22 Apr 2011

When living in England

Mietin kuumeisesti jo alustavaa kesälomaa Englannissa. Olisi kyllä tosi mahtavaa viedä Dansku sinne ja käydä  kivoissa paikoissa. Englannista minulla on kivat muistot ja siellä on niin paljon nähtävää.

En kuitenkaan välttämättä muuttaisi sinne enää koskaan, vaikka never say never. Elämä siellä on liian hektistä. Äitiyslomat on olemattomia, lapset menee kouluun jo nelivuotiaina ja useimmat koulut ovat huonoja(suomeen verrattuna). Vikoja on monia, mutta on niitä positiivisiakin.

Tämä ei liity mitenkään lastenvaatteisiin tai blogiini muutenkaan, mutta halusin tehdä itselle pienen muistomatkan ajastani, jonka Englannissa asuin.

Jäin Englantiin "lomamatkalla" Huhtikuussa 2005. Tapasin mieheni vuotta aiemmin Amerikassa, kun työskentelimme samalla lastenleirillä. Mies tuli ensi vierailulle Suomeen helmikuussa 2005 ja varasi sen jälkeen minulle matkan Englantiin.

Sinne siis jäin. Aluksi asuimme miehen isän luona ja takoituksenani oli itselleni hommata yksiö.
En kuitenkaan halunnut mihinkään soluasuntoon, joten päätimme että muutamme yhteen.

Saimmekin aivan ihanan talon kalusteineen vuokralle Bristolin Staple Hill:stä.


Katumme oli Kensington Road. Tuntui kovin ylelliseltä osoitteelta ;)

Talo oli kolmio. Iso kylpyhuone, kaksi makuuhuonetta, olohuone/ruokailutila sekä keittiö.
Kylppäri oli tosi ihana. Tuon ikkunan vieressä oli vielä erillinen suihkunurkkaus ja kuvan taakse vasemmalle jää sellainen taso peileineen.

 Eteisestä katsottuna.
 Kaasuliesi oli kyllä tosi kätevä. Siivoaminen vaan oli ärsyttävää.
Olohuone. Kaikki kalusteet olivat valmiina talossa, paitsi meidän oma sänky.

Takapiha, jota tuli käytettyä aivan liian harvoin.

Me olimme molemmat töissä 9-17, eli paljoa ei päivään jäänyt aikaa muulle. Niimpä me usein viikonloppuisin tehtiin retkiä ja lomilla pidempiä reissuja mm. Walesiin, Cadburyn tehtaalle Birminghamiin, rannikolle Weymouthiin, Cheddariin jne.

Seuraavaksi muistoja reissuiltamme.
Weston-Super-Mare Pier, joka paloi poroksi pari vuotta sitten.



Cheddar



Cheddarissa on luolia ja aivan ihastuttava pikkukylä. Sinne tahdon aina uudelleen, kun Englannissa ollaan.

Stonehenge


Oli kiva käydä kuulusalla Stonehengellä. Erittäin mielenkiintoinen paikka.

Yksi ehdoton lempparipaikka on Walesin Tintern Abbey. Aivan Bristolin lähellä upea vanha kirkon raunio ja sen ympäristö. Täällä kävimme töistäkin pari kertaa ja jokin siinä vain vetää puoleensa.

Walesissä taisimme käydä jokusen kerran, ainakin Cardiffissa kävimme.

Yksi toinen ihana paikka, jonne ehdottomasti haluan uudelleen on rannikko.
Teimme pienen lomareissun Weymouthiin ja sieltä käsin kävimme Lulworthissa, South Hamptonissa jne.
Oli aivan mahtavan upea reissu.

Toivonkin, että nyt kesällä voisimme vuokrata mökin sukulaisten kanssa tuolta alueelta ja viettää siellä aikaa.

Minä ja takana Weymouthin satama alue.

Tänne on päästävä. Durdle Door, Lulworth.




Lulworth kuuluu Jurassic Coastiin ja täältä rannoilta voikin tehdä fossiililöytöjä. Toinen kuuluisa fossiilikohde on Lyme Regis.

Tässä nyt aika pitkä postaus. Tämä on siis lähinnä ihan vain itselleni muistoa ja täältä voi kurkkia vinkkejä kesälle.
Oli kyllä ihanaa katsella läpi vanhoja kuvia noilta ajoilta. Nyt olen vielä enemmän innokas lähtemään reissuun ja toivottavasti näkemään useat paikat, jotka kuvissakin on.

Oletteko te matkanneet Englannissa? Missä päin?


9 comments:

  1. Voi kuinka ihania kuvia! kauan asuit englannissa? entä missä olit siellä töissä? itse en ole siellä koskaan käynyt, vois olla kyllä loman arvoinen paikka :)

    ReplyDelete
  2. Tosi kiva postaus! On hauskaa lukea muiden joskus ulkosuomalaisena olleen juttuja! Vähän tuli sellainen harmitus mieli, koska meillä ei ole Köpiksessä asumisen ajalta montaakaan kuvaa, varsinkaan digitaalisena. Muistoja sen sijaan on monia!

    En ole koskaan käynyt Englannissa. Ehkä vielä jonain päivänä...

    ReplyDelete
  3. Jonna: Asuin n. 11kk. Olin töissä kehitysvammaisten(adults with learning difficulties) hoitokodissa, joka oli sellainen iso talo, jokaisella omat huoneet, eli kodinomainen paikka. Useimmat hoidokit olivat vaikeasti kehitysvammaisia, eli kaikki piti heidän puolestaan tehdä. Erittäin haastava työ.

    -S-: Kiva että kiinnosti. Voi olla, että jatkan vielä. Muistothan on niitä parhaita :)

    ReplyDelete
  4. Mukava ja mielenkiintoinen postaus! Rakastan matkailua, ja muiden matkajuttujen lukemista! =) Joten mun puolesta saat jatkaa juttua. =)

    Itse olen käynyt Englannissa Cambridgessä vierailemassa tuttavaperheessä, samalla reissulla oltiin sitten Lontoossa. Tästä jo aikaa liian kauan, haluaisin Lontooseen uudelleen. Kuten moneen muuhunkin paikkaan.. =)

    Mimma

    ReplyDelete
  5. Olen käynyt muutaman kerran Bristolissa työreissussa. Paljon enemmän pidän lähellä olevasta Bathista, jossa on historiallista nähtävää. Asuin siellä viikon hotelli Stakisissa ja vieläkin muistelen lämmöllä. Olen käynyt Brightonissa ja Isle of Whightilla, jotka ovat mukavia kohteita turistille sesonkina. Olen myös ollut Brightonissa marraskuussa ja se ei ollut miellyttävää. Kerran minulla oli mahdollisuus asua "linnassa" Manchesterin lähettyvillä. Useinmiten lomamatkoilla olen majaillut kaverin nurkissa Lontoon ulkopuolella ja siitä olemme tehneet pieniä retkiä. Parasta minusta UK-matkailussa on b&b paikat. Auton vuokraaminen ei juurikaan houkuta "vääränpuoleisen" liikenteen takia, punta on useinmiten kallis, majoitus kallista ja ei niin hyvätasoista ja ruoka vaihtelevaa. Siksi Lontoota lukuunottamatta, UK on viime ajat ollut aikalailla matkalistan häntäpäässä. Ainoa, mitä silloin tällöin harkitsen on Jerseyn saari. Lontoon jälkeen pidin ehdottomasti eniten Edinburgista.

    ReplyDelete
  6. Jos menette kesällä, niin suosittelen ehdottomasti Cornwallia. Itse olin siellä kesän 2001 aupairina parantamassa enkkua ylioppilaskirjoituksia varten ja rakastuin maisemiin mielettömästi! Kiersin isäntäperheeni kanssa koko kesän pitkin poikin rannikkoa ja vierailin monissa paikoissa, joihin haluaisin palata uudelleen. Ehkä muutaman vuoden päästä sitten :)

    ReplyDelete
  7. Saara: Miehen isän suku on kotoisin Cornwallista ja siellä asuukin paljon sukua, voi siis olla, että sielläkin ehditään käymään.

    ReplyDelete
  8. Kiva postaus. Upean näköisiä nuo rannikkokuvat.
    Mä olen käynyt useamman kerran Englannissa, Brightonissa olin joskus vuonna yksi ja kaksi kielikurssilla, Lontoossa oon ollut työreissuilla ja lomilla useamman kerran. Miehen kanssa ollaan kierrelty pariin otteeseen Yorkshiressä, ihania nummia ja perienglantilaista menoa:)
    Cornwallin minäkin haluaisin nähdä.

    ReplyDelete
  9. Katri: Unohdinkin näissä postauksissa mainita, että kerran ehdimme Lontoossa käymään päiväreissulla(kun saatoimme äitini ja tätini lentokentälle). Hieman harmittaa, etten ole kunnolla Lontoota nähnyt vielä.

    Englannissa on kyllä monia tosi ihania ja upeita kaupunkeja ja kyliä sekä nuo rannikkoseudutkin mahtavia. Yksi paikka jossa haluaisin myö käydä on Kentin seutu, kuulemma aivan ihanaa paikkaa.

    ReplyDelete