20 Oct 2014

Apobase!

Tämäkin ihana kamppis sattui tulemaan mitä täydellisempänä aikana, kun syysilmat saapuivat ja monena aamuna on ollut jo pakkasta. On sitä luntakin parina päivänä ripotellut taivaalta, joten sieltä se talvi tekee tuloaan. Täytyy myöntää tässä kohtaa, että perusrasvoja en ole joutunut juuri koskaan käyttämään, joten rasvailu on itselle suhteellisen uusi tuttavuus. Pari vuotta sitten huomasin että kasvoni kuivuvat kylmässä ja hilseilee kovasti. Normaalisti kun ihoni on aika rasvainen eikä aiemmin vastaavaa ongelmaa ole ollut. Ostin sitten apteekista jonkun todella rasvaisen voiteen, koska etenkin nenän seutu oli kamalassa kunnossa ja halusin saada sen äkkiä kuntoon.

Rasva auttoi osittain talven yli, mutten koskaan sen tarkemmin perehtynyt muihin voiteisiin. Nyt pääsemme kokeilemaan uudistuneita, paranbeenittomia(säilöntäaine, joka voi allergisoida ja jolla saattaa olla estrogeenisia vaikutuksia.) Apobasen rasvoja, jotka soveltuvat niin vauvoille kuin vanhoille ;). Saimme neljä erilaista voidetta, joista meille jokaiselle löytyi se "oma", sopiva voide.

Itselleni soveltuu parhaiten tuo 0% rasvaa sisältävä hydrogel ja olenkin sitä jo käyttänyt aamuisin meikin alla ja iltaisin ennen nukkumaan.  En kieltämättä koskaan ollut kuvitellut että 0% rasvaa sisältävä voide kosteuttaisi ihoa ja pitäisi sen hyvänä, mutta niin vain on, tuote sopii rasvaiselle iholleni  mainiosti ja on täydellinen meikin alla.
Uskon kuitenkin, että pakkasten saapuessa levitän nenän ja otsan alueelle hieman rasvaisempaa, joko 30% tai 60% voidetta. 

Tuo 0% hydrogel on soveltuva moneen eri käyttöön, edellä mainittujen lisäksi mm. after-sun voiteeksi, parranajon jälkeen tai vaikka käsien kostukkeeksi pesujen jälkeen. 

Meidän pojilla on erityyppiset ihot, joten kummallekin löytyy se omalle iholle sopiva voide. O:lla on meistä kaikista kaikkein kuivin iho, ei kuitenkaan ole koskaan ollut ihottumia, mutta talvella iholla on kuivia alueita. Siihen oiva apu onkin tuo rasvaisin, eli 60% rasvaa sisältävä voide. Molemmat pojat ovat innokkaita rasvailijoita ja mielellään levittäisivät koko tuubin kerralla :D. 
D:llä on aika lailla samanlainen iho kuin minulla, ei tosin lainkaan rasvainen, mutta ei ole juuri koskaan kuiva. Kovilla pakkasilla hänellä kuitenkin myös kuivuu kasvot, mutta uskoisin hänelle riittävän mainiosti tuon 30% rasvaa sisältävän voiteen.

Miehellä on aikalailla sekaiho, ei niinkään rasvainen, mutta ei kuivakaan. Hän pärjää 0% sekä 20% rasvoilla ympäri vuoden, mikäli edes muistaa rasvailla ;).  Parranajon jälkeen annoin hänelle kokeiluun tuota hydrogelia ja totesi sen hyväksi ja toimivaksi. Uskoisin sen olevan noista voiteista se, mitä joudumme ensimmäiseksi ostamaan lisää.

Apobasen tuotteita myydään apteekissa. Voiteiden ulkonäkö on hieman muuttunut ja uudistuneisiin pakkauksiin on tuotu hieman enemmän infoa, jotta tuubista näkee kerralla kaiken tarvittavan. Itse tykästyin kovasti noihin prosentteihin, kun siitä saa jo heti selville voiteen rasvaprosentin ilman, että tarkemmin täytyy lukea. Lisäksi pirteät värit erottavat rasvat muista apteekin rasvoista. 

Apobase löytyy myös Facebokista ja heidän nettisivuiltaan löytyy runsaasti tietoa erilaisista rasvoista. Kannattaa myös apteekissa jutella, mikä rasva on sinulle/teidän perheelle sopivin!

Yhteistyössä Actavis

4 comments:

  1. Meillä on perheessä tänä syksynä diagnosoitu atooppinen iho, ja siksipä tämä postaus oli tosi hyödyllinen. Tämä rasvamerkki vaikuttaa hyvältä, ja koska en ole omaankaan ihonhoitoon paljon kiinnittänyt aiemmin huomiota, niin luulenpa että testiin haen noita - koko perheelle.

    ReplyDelete
  2. Ennen kuin sivelette näitä lastenne iholle, niin tutustukaa ihmeessä tuotteiden inci-listaan. Hydrogeeliä lukuunottamatta nämä rasvat perustuvat mineraaliöljyihin (petrolatum, paraffinum liquidum) ja se on kyllä halvinta ja huonointa mitä voi ihollensa, saati lasten iholle, laittaa. Apteekin rasvoissa näitä usein käytetään, koska eivät juuri allergisoi (sopii allergisille ja atoopikoille) ja ovat halpaa raaka-ainetta, mutta kosteutusteho on näennäistä. Mineraaliöljyt muodostavat iholle suojaavan kalvon, mutta eivät missään tapauksessa varsinaisesti kosteuta ihoa. Meillä lasten iholle sivellään ainoastaan luonnonkosmetiikkaa. Kannattaa tosiaan tutustua aiheeseen ja syynätä nuo incit. Aina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä että olette löytäneet teille sopivan rasvan! On kuitenkin kiva että kaikille löytyy sopivia tuotteita, meille soveltuu nämä kyseiset enkä koe tarpeelliseksi kokeilla erilaisia tai ottaa selvää kaikista mahdollisista :).

      Delete
  3. Kaisaf: Mikä varsinainen huono puoli siinä mineraaliöljyssä sitten on? Kun minä ainakin nimenomaan olen näistä Apobasen voiteista saanut avun kuivalle iholle, eli atooppinen kuivuus, kutina ja näpyt on helpottanut näitä käyttäessä eikä ole ihoa pilannut (3 vuotta käyttänyt).

    ReplyDelete