16 Apr 2011

Fun days, crazy days

Me palasimme tänään kotiin, kun mieskin kotiutui samalla Kiinasta. 
Kaikenkaikkiaan kiva, mutta raskas pari päiväinen meillä oli.

Mä pyydän heti alkuunsa anteeksi huonoja kuvia. Inhoan tuota ixusta tai ehkä mä en vaan osaa kuvata, mut joka kuva on suttuinen ja out of focus :(

Mikäli joku ei ole koskaan käynyt InterCityn lasten leikkivaunussa, niin tältä siellä näyttää.

 Torstai aamuna oli vain yksi lapsi meidän lisäksi leikkimässä(myöhemmin tuli 2 muuta alakerrasta hetkeksi). Eli rauhassa sai Dansku touhuta.
 Ylemmät kuvat siis torstailta. Tänään oli sitten meno ihan eri. Koko juna täynnä lapsia ja leikkivaunussa riittii vipinää. Ihan kiva sinänsä, että ainakin oli leikkikavereita. Välillä villiinnyttiin hieman liikaakin ja meidän poika piti erään tytön kanssa karjuntakiljunta kilpailun.
 Torstaina käytiin Jumbossa, josta tarttui mukaan nuo ämpäri ja lapio, sekä saippuakuplapaketti.

Perjantai aamuna suuntasimme Pasilaan jo klo 8.25. Olimme perillä 20 vailla 9. Monen muun blogistin ohella sain myös kutsun Me&I:n järkkäämälle brunssille. Tilaisuus oli todella kiva kaikkine herkkuineen sekä muotinäytöksineen. 
Oli mahtavaa tavata muita blogisteja(harmi vain ettei kaikkien kanssa ehtinyt juttelemaan) ja vaihtaa pikaisia kuulumisia. Terkkuja vaan kaikille brunssilla olleille.
 Meidän poitsu taisi olla brunssin villikko, kun ihan ensimmäisenä meni löytämään ilmapallot ja pompottelemaan niillä. Seuraan liittyi kuitenkin pian mm. Mimo sekä Toukka, joten vauhtia riitti.

Brunssin jälkeen siirryimme messuilemaan. En kyllä ole mikään messuihminen, en nimittäin löytänyt MITÄÄN! Tai no, yhden jutun, joka alempana.
Tuotenäytteitäkään ei juurikaan kertynyt, vaikka ilmeisesti sellaisiakin sai monesta paikkaa. Mä olen vähän sellanen sokea kulkija ja nään vain ne mitä haluan :) Eipä sen puoleen, en ajattele, että missasin mitään kivaa/tärkeää.

Dansku oli välillä tosi hankala ja oli väsynyt ja nälkäinen.
Meidän huonosyöjä ei vain suostu syömään juuri mitään, niin kärttyinen oli.
Hodarin kun vedin itse naamaan, niin Dansku innostui syömään nakkia, eli jotain sai mahaansakin. Lisäksi syötiin Danoninolla pieni rahkapurkki.

Sen voimalla Dansku jaksoi messuta.

 Name It:llä piti päästä autoon.
 Ratikassa. Tässä näkyy jo väsy.
Pikku palomies.

Dansku meni rohkeana halaamaan kaikkia messuhahmoja :)
 Itsellä ei ollut mitään hajua messuohjelmasta, mutta ruokaillessamme joku mainitsi tuttiritarit klo 14, joten menimme katsomaan. Siellä oli myös Hanna kera Mimon ja Myyn. Dansku tarpoi joukon läpi eturiviin ja kulki ympäriinsä. Koko ajan piti seurata missä ukkeli menee.
Dansku näytti tykkäävän menosta.
 Tuttiritarien jälkeen Dansku meni Mimon kanssa pomppulinnaan. Mun piti sukeltaa sinne hakemaan Dansku pois ;)



 Me&I:n kojulla Dansku ja Mimo löysivät ilmapallot ja niitä piti tökkiä kaivojen(?) reikiin :).

Ja ainoa juttu messuilla, josta kiinnostuin ja jossa tein yhden ostoksen oli Suomi Design- kortteli. 
Ihanuuksia oli vaikka  kuinka, mutten raaskinut ostaa.
Design Kids:llä myytiin aivan ihanaa, lapsen suunnitelemakuosista t-paitaa ja pipoja. Mutta nuukuus iski, kun paidan hinta oli 27€. Mä kyllä sitä mietin pitkään ja meinasin ostaakin, mutten sitten raaskinut. Hieman liikaa t-paidasta(ja joo, oon mä ostanut kalliimpiakin, joskus). 



No, mitäs mä sitten ostin? Tuon Aarrekidin kirahvin. Messuhinta 15€ oli erittäin houkuttava, joten lähti mukaan pöllön kaveriksi.
Heillä oli myös pöllö- pehmot tarjouksessa iso 20€ ja pieni 10€. Isoa mietin, mutten sitten ostanut.

Mä en tiedä onko nuo messut hintansa arvoiset. En ainakaan itse saa juuri mitään niistä irti, eikä ehkä Danskukaan vielä tossa iässä. Yksin kun oli lapsen kanssa, on pakko pitää silmä kiinni lapsessa. Ei pysty keskittymään mihinkään. Ehkä olisi erilaista, jos olisi päässyt yksin.

Plussaa siitä, että oli väljää ja pääsi hyvin liikkumaan rattaiden kanssa. Tosin, olimme siis Pe aamuna, eli varmaan oli tukkoisempaa lauantaina ja sunnuntaina.

Teittekö te hyviä löytöjä? Mitä tarttui mukaan?

Messuilta lähdimme pois samaan aikaan Hannan ja poppoon kanssa ja lapsoset nukahtivatkin jo heti messukeskuksen ulkopuolella rattaisiinsa. Me käveltiin Pasilan asemalle ja päätettiin mennä donitsille.
Oli kyllä kivaa jutella Hannan kanssa kaikesta :) Kiitos siis seurasta!

Hannan jatkaessa matkaa kotiin, me käväistiin Danskun kanssa Kampissa. Mä jotenkin hukkasin PO.Pin harmaaraitaisen pipon messuille, niin piti käydä ostamassa uusi. 
Sieltä sitten äkkiä junalla Tikkurilaan ja syömään ruokaa.
Kello taisi olla hieman yli viisi, kun olimme kotona, eli pitkä päivä!

Tänä aamuna kävimme paikallisissa kierrätyskeskuksissa. Ekasta löytyi kolme kirjaa ja tokasta tämä.
Unican ihana pupu. Se oli niin rutuisen näköinen, niin oli pakko ostaa, euron kun maksoi.
Mä en yleensä osta mitään pehmoja/lakanoita/tyynyjä jne. kirppiksiltä, varsinkaan kierrätyksestä, mutta tämä oli poikkeus. Se pitää kylläkin pestä.

Mies palasi myös Kiinasta ja odottelimme häntä.
Tuliaisina saimme tällaista.
 Minä sain upean Guessin valkoisen laukun sekä Loius Vuittonin lompsan. Aivan ihanat!
Kiinan muurilta käsin maalattu lasipullo(hajuvedelle tms.). Johon on sivuun maalattu nimeni. Maalasivat paikan päällä tuon lasin sisään nimeni sellaisella koukkupensselillä. Mahtavaa käsityötä.

Dansku sai kannettavan DVD soittimen sekä kahdet Converset. Mustat kokoa 25 ja valkoiset 25,5. Voi olla, että valkoiset menevät vasta syksyllä tai ensi keväänä.

Lisäksi pari muuta kivaa juttua.






10 comments:

  1. Mie olen kahtena vuonna ollut messuilla ja tänä vuonna päätin, että ei kiitos. Ekana vuonna 09 oli vielä ihan ok, mutta viime vuonna ajatus oli, että pois ja äkkiä. Jotenkin se ohjelmatarjonta ja niin pientä ja kaikki on pääosin myyntikojua yms. joista lapsilla menee varmana hermot, kun äiti haluaisi katsoa ja lapsi touhuta ja isi loistaa poissaololla ;) Ihanat tuliaiset teillä maailmalta!

    ReplyDelete
  2. Suomikortteli oli ehdottomasti messujen parasta antia. Meillä tarttui mukaan Aarrekidiltä pikkupöllö ja pussihaalari. Tänään kun veljen vaimo oli messuilla tilasin häneltä 2 pikkupöllöä lisää (kuulin pääseväni kaverin kaksospojille kummiksi!) mutta pöllöt olivat loppuneet.
    Muuten oli minun makuuni liikaa tungosta jo tuolloin pe-aamuna, en jaksanut tunkea joka kojuun vaikka varmaan olisi ihan hienoja juttuja löytynyt.

    Bongasin sinut ja Danskun brunssilta mutten päässyt moikkaamaan, siinä oli niin hälinää ja sitten lähdettiinkin melko pian pois että jaksettiin vielä kiertää messut, huomasin että Aaron alkoi käymään hälinästä jo brunssilla vähän ylikierroksilla.

    Mutta oli ihan hauskat messut ja varmaan mennään ensi vuonnakin!

    -Johanna

    ReplyDelete
  3. Mä oisin halunnut messuille, mutta en nyt vaan kerkiä, vaikka helsinkiin tänään suuntaakin, mutta menen Kämppiin viettämään minilomaa. Mutta toisaalta siellä taitaa hyvin pitkälle olla samat, kuin viime vuonnakin.

    Aikas ihanat tuliaiset!

    ReplyDelete
  4. Kävin messuille eilen ilman lapsia. Esikoinen olisi varmaan nauttinut kaikesta messuohjelmasta, mutta tällä kertaa lähdin kaverin kanssa koluamaan niitä myyntikojuja :)

    Ja Aarrekidiltä ostin -30%-tangolta sitä vanhempaa sarjaa legginssit ja paidan ja puoleen hintaan pipon ja kypärämyssyn. Ihania... Riemulilta tuli kuopuksen kaapin värivajeeseen edullisia ostoksia ja sitten ostin aika paljon kirjoja - hintaan 2-4€ löytyi vaikka mitä!

    Oli kyllä kiva aamupäivä. Oltiin ysin aikaan jo paikalla ja ryysistä alkoi muodostumaan vasta kun lähdettiin jo pois. En kyllä olisi ilman vapaalippuja paikalle lähtenyt, harmillisen vähän oli kunnollisia messutarjouksia ja 13€ sisäänpääsy siitä, että pääsee normihintaan katselemaan tavararoita, on liikaa. Huggiesilta sentään sai vaippanäytteitä :)
    Ens kerralla lapset mukaan JOS mies tulee niitä vahtimaan ;)

    ReplyDelete
  5. Suvi: Juuri niin. Messut ovat kovin kaupalliset ja tietenkin sitä haluaisi seilata kojujen uumenissa, mutta eipä tuo lapsi sellaista jaksa.

    Johanna: Harmi tosiaan, ettei brunssilla ehditty moikata. Oli se kyllä hieman hektistä, varsinkin tuon vilperin kanssa.

    RUMBO: Ehkö sitten ensi vuonna? En kyllä usko, että jäät mistään paitsi, vaikket sinne päässytkään.

    HeidiM: Olisi kyllä kiva, jos olisi päässyt yksin. Mä en nähnyt Aarrekidillä mitään -30% tankoa enkä kympin pipoja, vaikka kojulla taisin käydä viidesti :( Höh! Nyt harmittaa.

    Muilla kojuilla sitten ei edes päässyt katselemaan kun oli tungosta. Mutta ei harmita kyllä yhtään.

    ReplyDelete
  6. Mä missasin sut täysin siellä brunssilla. Huoh.
    En tiedä näitkö sä mua ja Antonia?
    Istuin keskimmäisessä pöydässä Uudenkuun Emilian vieressä pipo päässä. (Oli Bad hair day...)
    Me tykättiin messuista. Ostin aika paljon vaatteita lapsille koulua varten. Mut mun pojat rakastaa värejä ja niitä oli tarjolla.
    Anton ei välittänyt oikein mistään ja onneksi nukahti sit rattaisiin.
    Mielestäni nuo messut on kuitenkin enempi vanhemmille...tai pitäis iskän istua leikkialueella lasten kanssa ja äiti sais katsella ostoksia. Muuten ei oikein homma pelitä...

    ReplyDelete
  7. anrinko: Kyllä taisit missata ;) Mä en ollut ihan 100 varma susta, joten en sit viitsinyt tulla jutteleenm, kun olitte jo lähdössä siinä ulkopuolella. Danskuhan siis lähti juoksemaan sinne käytävälle ja minä perässä, niin siinä vaiheessa sut sit näin.

    Me istuttiin ekassa pöydässä ihan siellä ikkunan vieressä. Ja Dansku pompotteli siellä edessä palloa :)

    Ehdottomasti pitäis olla isukki mukana ja jäädä lapsenvahdiks leikkialueelle niin äippä sais shoppailla ;)

    ReplyDelete
  8. Oli kyllä kiva vaihtaa pari sanaa! Mä ostin aarrekidin pipon 10e, en muuta. Ihan kivat messut oli :)

    ReplyDelete
  9. Jonna: Oli kiva tavata, harmi että vain niin pikaisesti.
    Mua nyt kyllä harmittaa etten nähnyt 10€:n pipoja :(

    ReplyDelete
  10. Minusta messut oli aivan ihanat! Luulen kuitenkin, että lapsen kanssa siellä olisi ollut hankala olla. Tungos oli niin kamala!

    ReplyDelete