14 May 2013

Big boy clothes

D is going to be 5 in August, so he is a big boy now. I have been getting him some "big boy clothes" lately, mainly as he is growing out of his old clothes finally. I just made an order for H&M as they had some nice clothes there. 

D täyttää jo 5 vuotta elokuussa (apua!!) ja on siis jo aika iso poika. Lisäksi hän on vihdoin kasvanut niin, että 104 koko on naftia/pientä, joten uusia vaatteita on pitänyt saada. Etenkin tuon koon housut ovat lähes kaikki jo nafteja punteista tai juuri sopivia, joten 110cm  housuja pitäisi ruveta ostamaan. Pituutta hänellä nyt 104cm ja hoikka on, joten hieman haastavaa housujen osalta. 
Tykkään ostella D:lle nyt ns. isojen poikien vaatteita ja luulen että ns. merkkivaatteet jää vähemmälle ostolle, lukuunottamatta muutamia cooleja Mini Rodinin ym vaatteita. Pääasiassa hänen vaatekaapin täyttää ihan perus H&M, Lindex ja Kappahl. Eilisessä postauksessä olikin päällä uusi Lindexin huppari, tosin aika naftia mitoitusta, kun kokona on 110/116.

Eilen tein H&M:lle toisen tilaukseni ikinä ja tällaisia tilasin:
Batman teeppari.

Supermies teeppari.

Perus college.

Skinny jeans.

Angry Birds tennarit.

Sekä raikas mintun vihreä huppari.

Minkälaisia vaatteita teidän 5- vuotiaat käyttävät? Valitsevatko jo itse kaupasta?


9 comments:

  1. Tosi hauska tuo Batman teeppari viitalla! :D
    Juuri ostin H&M:ltä harmaan Batman teepaidan, mutta siinä ei ollut tuota viittaa... Tarviipa katsoa onko tuota meidän pojan koossa :)
    Annika/Karkkipurkki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo on hauska joo :). Meillä leikitään usein supersankaria/lentojotakin, niin nuo viitat on tosi hauskat. Voihan noita varmaan tarhassakin pitää, kun eivät mitenkään kierrä kaulan ympäri :D.

      Delete
  2. Meidän pojat tykkää kirkkaista perusväreistä. Niinpä meillä käytetään paljon Villervallan vaatteita, joista itsekin tykkään. Hahmovaatteista en pidä, joten niitä ei ole paria Angry birds-paitaa lukuunottamatta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä lempparivärinä on punainen, tosin tuo ei koskaan halua mitään tiettyä väriä tms. päälle. Nautin siis siitä, että saan itse pukea pojan vielä ;). Printtipaidoista en minäkään niin välitä, mutta kun poika tietty jotain haluaa, niin kyllä meiltäkin yöpaitana löytyy mm. cars ja angry birds kuosia.

      Delete
  3. Mulle on kans tullut vähän sellainen fiilis et ns. merkkivaatteet alkaa kohta jäädä taka-alalle. Ensinnäkin ei löydy oikein mitään kivoja tai toiseks kulutus alkaa olla sen verran kovaa että vähemmän harmittaa jotkut 20-30e vaatteet menee risaks kuin joku 50-60e paita/housut :D
    Ja H&M:llä suurin osa on yllättävän hyvälaatuisia, ne on meillä name it vaatteiden ohella pysynyt erittäin hyvinä. On toki niitä poikkeuksia (talven printtipaidat) joita en edes harkitse ostavani kun pääsee hypistelemään.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuossa iässä tosiaan kulutus on ihan eri luokkaa, joten en kanssa viitsi satsata kovasti pelkkiin merkkivaatteisiin. Meiltä tosiaan nyt löytyykin pojan kaapista pääasiassa ns. "halpisvaatteita" ja sitten joukossa on muutama helmi merkkivaatteista. Vauvalle nyt sit saakin ostella kaikkea ihanaa rodinia ym ;).

      Delete
    2. Meillä satsataan merkivaatteisiin, vaikka kulutetaankin. Kaiken aa ja oo on vaatehuolto. Ilman kunnon vaatehuoltoa ja tietoa kestävistä merkeistä kannattakain pukea lapsensa markettirytkyihin, niin kuin valitettavan moni tekee. Tietysti jos rahasta on aina tiukkaa, ehkä H&M ja Prisma on sitten se osoite, mutta kannattaako sitten enää jotain lastenvaateblogia piää, se on toinen juttu. Muuten suosittelen hankkimaan farkut, paidat, ulkovaatteet, jalkineet jne. aina kunnon laatumerkeiltä. Laatukankaat ei mene rikki niin helposti. Lian saa poistettua aina. Vielä ei ole sellaista likaa löytynyt etten olisi pois saanut. Halpavaatteet venyvät ja leviävät sekä nyppääntyvät ikävästi.

      Merkkivaatteide yksi hyvä puoli on myös, että herkemmin tunnistaa omansa päiväkodissa, jossa saattaa kolmella-neljällä muksulla olla sama H&M:n halpis-t-paita ja samat halpistennarit samalla tavalla räjähtämäisillään olevana.

      Delete
    3. Heips...et varmaan ole blogiani seurannut juurikaan? :) Meillä kyllä ainakin tähän mennessä on H&M ja Lindexin vaatteet säilyneet todella hyvinä. Vaatteita löytyy aika paljon, joten mitään superkulutusta ei millekään vaatteelle juuri pääse tulemaan...Lemppareita, kuten Mini Rodini käytetään ehdottomasti eniten ja kyllä nekin vain haalistuu, nukkantuu ja kuluu. Markettivaatteita meillä ei käytetä, eikä tulla ainakaan omasta tahdostani käyttämään. Mutta ei myöskään esim. gant, burberry yms. merkkivaatteita. Blogia voi minusta pitää lastenvaatteista vaikka käyttäisi markettikamaakin, mutta ei tietenkään tarvitse lukea jos se tekee blogista tylsän.

      Delete
  4. MEillä on 5-vuotias tyttö, joka tietää tarkasti, mitä tahtoo pukea ;) Onneksi äiti uskaltaa ostaa ilman neitiä, kun tietää lempivärit. Se on niin totta, että tämänikäiselle ei kannata laittaa päiväkotiin mitään kovin arkaa tai kallista, koska yhdet maalaukset ja se on pilalla, tai yhdet potkulautailut ja housut on rikki ;)) Harmillisinta on, että monissa malleissa 128 on viimeinen mitä leikki-ikäisille on tarjolla ja sitten pitäisi siirtyä isojen puolelle - ei kiitos. Mutta 120cm pitkän äitinä pelkään, että se tapahtuu liian pian ja haluaisin pukea lastani värikkäisiin lastenvaatteisiin sopivilla jujuilla höystettynä.

    ReplyDelete