23 Nov 2012

From zapp to zapp xtra

How many of you own a Quinny Zapp buggy? 
We bought our zapp 2 years ago and it has been well used and loved. I chose a black and white edition back then and I still like it. I have washed it once in the washing machine and it is like new again. As we are having another child, I felt we needed a small buggy that can also be used from birth(the zapp can't be). I was looking for second hand Bugaboo bee's but the price was slightly too high and it would have been a hassle to buy it from England(where cheaper). So I suddenly realised that maybe I can turn our zapp into a zapp xtra(adjustable seat). I read about it and it was possible, so now I only needed a conversion kit + the seat. This turned out to be very easy as there was one on sale in the finnish auction site(like ebay). I won it for a good price and received it yesterday. I am not so keen on the color(brown, but looks like khaki to me), but there wasn't really any choice. Though, it is easier to keep clean ;). So, our old quinny zapp has now transformed into a zapp xtra, thanks to finding a seat and adapters! Voilá!

Kuinka monelta löytyy Quinnyn Zapp- matkarattaat?
Me ostimme meidän limited edition musta-valkoiset zappit melkein tasan 2-vuotta sitten. D oli siis tuolloin 2- vuotias eli rattaat ovat olleet matkarataskäytössä sen pari vuotta. Välillä enempi, välillä vähempi. Olen tykännyt noista todella paljon. Meillä onkin matkarattaista vieraillut noita ennen mm. Britax Verve, Graco mirage sekä Emma, jos en nyt jotain unohda ;). Zappien rinnalla meillä oli vaunujen sijasta Emmaljungan scooterit ja niillä tosiaan pärjättiin mainiosti, kunnes muutama kuukausi sitten myin Scooterit pois. 

Kun toinen lapsi saatiin alulle, oli selvää, että zappien runkoon ostetaan adapterit kaukalolle, jotta ihan pientä on helppo kuljettaa kauppareissuilla tai vaikka vaan kotoa autoon tms.

Auton vaihdon yhteydessä(farmarista viistoperäiseen) tuumimme, että olisi sittenkin hyödyllistä omistaa matkarattaat, jotka menee pieneen tilaan ja joita voi säilyttää vaikka auton takakontissa viemättä juuri tilaa. Zappithän ei sovellu vastasyntyneestä, sillä selkänojaa ei voi säätää. Ensin mietin Bugaboo bee- rattaita käytettynä ebaystä, mutta hinnat kohosi hieman liikaa omalle budjetille, joten piti miettiä muita vaihtoehtoja.

Satuin sitten miettimään, saisiko noihin Zappeihin ostettua Zapp Xtra istuinta, joka siis soveltuu jo vastasyntyneestä eteenpäin. Otin selvää ja se oli mahdollista, joten etsin muutaman päivän istuinta sekä adapteria, jolla sen saisi tuohon runkoon kiinni. Onni oli myöten, sillä löysin melkein heti huutiksesta uudenveroisen istuimen + adapterit alle 100€ posteineen. Istuin saapui meille eilen ja olen siihen todella tyytyväinen. Väri tosin ei miellytä(ruskea, mutta näyttää khakilta tms.), mutta pysyypä ainakin siistimpänä kun ne valkoiset kankaat ;). 
Nämä siis pääsee matkarataskäyttöön heti vauvan synnyttyä. Kokeilin näihin myös Eisbärchenin kaukalopussia ja vauvalla tuleekin olemaan ihanan pehmoiset ja lämpöiset oltavat :).

Tästä siis lähdettiin...
Ja tällaiset tuli uuden istuimen kanssa :).

Istuin menee kolmeen asentoon naama menosuunnassa ja kahteen selkä menosuunnassa.

Istuinta voi siis kääntää kumpaankin suuntaan ja tämähän on kiva, sillä työntäjä pystyy näkemään mitä rattaissa tapahtuu. 

Kyllä nyt rupeaa olemaan tavaraa niin, ettei ole enää paikkaa mihin laittaa ;). Onneksi alakerrassa on vaunuvarasto, johon nämä Zappit pääsee odottamaan ja välillä näitä tulee Danskunkin kanssa käytettyä. 


11 comments:

  1. Meillä on zapp extrat ja muuten en niistä oikein ole tykännyt paitsi kasattuna menevät ihmeellisen pieneksi. Pähkäilin bee+ ja zapp extrojen välillä ja nyt vähän harmittaa, että päädyttiin zappeihin, mutta matkarataskäyttöön ei vaan ollut kovin isoa budjettia. Rinnalla käytetään nyt donkey-tuplia.

    Toi musta runko on kyllä hieno, varsinkin ton valkosen istuimen kanssa! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bugaboon Bee+ uutena on todella kalliita, kun suomessa kuitenkin niiden käyttö on pääasiassa kaupoissa ja kesällä pihalla...toki halvemmaksi tulisi ostaa käytettynä, mutta hinnat kohoaa siltikin aika korkealle.

      Meilläkin on nuo Donkeyt sitten vaunukäytössä, mutta koska ostettiin ei-farmari auto, niin helpompi on sitten perässä kuljettaa kauppakäytössä noita zappeja kuin kasata joka kerta Donkeyt kyytiin.

      Musta runko on ihana :)...jos olisi nuo xtrat saanut mustalla istuimella, niin olisivat aika hienot kanssa.

      Delete
  2. Kivatnnäköiset rattaat;)!

    Meilläkin oli Zapp xtrat vähän aikaa käytössä. Yllätyin todella,miten tukevat rattaat ovat,vaikka eivät välttämättä siltä näytä...tykkäsin niistä kyllä kovasti,mutta kaksi asiaa oli joiden vuoksi myin ne pois. Se,että kun rattaat kasataan(siis tuon xtra-istuin) täytyy irroittaa ja sen jälkeen saa vasta rungon kasaan. Toinen juttu oli se,että kun istuin on kasvot työntäjään päin niin sitä ei saa pystyasentoon... Mutta esim. kuomuhan tossa xtra-istuimessa on todella hyvin suojaava;).
    Nyt taitaa tulla markkinoille sellaiset zapp xtrat,jotka saa kasaan istuinosaa irroittamatta...

    Mutta siis ostin sitten Bugaboo Bee+ rattaat vähänkäytettynä. Ne ovat ainakin meille aivan loistavat. Niin helppo kasaus, liikkuvat kuin unelma ja jousitus on kohdillaan. Ja turvakaukalonkin kanssa (meillä Maxi-cosi Cabriofix) toimivat todella näppärästi. Oikeastaan ainoa,mikä on mielestäni puutteellinen on kuomu. Se on tosi pieni ja ei suojaa kovin hyvin. Mutta kasaus ja selkänojansäädöt painoivat meillä enemmän joten siksi valinta on Bee+.

    On muuten tosi kivaa lukea näitä tarvikepostauksia;). Toivottavasti kirjoittelet niistä sitten kun ovat käytössä;). Erityisesti juuri rattaat ja turvakaukalojutut kiinnostavat;)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulla oli juurikin tuo kriteerinä, kun Zappit ostimme, että se pitää saada yhdessä koossa kasattua. Siksikään me ei silloin valittu xtroja.

      Nythän meillä on noihin zappeihin maxi cosin adapterit ja todennäköisesti ihan vastasyntyneenä käytämme kaukaloa rungossa, jolloin tuo runko kulkee mukana. Sitten kun vauva on vähän isompi, otamme tuon xtra istuimen käyttöön ja se saa jäädä sitten auton perään.

      Ja joo, noista xtroista on tullut uusi versio, jonka saa yhdessä kasassa kokoon, mutta koska meiltä tuo zapp runko jo löytyi, niin ei katsottu että pitäisi ostaa kokonaan uuden matkikset :).

      Delete
  3. Meillä oli esikoisella Zappit ja tilasinkin niihin kanssa Extran mustan istuimen Saksasta kun kuopus syntyi. Olisikohan olleet kerran käytössä, jotenkin vaan ei tullut käytettyä kun meillä on myös PegPeregon Si:t ja eniten käytin P&T:n Explorer+MaxiCosin kaukalo-yhdistelmää. Myinkin tuon istuimen kanssa huutiksen kautta pois ja nyt kun kuopuskin on jo "iso" niin käytetään perinteisinä Zappeina. Jotenkin vaan tuo Extran istuin oli jotenkin vähän heppoisen oloinen ja vauva oli siinä oudossa asennossa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minä olin ensin ostamassa meidän Donkeyn runkoon maxi cosille adaptereita ja ehkä vielä ostankin, mutta pääasiassa meillä käytetään nyt sitten tuota zappin runkoa + kaukaloa, koska tuo zapp on niin näppärä ja hyvä. Säilytystilaa tosin ei ole juuri mitään, joten ehkä sitten pidemmille kauppareissuille otetaan Donkeyt kyytiin koppineen.

      Saa nähdä miten tuo xtra käytännössä toimii vauvan kanssa.

      Delete
  4. Anonymous has left a new comment on your post "From zapp to zapp xtra":

    Meillä on Bugaboo Bee plussat ja niin näillä vaan hyvin mennään edelleen näin Suomen marraskuussa:) Eli käyttöaika ei ole ihan niin lyhyt kuin voisi pelätä. Viime talvena päästiin täällä Etelä-Suomessa hyvin jouluun asti eli käyttöaika oli huhtikuusta joulukuuhun.
    Quinny Zappit oli meillä pelkän Maxi-Cosi Cabrio -kaukalon kanssa käytössä kankaat irrotettuina, ilman istuinta = pelkkänä ratasosana siis kaukaololle ja todella loistavat siihen tarkoitukseen muoks. parhaat! Sitten kun tuli aika ottaa ratasosakin käyttöön, Zappit lähti kiertoon. Menivät hankalasti kasaan ja ratasosa vain ei jotenkin toiminut.

    ReplyDelete
  5. Hei, millainen adapteri on oltava zapeissa, jotta nihin saa zapp xtra istuimen kiinni ? Onko samat adapterit kuin Maxi cosin turvakaukaloon ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, ei ole samat. Mun istuimen mukana tuli ne adapterit, on sellaiset pyöreät, niiden pitäisi tulla istuimen mukana.

      Delete
  6. Eli siis tulevat zapp xtra istuimen mukana kunsen ostaa ? Ja teillä ei varmaankaan enääole istuinta myynnissä ?

    ReplyDelete
  7. Siis luulisin että tulee istuimen mukana. Itse ostin tuon meidän huutiksesta ja sen mukana tuli noi adapterit. Meillä ei vielä ole ajankohtaista myydä tuota xtra istuinta :/.

    ReplyDelete