6 Jul 2015

Healthy evening snack!

Tänään leivoin meille terveellisiä siemensämpylöitä GoGreenin tuotteista. Pääsin Blogiringin kautta mukaan kamppikseen, jossa pääsee testailemaan kyseisiä tuotteita. Saimme paketissa maidottomia juomia sekä erilaisia siemeniä. Itse tykkään kovasti leivistä ja sämpylöistä joissa on siemeniä, joten oli pakko tehdä sämpylätaikina niitä käyttäen. Lähes aina olen tehnyt sämpylätaikinan maitoon, mutta tällä kertaa kokeilin Cashew- juomaa. Se toimi kyllä mainiosti vaikkei omaan makuun maistunut kovinkaan hyvältä, niin sämpylöissä se toimi hyvin!

Siemensämpylät 
5dl GoGreen Cashewjuomaa lämmitettynä kädenlämpöiseksi
25g hiivaa
1rkl hunajaa
1tl suolaa
2dl kaurahiutaleita
4dl täysjyvävehnäjauhoja
5dl vehnäjauhoja
1/3dl GoGreen kurpitsansiemeniä
0,5dl GoGreen rouhittuja pellavansiemeniä
1dl GoGreen paahdettuja auringonkukansiemeniä
4rkl rypsiöljyä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja sekä suola sekoittaen. Lisää kaurahiutaleet, siemenet sekä jauhot vähän kerrallaan sekoitellen samalla. Lisää öljy ja sekoita pehmoiseksi, hieman löysäksi taikinaksi. Ripottele jauhoja päälle ja muotoile kädellä ns. palloksi kulhon pohjalle. Kohota peitettynä n. 40min, kunnes taikinan koko on tuplaantunut. Muotoile taikinasta tanko ja siitä sopivan kokoisia paloja, joista pyörittele sämpylöitä. Kohota pellillä vielä n. 10min ja paista 200C uunissa

Sämpylöiden kaveriksi tein pojille banaani-suklaasmoothiet, jonka ohje tässä:

2 isoa banaania
4dl GoGreen soijajuomaa
3tl sokeria
6tl kaakaojauhetta (sokeroitua)

Sekoita tasaiseksi blenderissä ja tarjoile! Upposi meidän pojille paremmin kuin hyvin, banaanin maku oli aika voimakas, joten ehkä yksikin banaani riittäisi, mutta pojat eivät valittaneet mausta vaan joivat molemmat lasit tyhjiksi!



Siemeniä ja juomia jäi vielä testattavaksi ja ainakin seesaminsiemeniä ajattelin käyttää johonkin kanaruokaan jossain vaiheessa. Siemenet jäävät käytettäväksi sämpylöihin ja leipiin ainakin, varmasti myös joihinkin ruokiin ja salaatteihin.

Yhteistyössä Lantmännen ja Blogirinki

No comments:

Post a Comment