6 Aug 2013

I'm standing!

Sorry for bad image, it was the only and first one we were able to get with a phone...but our little one stood up at 6 months and 2 weeks!

Anteeksi huono kuva, mutta se oli ainoa ja ensimmäinen joka saatiin puhelimella otettua...meidän pikku jäbä nousi seisomaan 6kk ja 2 viikon iässä! 

Aivan tajuttoman hurjaa!

Onko teillä, joilla myös aikaisin noustu, ollut käytössä niitä konttauskypäriä? Ja missä iässä teillä on noustu seisomaan?

22 comments:

  1. no vautsi! kylläpä teidän poitsu on etevä! ja aikaisin noussu pystyyn! meidän pojat nousi seisomaan 8kk iässä ja nyt tyttö tasan 9kk nousi seisomaan 7,5kk iässä. Tänään päästi käsiä jo irti. Konttauskypärä on ollut käytössä jokaisella vähän, mutta ei sitä kyllä kauaa oo tarvittu. Oppi nopeesti pyllähtämään alas ja ehkä kuukausi meni, että osas jo hallitusti mennä istumaan seisoma-asennosta. konttauskypärää enemmänkin käytettiin tytöllä ku välillä kupsahti istuma-asennosta selälleen vaikka osas kyllä jo istua. ostettiin muutamalla eurolla käytettynä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vähän liian aikaisin minusta. Meillä ei D:llä ollut konttauskypärää lainkaan vaikka nousi n. 7kk iässä pystyyn, joten mietin tarviiko nytkään. Pitää katsella.

      Delete
  2. Huhhuh, hurjaa tosiaan!!! Aivan ällistyin kun meillä tosiaan saman ikäinen keskonen tuola tuhisee sängyssään <3 :') Hienoa!!! Kova on kiire pojalla maailmaa tutkimaan! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. No on! Hieman on aikaisessa tämä meidän vesseli...toivottavasti nyt ei ihan kävelemään lähtisi ennen 10kk ikää. :)

      Delete
  3. Samassa iässä täälläkin noustu ja 8kk kävelty, joten konttauskypärät oli välttämättömiä hetken aikaa. Nopeasti tosin tasapainon oppivat eli n. 1kk kypäriä tarvittiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oih hurjaa, 8kk kävellyt?! D lähti käveleen 10kk iässä, joten toivon että pienempi odottaisi edes siihen saakka.

      Delete
  4. Heipsa. Vihdoin rekisteröin itseni sivupalkistasi :) Ja pääsin paneutumaan menoon täällä blogissasi. Ihana vauveli siellä. Meillä poika on 8 k ja noin kuukauden seisoskellut enemmän ja vähemmän. Mä luulin et se kypärä ois joku läppä (esikoisen kohdalla joka nousi hyvin hyvin varovasti ylös 8-9 kk iässä ) mutta nyt olen pojalle sitä kyllä jo hankkimassa... Pienet kuhmut ja haaverit harmi vain kuuluu asiaan , mutta olen niin kiireinen näiden kahden kanssa et olisi se helppo jos se kypärä olisi... Voisi laittaa sen päähän ainakin silloin kun teen ruokaa sivussa tms...


    ps. jään innolla seuraamaan :)

    pps. google --> kypärä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva että rekisteröidyit, kiitos! Meillä ei tosiaan esikoisella sitä kypärää ollut, vaikka aikaisessa oli hänkin, vähän veikkaan ettei nytkään tarvita, mutta katsellaan.

      Kiva että jäät meitä seurailemaan :D

      Delete
  5. Saman ikäisenä meidän vanhin tyttö noussut ja kypärää ei tarvittu ollenkaan. Nyt samainen tyttö luistelee 5 x viikossa. Eli tasapaino on saatu jo pienenä. Terveisin vakilukija joka jätti nyt ensimmäisen kommentin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kommentistasi :). Tasapaino varmasti kehittyy aikaisin ja nopeasti kun liikkeelle on lähdetty pienenä. Saa nähdä tarvitaanko meillä tuota kypärää :).

      Delete
  6. Meillä myös noustiin ylös aikaisin (pari päivää vajaa 6kk) :D Aika hurjaa menoa ollut nyt muutama viikko!! En ole kypärää käyttänyt, mutta vieressä on täytynyt kyllä vahtia aika tiukasti.. Mutta nyt jo huomaa, että tasapaino parantunut hurjasti ja poitsu osaa jo välillä katsoa alas ja laittaa polvet ensin maahan :)

    Tepa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi ihanaa, pikkuinen aikainen vauveli sielläkin siis! Vieressä pitää kyllä olla ja vahtia, tasapaino varmasti nopeasti karttuu.

      Delete
  7. Oi ihana O♥
    Meillä noustiin seisomaan n.5kk2vk ja nyt 6kk2vk ja kävelee tukien :) Meillä konttauskypärä oli pakko ostos, kun poika välillä luulee osaavansa kävellä ilman tukea ja sitten mennään nurin. Meidän oma on prismasta 12e ostettu, rumahan se kyllä on mutta ennemmin se kuin ei mitään. Tosi vähän kivan näköisiä konttauskypäriä edes löytyy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi hurhaa miten aikaisin!! ♥ Tässähän kyllä tuntuu ettei sellaista vauvaa ole ollutkaan kuin ihan ensimmäiset pari kuukautta. Joo, ei ne kypärät mitään nättejä ole :).

      Delete
  8. Onpas hän reipas! Meillä D:n ikätoveri-esikoinen nousi 7kk iässä ja pikkuveikka tänään 11kk vajaa 8kk iässä. Noin kuukausi nousemisesta mentiin puita pitkin ja 2kk nousemisesta seisottiin ilman tukea ja otettiin askeleita. Esikoinen lähti kävelemään 10kk ja pikkuveikka 10,5kk. Mutta kummallakaan ei ole kypärää ollut, parissa viikossa laskeutuminen onnistui hyvin ja sitten sai olla jo vähemmän sydän syrjällään. Auttaisiko vaikka kaksinkertainen trikoopipo, sellainen missä alareunaa saa käännettyä - olis edes joku pehmuste ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin kovasti toivon, että tuo odottelisi sinne 10kk asti ennen kuin rupeaisi kävelemään :). Pitää katsoa tuota pipo hommaa. Onneksi meillä ei juuri ole sopivan kokoisia tasoja, minkä avuin voisi nousta, joten ei onneksi kovin usein vielä pääse nousemaan :).

      Delete
  9. Voi mikä ihana, reipas tyyppi :) Meillä ei ole ihan noin varhain pyritty pystyyn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. On tosi reipas ja hieman liian aikainen liikkeellelähtijä :).

      Delete
  10. Meillä noustiin vasta 8kk iässä, tosin samalla alettiin sitten kävellä tukia pitkin. Kypärää ei tarvittu, kaatuilua kesti onneksi vain pari viikkoa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä D käveli tuossa iässä kanssa tukia pitkin tosi hienosti, mutta odotti onneksi pari kuukautta ennen kuin rupesi kävelemään.

      Delete
  11. Meillä kontattiin 6kk iässä ja seisomaan noustiin 6,5kk iässä. Tukea vasten kevälteen 7kk iässä ja 9kk iässä ilman tukea. Olisi vähintääkin jääkiekkokypärä ollut tarpeen niin päättömässä menossa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nonii, teilläkin sitten aikaisia vauveleita. Nyt tuo kiitää jo aika hyvää vauhtia huoneesta toiseen ja toisin kuin D, laittaa kaiken suuhunsa :D. Joten vahdittavaa on ihan kivasti!

      Delete