21 Nov 2012

30 weeks

Today my pregnancy has lasted for an incredible 30 weeks! This means that in about 10 more weeks(which does still sound like a lot) we will have a little one in the house(if everything goes well that is). We received the car seat and base yesterday and I am very happy with the choice I made. I also found the down feather sleeping bag I was looking for in my other post and it is perfect for the pram.

Tänään täyttyy tasan 30 raskausviikkoa! En voi edes uskoa, että ollaan jo näinkin pitkältä. Vielä olisi n. 10 viikkoa jäljellä(vaikka se kyllä vielä tuntuu pitkältä ajalta) ja sitten meillä onkin pikkuinen tuhisija perheessä(jos kaikki menee hyvin). 

Eilen kävin pelkopoliklinikalla juttelemassa edellisestä synnytyksestä, joka siis päätyi kiireelliseen sektioon. Sain ajan vielä synnytystapa-arvioon rv 37 ja todennäköisesti minulle tehdään suunniteltu sektio. Mutta mikäli vauva on oikeassa asennossa ja sattuisi tulemaan ennen sektiopäivää, lähden kokeilemaan alatiesynnytystä. Mutta lopulliset päätökset tehdään vasta sitten siellä äitiyspolilla myöhemmin.

Eilen haimme postista kaukalon ja telakan, jotka tulivat nopeasti Amazonin kautta. Olen tyytyväinen valintaan ja tänään avulias, tuleva isoveikka, kokeilikin istuinta jo nukellaan(minun vanha).




Hain tuossa joku aika sitten Joutsenen untuvamakuupussia/peittoa ja eräs lukijani sellaista minulle tarjosi. Se sopii aivan ihanasti vaunuihin ja näyttää niin pehmoiselta, että siellä vauvan on varmasti hyvä kölliä talvella :). Myöhemmin otamme tuon sitten peittokäyttöön ja saattaa olla että käytetään heti sekä peittona että pussina.

Pari päivää meillä onkin mennyt lääkärireissuilla, kun D:llä oli maha niin kipeä, että makasi maassa ja valitti. Päivystyksessä sanottiin että olisi mahatautia, mutta eilen lähdin aamulla vielä yksityiselle klinikalle, jossa otettiin vielä verikokeet. Mitään ei löytynyt, joten ehkä kyseessä oli vatsatauti tai sitten jokin muu...Keliakia kokeisiin pitäisi päästä, koska sitä on suvussa ja nyt otamme myös laktoosittoman ruokavalion käyttöön, sillä mahakipuja(ei tosin noin rajuja) on usein. 

Tänään olemme vielä olleet kotona ja huomenna sitten tarhaan.



2 comments:

  1. Hui kun aika menee nopeasti. Ja D näyttää hurjan isolle pojalle :)
    Keliakia ja maito/vilja allergiat on tuttuja sisaruksien kautta. Inhottavia!

    ReplyDelete
  2. Hei, löysin blogiisi tänään ja taidankin jäädä lukijaksi :)

    Mäkin kävin synnytyspelko polilla ekan kanssa ja ei siitä mulle paljon apua ollut muuta kuin tieto siitä että mulla on mahdollisuus loppuun asti saada sektio pelon takia. Vain jo se tieto huojensi todella paljon. Loppujen lopuksi kaikki onneksi meni hienosti.

    (nyt toka raskaus ja en usko että menen pelkopolille enää. mulla meni sillai toisinpäin että pelot häipyivät synnytyksen myötä, ainakin pahimmat sellaiset)

    miopoikanimio.blogspot.com

    (ja tuo autonistuin on tooooosi hyvä valinta :) siskolla sama ja ovat olleet tosi tyytyväisiä.)

    ReplyDelete