5 Nov 2012

Maternity package

We here in Finland consider ourselves quite lucky when we expect a baby(or babies). We all get to choose either a maternity package that includes clothes, nappies, brush etc. the basic things your baby will need the first year or 140€. I chose the package for my first child, but the money for this second one. My reason not to take the package was, that it doesn't have many small sized clothes and mainly I like to buy the clothes myself. Anyway, here's a photo of the maternity package that we could choose to have and some images of my own package that I have been making myself.
Äitiyspakkaus, suomalaisten ylpeys :). En tykännyt juuri lainkaan tästä uudesta paketista. Siilimakuupussin voin ostaa, jos se kirppiksellä joskus tulee vastaan, mutta muutoin värimaailma ei miellyttänyt omaa silmääni. Toisekseen tiedän, ettei meillä olisi tullut käytettyä suurinta osaa noista vaatteista, joten meille ei pakkausta tällä kertaa otettu. D:ltä on tallessa pakkaus(pahvi) + patja, joten se menee alkuun ensisänkynä. Siellä säilön myös omaa äitiyspakkausta, jota olen keräillyt kasaan pikkuhiljaa. Se rupeaakin olemaan jo täynnä 50 ja 56cm vaatteita ja tänään sai vielä hieman lisää täytettä.

Uusin täyte pakettiin on tuo PO.Pin ihana raitasetti koossa 56cm. Jos vauva syntyy ajallaan ja normaalikokoisena, saattaa tuo PO.P setti velourhaalareineen olla vauvalla kotiutumisasuna. Ylhäällä vasemmalla on villabody + housut lämmikkeeksi, pipoja, sukkia sekä tumppuja. Oikealla ylhäällä on villaa sisältävä haalari(t. harmaa), lampaannahka tossut, villamyssyä sekä neulehaalarit.

Alhaalla vasemmalla kuvaa täydestä paketista. Harsoja ostin paketin tänään ja muutama tutti sekä tuttipullo pitää jossain vaiheessa vielä ostaa. Säästänkin nyt seuraavaksi rahaa alennusmyynteihin, jos vaikka vielä löytyisi jotain superihanaa. 

OSTAN: Jos teiltä löytyy ihania PO.Pin raitavaatteita, niin tarjoa 50-74 koossa!

Loppuun vielä tällaiset vanhat(olisko 2002) Brion Kombit, jotka meille kotiutui eilen parvekevaunukäyttöön. Sain nämä ilmaiseksi facebookin kirppiksen kautta ja pesinkin jo kaikki kankaat. Vaunuista tuli kuin uudet ja ovat erittäin siistit. Erittäin sopivat parvekkeelle ja näillä pääsee kyllä sitten oikein kunnon myräkällä pihallekin iosjen pyörien ansiosta. 

Oletteko te ottaneet äitiyspakkausta toiselle lapselle? Mitä tykkäätte tuosta uudesta pakkauksesta? 
Mitä teidän mielestä vauva tarvitsee ehdottomasti? Mitä ei?

Onko teillä ollut parvekevaunut erikseen? Onko pelkoa, että ne homehtuisivat parvekkeella(ei toki pakkasilla, mutta keväällä)?

5 comments:

  1. Ihanilta näyttää nuo pienet vaatteet :) Meillä oli terassilla emmaljungat, yhden vuoden ja kankaat meni kyllä homeeseen. Sadesuoja niissä oli aina päällä mutta olisi ainakin kovin kostealla varmaan tarvinnut ottaa sisälle välillä. No tosin kauan siihen meni. :)

    ReplyDelete
  2. Ei otettu kakkoselle pakkausta juuri siksi, kun ei niitä olisi tullut pidettyä ja esikoisenkin pakkauksesta jäi monet käyttämättä epäsopivuuden vuoksi. Nyt katselin meidän yökkärikasaa ja suurin osa niistä on äp:n bodeja ja potkareita... Haalari ei ollut helmivauvalle hyvä vasta kuin 8 kk iässä syksyllä ja tälle syysvauvalle tuskin koskaan.

    ReplyDelete
  3. Aivan ihania nuo Popin raitavaatteet;)!

    Vailitettavasti vaunut homehtuvat todella nopeasti jos ovat terassilla säilytyksessä. Turvallisuussyistä vaunujen kankaissa kun ei saa käyttää mitään homeenestoaineita. Eikös tuo ratasosa ole aika helppo irroittaa tuosta rungosta? Runkohan saa olla ulkona, kankaat vaan sisälle;).

    ReplyDelete
  4. Samoilla linjoilla täälläkin ollaan eli äitiyspakkauksen vaatteet eivät ole kivoimmasta päästä niin jätettiin ottamatta. Meidän pakkaus olisi ollut 2011 mallia ja monet vaatteista oli todella poikamaisia enkä olisi niitä tytön päälle pukenut. Kukahan pakkauksen sisällöstä päättää..?

    ReplyDelete
  5. itse nostaisin aina ratasosan sisälle. homeisissa rattaissa nukuttaminen voi aiheuttaa mm astmaa..
    meillä oli runko aina partsilla ja koppa sisällä partsin oven edessä. ei meillä muutakaan käyttöä parvekkeelle ollut niin ei tullut ravattua siellä

    ReplyDelete