8 Sept 2013

The Octonauts party



Nyt on synttärit juhlittu, vuoden päästä sitten uusiksi. Seitsemästä kutsutusta vain 3 saapui paikalle, mikä oli aika harmi, sillä vain yksi ilmoitti ettei pääse. Toisaalta, vauhtia riitti niin, että neljä 5-vuotiasta sai kyllä meteliä ja vauhtia aikaan, ei siinä kaivannut yhtään enempää lapsia ;). Pääasia että kaikilla oli todella kivaa.

Hittinä synttäreillä oli omien karkkipussien teko, eli lasipurkeista sai ottaa karkkia omiin pusseihin ja syödä niistä ja ottaa ne sitten kotiinkin mukaan. Kakku ei ollut tuon ikäisille suuri hitti, joten seuraavalla kerralla taitaa jäätelö olla parempi vaihtoehto. Sen sijaan Omar- riisisuklaat olivat kaikkien mielestä namia :).

20 comments:

  1. Omar-riisisuklaat kuulostaa hyvältä! Miten se tehdään? Laitetaanko omarien sekaan jotain kermaa tai muuta ja sulatetaan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne olivat kyllä tosi hyviä ;). Eli 200g omar suklaalevy(fazer), 50g voita sulatetaan ja kaadetaan n. 7dl riisimuroja sekaan(kannattaa laittaa ehkä ennemmin 6 kuin 7dl niin pysyvät kasassa) ja avot! Superhelppoja ja hyviä.

      Delete
  2. On kyllä kurjaa kun ihmiset ei vastaa kutsuun. Onneksi olitte kutsunut seitsemän eikä vaikka neljä vierasta. Meillä 4v sankari halusi ehdottomasti ninjago-kakun vaikkei itse edes sitä maistanut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. On kurjaa, varsinkin kun lapsi odottaa kavereita ja luulee että tulevat eivätkä sitten tule. Mutta onneksi sentään 3 saapui ja se oli oikein hyvä. Meillä ei vielä tiedetä ninjagoista mitään ;).

      Delete
  3. Kokonaan ilmoittamatta jättäminen on suorastaan ylimielistä. Olis kohteliasta edes ilmoittaa ettei pääse tulemaan. Meillä parin kutsutun kohdalla kävi samoin.

    Pääasia että muiden kanssa kemut maistuivat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. On kyllä ja harmi lapsen kannalta, kun hänelle on sanottu että varmaan kaikki on tulossa kun eivät ole ilmoittaneet toisinkaan ja sitten eivät tulekaan :(. Mutta kemut olivat oikein kivat puuttuvista vieraista huolimatta! :)

      Delete
  4. Kivan näköiset kemut :) Meilläkin tytön synttäreille tuli vain 4 vierasta kymmenestä kutsutusta. Yksi vaivautui ilmoittamaan, ettei pääse... Se on ärsyttävää jo tarjoilujen takiakin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :) Joo, toivotaan että seuraavalla kerralla viitsisivät edes ilmoittaa pääsystä.

      Delete
  5. Meillä kans jäi 5 tulematta pojan 7v. synttäreille. 12 kutsuttiin ja toivoinkin että kaikki eivät pääse, kun niin paljon kutsuttiin. Vähän sillä perusteella annoinkin kutsua noin paljon, että uskoin että kaikki eivät pääse. Mutta olihan tuo ylläri että noin moni ei päässy. yksi jätti ilmottamatta ja toinen ilmotti vähän ennen synttäreitä. Meillä oli jäätelöbaari, joka oli kyllä hitti, koska kakkua ei kyllä mene lasten synttäreillä paljon ollenkaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jäätelöbaari kuulostaa hyvältä! Pitää ehdottomasti seuraavan kerran ottaa tarjoiluun jäätelö eikä kakku :D.

      Delete
  6. Mika suomessa on lastenjuhlissa yleensa kaytanto, pyydetaanko kutsussa vastausta tiettyyn paivaan mennessa? Muussa tapauksessa mielestani vanhemman tulee varmistaa kutsutuilta pari paivaa ennen juhlia paasevatko tulemaan.

    Tosi harmillista lapsen ja varmaan tarjoilujenkin kannalta etta niin moni ei paassy tulemaan :/ Kiva etta hauskaa oli kuitenkin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. En tiedä mikä on ns. normaali käytäntö, mutta itse laitoin kutsuun että ilmoittaisivat tiettyyn päivään mennessä jos ei pääse tulemaan. Koskaan en näe vanhempia eikä puhelinnumeroita ole, niin itsekään ei voi perään kysellä.

      Mutta eipä D onneksi ole asiasta kysellyt eikä näytä olevan harmistunut, joten kivat olivat synttärit joka tapauksessa :).

      Delete
  7. Harmi juttu että osa jätti tulematta ilman ennakkoilmoitusta. Juniorin on ollut hankalaa solmia ystävyyssuhteita päiväkodissa ja 5v synttäreille kutsuttiin viisi kaveria. Pahin skenaarioni oli että kukaan ei tulekaan. Onneksi neljä lasta saapui, viihtyi ja sankari oli äärettömän onnellinen.

    Karkkipussien teko onkin kiva idea, laitetaan korvan taakse. Ihanat kuvat, ja päivänsankarin onnelliset ilmeet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo viisi lasta on kyllä aika maksimi, varsinkin jos pitää omassa kotona. Saa nähdä mitä ensi vuonna keksitään sitten ja ketä kutsuu, mutta toivon kyllä että ilmoitettaisiin tullaanko vai ei.

      Delete
  8. Kivalta kuulostaa juhlat ja hyvät tarjoilut! Harmi tosiaan tuo, että vieraat eivät saavukaan eivätkä ilmoita mitään. Meillä ei lastenjuhlia vielä ole järjestetty, mutta tänä vuonna kun esikoinen täyttää 4v. niin sellaiset varmaan pidetään pienimuotoisesti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä oli viime vuonna ensimmäistä kertaa ns. kaverisynttärit ja onhan se ihan kivaa, koska kaveripiirissä ei oman ikäisiä oikeastaan juuri ole. Pienimmälle ei onneksi tarvi vielä pitkään aikaan pitää kaverisynttäreitä ;). Muutamat sukulaiset riittävät.

      Delete
  9. Ihana tuo matto, saako udella mistä se on? Tuo musta-valkoinen siis :D

    ReplyDelete
  10. Nam, minäkin iskin heti silmäni noihin karkkipurkkeihin ;). Kiva idea! Myöhästyneet onnittelut 5-vuotiaalle :)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :) Oli kiva juttu nuo karkit ja purkit pääsee käyttöön sitten myöhemminkin esim. jauhoille/sokerille :D. Kiitos!

      Delete