29 Jul 2013

Six months ♥

Our baby is 6 months old already! Oh boy how the time flies.  Just went through old photos and he has changed so much and he now crawls, gets up to sit, so he is a big boy.

Meidän vauva on jo 6 kuukautta! Kuinka se aika meneekään niin hurjan nopeasti. Juuri kävin vanhoja kuvia läpi ja paljon on puolessa vuodessa muuttunut. Kasvua tulee todella hitaasti, 6kk tuoreet mitat tältäpäivältä, paino 6855g ja pituus 64,5cm...mutta pienestä koosta huolimatta kehitys on useita ikäisiään pidemmällä. Herra oppi paria päivää ennen 6kk menemään itse istumaan, istuu tuetta, lähtee istuma-asennosta liikkelle ja nyt parin päivän sisällä oppinut ryömimään/konttaamaan.

Ruokaa menee vaihtelevasti, ehkä yksi pieni pilttipurkki yhteensä päivässä. Imetän vielä normaalisti ja yleensä yöllä syödään 1-2krt. Pulloa eikä tuttia ole huolinut lainkaan, joten kohta ruvetaan harjoittelemaan nokkamukilla juomista. 

Vauveli on erittäin iloinen ja touhukas pieni mies. Rattaissa ei hereillä juuri viihdy, eikä autossakaan ja päiväunet on usein lyhyet. Yöt nukkuu todella hyvin paria syöttöä(usein yksi yöllä ja yksi 6-7 aikaan aamulla) lukuunottamatta. Kaikinpuolin meillä asustaa oikein ihana ja helppo puolivuotias. 

 0kk
 1kk
 2kk
 3kk
 4kk
5kk
6kk

Minkä kokoisia puolivuotiaita teillä on ja konttaavatko/ryömiikö/istuuko? Syövätkö paljon kiinteitä? 

14 comments:

  1. Meillä keskos-puolivuotias ja syö aamuisin puuron, päivällä lihaperunaa (PITÄISI mennä lihasosetta yhteensä n.3dl/pv, mutta ei mene), iltapäivällä hedelmäsoseen ja illalla puuron. :)
    Toki keskosilla on omat ruokailusäädökset... Yö nukutaan n. 5-7 ja sitten kerran syödään.
    Vasta oppi kääntymään mahalleen :) Koko ehkä kutakuinkin sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, hienosti teillä sitten syödään jo! :) Ja kiva että teilläkin menee yöt hyvin.

      Delete
  2. Meidän ylihuomenna puolvuotias tänään oppi ryömimään ja heti menee vauhdilla (hetken kunnes väsähtää), Mitat 68 cm ja 7,5kg, myöskin miinuksilla mennään mutta ehkä se auttaa tossa liikkumisessa kun tämä on paljon ketterämpi kun sisarensa jotka oli paljon painavampia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa! Onnea uudesta taidosta :). Teillä ollaan sentäs vähän isompia kun meillä ;). Ihanan erikokoisia lapset kyllä on. Ja totta että varmaan pienikokoisemmat liikkuvat ehkä aiemmin kuin isompikokoiset.

      Delete
  3. Meidän 5,5kk 8,3kg ja 68cm. Kääntyy selältä vatsalleen, ei vielä muuta. Syö 5 ateriaa päivässä ja lisäksi imetän. Ei pulloa eikä tuttia, vettä juo mukista. Yöt nukkuu jo syömättä. Rauhallinen vesseli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teillä melkein sama kuin meillä syömisssä. Syökö ihan ison annoksen per ateria?

      Delete
    2. Puuroa menee vaihtelevasti hedelmä/marjasoseen kera, teen ihan kaurahiutaleista joten vaikea sanoa määrää, menisikö puoli pilttipurkillista. Muutenkin soseita menee kerrallaan noin puolipirkillista. Tuntuu että enempikin söisi mutta olen sitten tarjonnut aina rintaa lisäksi ettei maidon saanti vielä liikaa vähene.

      Delete
    3. Kuulostaa hyvältä kyllä. Meillä ei ihan noin paljoa varmaan syö, mutta hyvänä päivänä saattaa mennä puoli pilttipurkillista ruokaa/ateria. :)

      Delete
  4. Meidän kuusikuinen syö yhteensä n. 2 pientä pilttipurkkia päivässä liha-ja hedelmä sosetta. Aamuisin ja iltaisin puuroa kaksi ruokalusikallista hedelmäsoseella. Nan2 juo ja nokkamukista harjoitellaan.

    Meidän hoikkis 68cm& 6790g. Meno on kova, konttaa ja seisoo tukea vasten. Istua ei vielä ihan kunnolla osaa, mutta välillä kointatessa istahtelee pieniksi hetkiksi. Oisko siulla vinkata jotain hoikalle vauvalle sopivaa merkkiä, kun tuntuu että kaikki vaatteet roikkuu tuon päällä ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teillähän syödään ja liikutaan tosi hienosti! Tuo liikkuminen kuluttaa tuota energiaa niin ettei kai tuo paino oikein kovasti voikaan nousta. Meidän poika on ainakin koko ajan liikkeellä hereillä ollessaan, että käyttä varmaan hyvin kaikean ruoasta saaman energian siihen :).

      Mulla on itseasiassa työn alla kirjoittaa hoikille sopivista merkeistä, mutta meillä tuolle on olleet hyvät mm. Mini Rodinin bodyt ja koko 56/62 menee nippa nappa edelleen, eli on suht. reilua myös. Molo Kidsin bodyt on myös vartalon myötäisiä. Housut on hiukan hankalampi, mutta meillä ihan Lindexin ohuet colleget hyviä, kun ne saa kiristettyä. Mini Rodinin leggarit koossa 56/62 on myös hyviä.

      Delete
  5. Suloinen :)! Ja niin ison pojan näköinen jo.
    Meillä poika on aina ollut nirso/huono syömään, enkä muista menikö koskaan mitään pilttipurkillista koko päivänä edes :D Ne kesti tosi kauan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :). Ison pojan näköinen ja oloinen on kyllä. Olin aika yllättynyt tuosta koosta, että oli noinkin pieni. Itse mittaamalla kun olen saanut pituudeksi 66cm ja painonkin arvioin olevan 7.2kg kun tuntuu että sitä on tullut hurjasti lisää kuukaudessa...mutta ei kai sitten :D. Pitää vaan yrittää syöttää ruokaa enempi, jos se kasvukin lähtisi nousuun.

      Delete
  6. Meillä 6kk 7.8kg 71cm, äidin mielestä liiankin vauhdikas, huoh :D, menee tukia pitkin ja konttaa kovaa. Eikä sitten liikkumisen riemuita malttaisi nukkua.. Syö kiinteitä 5krt/pv mutta yöllä herää vielä 5-7 kertaa syömään. Näin nämä vain ovat erilaisia..

    ReplyDelete
  7. Oj, mikä söpöläinen :) Ja kyllä aika menee niin nopsaan...

    ReplyDelete