8 Apr 2011

Bike

Mä kävin ostamassa tänään Danskulle pyörän.
Mietin ensin pitkään, että ostan potkupyörän, kun siitä olen lukenut kovasti positiivista. Mutta taustajoukot eivät olleet sellaisesta kiinnostuneita, muka hankala jarruttaa alamäissä jne. Ei 2,5v vielä kait sitten osaa jarruttaa isossa mäessä. Mutta joo...ehkä sellainen jos käytettynä löytyy joskus.

Nyt siis ihan perus 12" pyörä kotiutui meille luottokaupastamme, Nippelistä.


Pyörä on luonnossa punaisempi. Sellainen kirkas oranssinpunainen.
Merkki Merida.
Itselläni, sekä miehellä on molemmilla myös kyseisen merkin pyörät.

Kyllä nyt kelepaa!

Koska teidän lapset on oppineet polkemaan?
Dansku ei vielä ekalla yrityksellä tajunnu, miten pitäisi polkea.

15 comments:

  1. Meille on tulossa parin viikon sisällä typylle 2-vuotislahjaksi juuri sellainen potkupyörä. Päädyimme siihen kun tyttömme heiveröinen, eikä vielä minkäänlaista kokemusta pyörästä. Lisäksi nuo 12 tuumaiset tuntuivat hurjan isoilta 2-vuotiaalle. Kehuja itsekkin olen kuullut paljon potkupyörästä, saas nähdä miten käytännössä toimii ;) Mutta kaunis on tuo teidänkin pyörä, ihanan pirteä! Taitaa poitsu olla ylpeä omasta fillarista! :)

    ReplyDelete
  2. Ihanan piretä pyörä!
    Esikoinen oli täyttänyt helmikuussa 2 kun keväällä sai uuden kunnon pyörän, sitä ennen työnnettävä kolmipyörä. Alkukesästä vaikutti siltä etä eihän se koskaan opi polkemaan, jaloissa ei sellaista voimaa että jaksaisi polkea. Siinä oli onneksi työntökeppi mikä auttoi liikkumista siitä pystyi alkuun työntämään normaalista kävelyasennosta ja hetken kuluttua kun lähti menemään niin nappaamaan kiinni risteyksiä ähestyttäessä yms ja muutenkin hillitsemään vauhtia, eli pelkän työntöominaisuuden lisäksi se olikin hyvä aikuisen käytettävä jarru.
    Vaikka aluksi vaikutti siltä ettei voi jaksaa polkea tai opi niin kuukauden kuluttua meni niin kovaa etten minä (odotin keskimmäistä syntyväksi syksyllä) pysynyt kävellen perässä enkä loppu kesästä enää uskaltanut lähteä kävellen niin että poika pyöräili kun en saanut kiinni, eli äkkiä oppivat. Seuraavana keväänä lähdettiinkin sitten ilman apupyöriä ja sen jälkeen ei ole pidätellyt mikään...
    Onneksi tuo keskimmäinen on hiukan rauhalllisempi, nyt pitäisi kaivaa samainen pyörä työntökeppeineen esille ja alkaa hänen kanssaan (Danskun ikäinen)

    ReplyDelete
  3. En tiedä kuinka teidän pyöräily lähtee, meillä on tietysti erilaiset olosuhteet, asutaan lähes maalla, epätasaiset kadut, ja paljon hiekkatietä, mutta meidän lähes 4 v, ei edelleenkään halua polkea apupyörien kanssa, kun on potkupyörällä aina ajanut, koska potkupyörä on niin paljon helpompi ja kevyempi, ketterämpi ja näppärämpi. Sillä pääsee kovempaan ja kaikkialle. oppi 2 v kesänä ajamaan ja alusta asti on osannut käyttää käsijarrua tavalla tai toisella jaloilla jarruttamisen lisäksi, ei ongelmaa, meillä on vain hyvää sanottavaa potkupyörästä. Ensi kesänä otetaan tavallinenkin pyörä kyllä rinnalle, tosin varmaan ilman apupyöriä, koska pikkuveli haluaa varmaan alkaa harjoitella potkupyörällä (tulee 2 v).
    Poljettava on siis meilä osoittautunut todella paljon hankalammaksi vekottimeksi ja potkupyörästä taas on tykätty. Siinä on myös se hyvä puoli, että jos potkuttelija väsyy, sen saa helposti esim. rattaisiin kyytiin, tai sitä voi kantaa (Painaa niin vähän), ei tarvitse aikuisen koittaa työnnellä/raahailla mukana. Meillä viimekesänä jaksoi silloin vajaa 3 vuotiaana helposti potkutella yli 3 km kauppaan, joten kevyt on potkupyörällä mennä. Tuskin olisi polkenut samaa matkaa...

    ReplyDelete
  4. Mä just tänään googlailin potkupyöriä! Me ajateltiin nimittäin että Toukalle olisi sellainen kiva nyt kesäksi. Mutta aika hurjissa hinnoissa ovat, kun ajattelee kuinka vähän aikaa sitäkin käytetään. Kyttään siis Huuto.nettiä ellei isovanhemmat anna sellaista synttärilahjaksi (tuskin antavat).

    ReplyDelete
  5. Meillä poitsu oli 2,5-vuotias (vuosi sitten), kun hankittiin hänelle 12-tuumainen polkupyörä. Oppi polkemaan puolessa tunnissa ja siitä lähtien vauhtia on riittänyt - jarrutkin löytyivät pienen harjoittelun jälkeen kyllä. Pakollisen talvitauon jälkeen nyt jo kyselee, että voitaisko ottaa pyörä esille. Me asutaan kaupungissa, joten kulkuväylät enimmäkseen asfaltoituja, mikä kieltämättä helpottaa pyöräilyä. terveisin Aake07:n äiti

    ReplyDelete
  6. Meillä poika täytti viime kesänä 3 ja sai kahjaksi perinteisen polkupyörän apupyörillä. Hommattiin siihen se aisa, josta aikuisen oli hyvä pitää aluksi kiinni. Tais mennä 5 kertaa, kun jo polki itse ja kesällä polki isänsä kanssa 5km lenkin. Se aisa on tosi hyvä myöhemminkin, kun siitä saa helposti napattua kiinni ja hillittyä menoa. Kyllä sellaisella potkupyörällä varmaan oppisi nopeasti, mutta aika hurjalta näytti meno kesällä kun seurasi muutaman parivuotiaan menoa juuri alamäissä. Silmät teki mieli laittaa kiinni, kun mietti että pysähtyykö ne ollenkaan =) Mutta varmaan kumpikin vaihtoehto on ihan yhtä hyvä. Muualla maailmassa ollaan kuulemma tehty aina niin, että tavallisista polkupyöristä on otettu polkimet pois ja lapset opetellu ajamaan niin =)

    ReplyDelete
  7. Meillä maaliskuussa kaksi täyttänyt polkee ja kovaa:) Koko talven ollut sisällä polkutraktoreita, kolmipyöriä yms. joskus ennen joulua sisäisti homman jujun.
    Potkupyöriä tänään testailtiin, mutta päädyttiin tavalliseen versioon, kun neljä veen pitäis jättää apupyörät, ettei mielenkiinto lopu oikeaan pyöräilyyn.

    ReplyDelete
  8. Meillä poika täytti viime kesän alussa 3v ja huhtikuussa sai 12-tuumaisen apupyörällisen pyörän. Viikon verran polki siten, että jarrutteli joka toisen polkaisun eli ei oikein päässyt eteenpäin ja sitten tajusi jujun.

    Liputan myös työntöaisan puolesta, hyvä työntää, jos toinen väsyy ja varsinkin siis napata kiinni ennenkuin oppii aina pysähtymään ennen suojatietä tms.

    Kivoja pyöräilyhetkiä!

    ReplyDelete
  9. Kiitos kommenteista. Mä olin ihan asennoitunut ostamaan potkupyörän, mut tosiaan se ei perheessä saanut kannatusta(muutkin ulkoilee pojan kanssa usein), varsinkin vanhemmillani oli ja on käsitys, että tuon ikäisellä vaikeuksia jarrutella, täällä kun kuitenkin on jonkin verran mäkiä.

    Dansku on ihan haltioitunut pyörästään ja kuljettaa sitä pitkin asuntoa, suloista.
    Eiköhän pian opi polkemaankin.

    ReplyDelete
  10. Ihana pyörä!

    Onko tuolla Nippelissä paljon lastenpyöriä? Meillä on esikoiselle 16" pyörän osto edessä, jotta nuorimmainen saa vanhan pyörän. Kävinkin Intersportissa kuolaamassa ihanan keltaista Jopoa, joka maksoi järkyttävät 300 euroa!!

    Ihan tavallista lastenpyörää haemme. Sellaista, missä ei ole mitään pääkalloja tms. Intersportissakin oli ihan kiva Nopsa, mutta olisi kiva tietää valikoimasta lisää. Onko tuolla Nippelissä esim. viime vuoden lastenpyöriä halvemmalla? Mainoksen mukaan viime vuoden mallit oli alessa, mutta ei mainintaa mitä pyöriä on tarjolla..

    ReplyDelete
  11. Myrmeli: Nippelissä on TOSI laaja valikoima pyöriä, kannattaa ehdottomasti mennä käymään. Tarjouksista en tiedä, en kysellyt eikä muistaakseni kaikissa ollut hintoja valmiina.

    Heillä myytiin myös tuota ihanaa keltaista jopoa, vähänkö olisin halunnut ostaa, mutta hinta heillä 269€ muistaakseni, eli liian paljon.

    ReplyDelete
  12. Magea menopeli! Ensimmäinen pyörä tuli taloon kun neiti oli 1-vuotias, Nopsan 10" Trike, ketjuvetoinen kolmipyörä. Siinä polkimet oikeassa kohdassa, ei jarruja. Sillä harjoiteltiin reilu vuosi, aluksi pelkkää ohjaamista oli, sitten kun ylettyi, niin polkeminen alkoi sujua parivuotiaana. Viime kesänä rinnalla oli jo 16" Helkama Nappula, jolla mentiin syksyllä 2,5-vuotiaana tosi lujaa. Nyt aloitettiin taas molemmilla pyörillä ja hyvin sujuu. Tasaisella ei yleensä tarvitse auttaa, ikää 3v1kk. Meillä pyöräilyä on edesauttanut, että neiti on pitkä, nyt 102cm. Yleensähän noissa 10-12-tuumaisissa on suositus 85cm. Meillä oltiin 1-vuotiaana 80cm ja 1,5-vuotiaana jo ylsi varpaillaa polkimille, mutta polkemaan 2-vuotiskeväänä vuosi sitten. Onnea ajomatkoille, ihanaa on kun aikuisenakin tulee hiki lapsen polkiessa :)

    ReplyDelete
  13. Niin, unohdin vielä potkupyörästä sanoa, että niitä on aina katseltu maailman reissuilla, mutta ei hankittu omalle juuri tuon jarrujutun takia. Ja isäni bongasi Nopsan kolmipyörän, jolla polkemisen sai oppia huomaamatta tarpeeksi pienellä pyörällä. Jos neiti olisi lyhyempi ollut, potkupyörä olisi voinut olla parempi alkuun. Ja riippuu tosiaan, missä ajelee.

    ReplyDelete
  14. Tätä pyöräviestiä lukiessa vasta hoksasin, että taidetaan asua aika tasaisella paikalla... ;) Tyttö on tasan kolmeveestä saakka pyöräillyt itse kaikki puistomatkat potkupyörällä, mutta jarruttelun kanssa ei ole ollut mitään ongelmia koska ei tosiaan ole oikein mitään mäkiä matkan varrella. :)

    ReplyDelete
  15. Me kokeiltiin viikonloppuna pyörällä ajoa, mutta ei Topikaan vielä hoksannut pyörällä ajoa :)

    Meidänkin täytyisi ostaa kunnon pyörä Topille! :)

    ReplyDelete