14 May 2014

Here we are :)

Hui kuinka pitkä aika edellisestä postauksesta. Anteeksi, kun blogi päivittyy kovin hitaasti. Paljon olisi kaikkea ja myös arvontaakin, joten yritän aktivoitua paremmin. Me olemme nyt etsineet asuntoa vuoden vaihteesta lähtien ja nyt vihdoin on löytynyt, jee! Halusimme löytää asunnon ennen eskarin alkua, joten tiukille rupesi menemään. 
Loppujen lopuksi asunto löytyi oman ilmoitukseni kautta, joita vein niihin taloihin joista halusimme ostaa. Muuttamaan pääsemme Heinäkuun loppupuolella eli ehdimme hetken nauttimaan kesästä uudessa kodissa ennen syksyn eskarin alkua.

Itse olen hakeutunut kouluun ja kävin viime lauantaina pääsykokeissa. Jos pääsen kouluun, menee O päiväkotiin, enkä ole siihen vielä kunnolla asennoitunut. En haluaisi ihan vielä laittaa tarhaan, joten ottaa koville. Riippuen pääsenkö opiskelemaan ja jos niin mihin(hain 3 eri kurssille), voi olla mahdollista että laitamme hänet vain osa-aikaiseksi, niin tarhapäivistä ei tulisi kovin pitkiä.

Sisustuskärpänen on iskenyt nyt todenteolla. Tähän asuntoon kun ei ole saanut laittaa seinille reikiä(hyllyjä) niin on ollut hieman ärsyttävääkin. Omaan kotiin saa tehdä sitten mitä haluaa, joten ideoita riittää. 
Riippuen budjetistamme, keittiö olisi ensimmäisenä remppakohteena, sekä pieniä juttuja kuten wc:n lattian maalaus + seinäpinnat, liukuovien vaihto ym.

Tässä jotain ideoitani uuteen kotiin:
Toiveena olisi keittiöön mm. massiivipuutaso, integroitu liesi ja uuni sekä iso tiskiallas. Pojille täytyy hommata kerrossänky ja Ikean Kura- sänky on vahva ehdokas, koska sitä voi muokata mm. maalaamalla ym. Ja alle laittaa patjan O:lle(tai vaihtoehtoisesti nykyisen brio sleepin ilman laitoja).

Voisin samalla teiltä kysyä seuraavia kysymyksiä remppaa ajatellen :).

1. Mistä edullisesti liukuovia, täyskorkeita (onkohan lattiasta kattoon n. 2.50-2.55m), ei peilillisiä, ihan perus valkoisia?
2. Millä maalata pikkuvessan(ei kaivoa) muovimatto? Betolux?
3. Kokemuksia Ikean keittiöistä? Muita keittiösuosituksia?

Palailen ihan pian ;).

10 comments:

 1. Mä suosittelen kysymään tarjouksia ovista ihan pienyrittäjiltä. Yleensä isojen ketjujen (esim topikeittiöt jnejne) on kalliimpia ja yksityisyrittäjä pystyy laskemaan paikanpäällä jo parhaan tarjouksen. Googlettele teidän alueen kalustemyyjiä.

  Voisiko vessan muovimaton vaihtaa? Matto on suht. edullista ja jos wc on pieni, vaihto onnistuu varmasti itsekin. Ensin vanha matto pois, puhdistus ja uusi matto liimataan tilalle. Voi kuulostaa vaikealle, mutta on ihan helppoa :) Mattoja on nykyään toooosi monia eri kuvioita mm. laattakuvio, laminaattia jne vain taivas on rajana.

  Ikean keittiöstä ei ole kokemusta, mutta allas kannattaa valkata jotain metallia tms mitä nyt onkaan, ei ikinä enää keraamista! Ihan järkky pitää puhtaana, pinttyy eikä pinttymät lähde millään myrkyllä. Keittiössä ei tietty ole pakko kaikkea edes uusia, vanhoihin runkoihin voi monesti laittaa peitelevyjä ja uusia ovia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkeistä!
   Mietin muovimaton vaihtamista, mutta koska me ollaan molemmat niin kädettömiä ja oman käden jälki on niin huonoa, niin emme ainakaan itse ryhtyisi hommaan, vaikka uskon ettei kovin vaikeaa olisi. Löysin netistä tiedon, että muovimaton voi maalata ensin tartuntamaalilla ja sen jälkeen betoluxilla, eli taidamme päätyä siihen ratkaisuun kuitenkin.

   Olen kuullut tuosta keraamisesta tiskialtaasta pelkkää hyvää :D. Miten puhtaanapito eroaa wc- lavuaariin? Jälkiä taitaa tulla kyllä herkemmin kuin metalliseen. Pitää tuota vielä miettiä. Ja rungot keittiössä säästämme niiltäosin kun on mahdollista, ensisijaisesti vaihtuisi juurikin ovet ja tasot.

   Delete
  2. Meillä on ainakin sellaista huokoista materiaalia se keraaminen taso ja se on alunperin vaalea mut nyt se on ihan... paskaisen värinen. Pinttyy heti kahvi ja kaikki mitä kaadat altaaseen. Ihan järkky! Ei ikinä enää :D Siis ei ole sellaista sileää kuten wc-lavuaari.

   Meillä just mies laittoi eteiseen viime syksynä muovimaton ja katoin sivusta niin oikeesti te osaatte sen vaikka teiltä puuttus peukalot! :) Kysäiskää vaikka jostain K-raudasta neuvoa ennen kuin päädytte maalin ostoon. :)

   Delete
 2. Meille tuli ikean keittiö uuteen taloon ja nyt puolen vuoden asumisen perusteella ei kaduta yhtään, enemmänkin kaduttaa että edelliseen kotiin valittiin Topi-keittiöiden keittiö hirveellä hinnalla :-/ minä taas en ottaisi enää ikinä metallista tiskiallasta, edellisessä ja tässä nykyisessäkin on keraaminen ja tykkään. Mielestäni on ihan simppeliä pitää puhtaana (ja vielä helpompaa jos puunaisi useammin ;) ) itse inhosin metallisten tiskipöytien ja altaiden läikikkyyttä.

  ReplyDelete
 3. Meillä on Ikean keittiö massiivipuutasoineen ja allaskin on keraaminen :) Ollaan oltu todella tyytyväisiä. Todella hyväkuntoisena on säilynyt viisihenkisen perheen käytössä jo viisi vuotta. Allaskin on helppo pitää puhtaana ruokasoodalla ;)

  ReplyDelete
 4. Meillä on Ikean keittiö massiivipuutasoineen ja allaskin on keraaminen :) Ollaan oltu todella tyytyväisiä. Todella hyväkuntoisena on säilynyt viisihenkisen perheen käytössä jo viisi vuotta. Allaskin on helppo pitää puhtaana ruokasoodalla ;)

  ReplyDelete
 5. Me ollaan Ikean keittio laitettu jo kahteen asuntoon. Todella tyytyvaisia ollaan ja varmasti viela kolmanteenkin laitettaisiin jos sellainen tarve tulee. Tosin kivitasolla ja terasaltaalla.

  ReplyDelete
 6. Tutut laittoivat omaan kotiinsa Ikean keittiön ja on kuulemma hyvä. Tuttu remonttimies kehui, että Ikean keittiöissä on rungotkin paksumpaa levyä kuin kaikilla tunnetuilla merkeillä. Ja hintahan on jotain ihan toista luokkaa! Keraamisesta altaasta en tiedä, mutta lähinnä vaan mietin, että miten kestää, jos vaikka lapset hakkaa jollain metallisella autolla? Nykyäänhän vessojen yms. altaatkin on jotain sekoitetta, että eivät halkea, jos vaikka hajuvesipullo pääsee tippumaan...

  Ja liukuovia suosittelen kysymään tukusta, kuten vaikkapa keittiötukku.

  ReplyDelete
 7. Saanko udella,että mihin D menee eskariin? Pysyttekö vielä Pirkkalassa?

  T: Tulevan eskarilaisen äiti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei pysytä Pirkkalassa, muutamme Tampereen puolelle joten menee sinne eskariin :).

   Delete