12 Jul 2013

Little red cottage

We have a summer cottage and I have the fondest memories of it from my childhood. I spend my summers at the cottage with my grandparents. Today, the cottage is old, dirty and not taken care of :/. It is a real shame as it has great potential. It is still worth a visit every summer, though, I do not like staying over night.
Maybe one day we can transform it to a lively, beautiful cottage, so my kids can make their summer memories there.

Meillä on kesämökki n. tunnin ajomatkan päässä. Mökki on isovanhempieni ja nykyisin mummuni sekä äitini ja hänen siskojen. Kesämuistot mökiltä ovat ihania, kun vietin siellä aina kesäisin aikaa mummuni ja pappani kanssa. Kesän kohokohta oli retket Tuuriin (Keskisille) ja papan nikkaroimat jutut, kuten potkulauta ja kävelylepit ♥.

Kun papan kunto huononi ja mökillä ei vietetty aikaa, mökki alkoi rapistumaan. Mökillä aika on pysähtynyt. Nurmikko rehottaa kaikenlaisia rikkakasveja jotka on pidempiä kuin mitä itse olen, leikkimökille pitää raivata tie viikatteella ennen kun sinne voi mennä...Leikkimökin ja osan muita rakennuksia on vallanneet hyönteiset. En pysty edes kuvittelemaan mitä entisen nurmikon alla asuu...hämähäkkejä, muurahaisia, toukkia, kovakuoriaisia yök! ;).

Joka kesä mökillä kuitenkin tulee käytyä, itse käyn ja sukulaiset käy. Silti siellä pitäisi ruveta tekemään isoa remppaa, että mökistä ja sen ympäristöstä saisi joskus sellaisen ihanan paikan, kun se lapsuudessani joskus oli. Paljon on purettavaa, laitettavaa, uusittavaa...kukaan ei harmillisesti osaa mitään tehdä joten mökillä on aika karu kohtalo :(. Harmi.

Eilen vietimme ensimmäisen päivän mökillä tänä kesänä. Yöksi en suostu sinne jäämään, mutta päiviä siellä voi viettää. Olisi ihanaa jos joskus mökistä tulisi kunnon ihana kesänviettopaikka jossa omat lapset voisivat kerätä muistoja. D nautti silmittömästi mökkielämästä ja olisi tietenkin halunnut jäädä :/.







Takana näkyy entinen nurmikko, joka nyt rehottaa villinä :(



Mökkiapina odottaa joka kesä leikittäjää...
Leivinuunia ei ole käytetty vuosikymmeniin, ikinä ei minunkaan aikana ole käytetty...


Yksi ihanimpia nurkkauksia mökillä.

Osaisikohan kukaan sanoa mitä tuolle rehottavalle pihalle voisi tehdä? Omasta mielestä ainoa ratkaisu olisi sen jyrsiminen ja kaivuu ja uutta maata tilalle ja siihen uusi nurmikko...Onko tuollainen kuinka kallista? 

Onko teillä kesämökkejä, joilla vietätte aikaa? 

8 comments:

  1. Ensimmäisenä hankkisin kunnon ruohotrimmerin ja päästelisin matalaksi nuo ruohikot. Tai toisena vaihtoehtona olisi raivaussaha, jolla saisi myös vesakot ja pusikot tuhottua. Niihin on saatavana sellaisia ruohontrimmaukseen sopivia lisäosia. Sitten olisi hyvä alkaa katselemaan mitä olisi seuraavaksi tehtävä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos vinkistä! Pitää vähän katsella noita trimmereitä ja sahoja. :)

      Delete
  2. Voi miten kivalta teidän mökkinne silti näyttää! :) Toivottavasti saatte sen joskus kuntoon ja paljon kivoja muistoja sieltä. ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :). Kiva se kyllä on ja kun sen on isoisoisäni joskus rakentanut, niin tunnearvoa on hurjasti. Ulkorakennukset on rakentanut oma pappani, joten olisi kyllä surullista jos tämä joskus jouduttaisiin myymään.

      Delete
  3. Vaikuttaapa ihanalta paikalta. Toivottavasti saatte sen joskus kuntoon. Eka neuvo oli hyvä! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihana paikka on ja paljon olisi tilaa ja potentiaalia, harmi ettei ole ketään joka osaisi tehdä hommia :/. Ostoslistalla on nyt tuo trimmeri, joten ainakin tuo nurmikko toivonmukaan saadaan vielä takaisin.

      Delete
  4. Selvä Huvila&Huussi -kohde!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No niimpä! Mun täti oli kai ilmoittanutkin tän, mutta hänellä ei tainnut olla kunnon kuvia, eivät ainakaan ottaneet yhteyttä. Katsotaan jos vaikka ensi keväänä hakisi siihen :).

      Delete