sitä jotakin =)

    ReplyDelete