25 Aug 2011

Molo Kids Sibria Rainbow 92cm

Mä olen täysin eri mieltä siitä, että Molo Kidsin topat ovat pientä tai niukkaa mitoitusta.
Mun mielestä Ticket on ISOA kokoa, Molo on ihan normaalia, Reimatec reilua jne.
Mutta ehdottomasti Molo Kids ei ole pientä/niukkaa vaan ihan normaalia.

Tai sitten vanhemmat tykkäävät jättihaalareista lapsillaan.

Alusta asti oli selvää, että meille tulee meidän 3v:lle tänä talvena 98cm Molo Kids haalari.
Olen erittäin tyytyväinen valintaan vaikka en ole haalaria vielä kotiin saanutkaan.

Koska, meille käy vallan mainiosti vielä viime vuoden 92cm haalari.
Se ei ole pieni meidän nyt 93cm pitkälle. Se ei ole edes niukka.
Siinä on vielä kasvunvaraa lähes joka suunnassa.
Hihat eivät ole lyhyet.
Haara ei kinnaa(itseasiassa siinä on yli 5cm tilaa liikkua).
Lahkeet ovat pitkät.



Hyvä että kokeilin haalaria, sillä nyt me ei tarvita toista.
Toki edelleen etsin (ja ostan jos löydän) PO.Pin keltaista koossa 98 tai 104, mutta me pärjätään ehdottomasti tällä alkutalvi. Veikkaan, että 98cm Molo Kids tulee olemaan aika reilu ainakin alkutalvesta.

En tosin väitä, etteikö tämä jossain vaiheessa jää pieneksi, varmasti jääkin. Mutta varmaa on, että alkutalven tämä menee. Voisin sanoa, että tämä haalari menisi vielä hyvin, vaikka pituutta olisi 95-97cm.

Rakastan tätä värikästä haalaria :)

Ja postaukseni tarkoitus ei todellakaan ole teilata niitä, jotka ostavat 90cm pitkälleen 104 koon haalareita ;) Mutta halusin näyttää pointin, että meille ainakin Molo Kids haalari sopii vaikka pituutta on saman verran kuin haalarin kokolapussa.

Lisättäköön nyt vielä, että oikeasti luulin haalarin olevan jo pieni. Olin sen jo pessyt ja laittanut "säilöön", mutta ajattelin kokeilla ihan vain, pitikö huhut paikkaansa, että olisi pieni. Olin ja olen edelleen positiivisesti yllättynyt, että haalari on noinkin sopiva ja vielä käyttökelpoinen.

32 comments:

  1. Meillä on juuri sama haalari koossa 98 cm 2 vuotiaalle. Meidän tarpeisiin juuri hyvä :) Lahkeet vielä toki pitkät, mutta istuessa nousevat sen verran että pakko ollakin. Meillä tosin tykätään aika reiluista ukovaatteista, mulla on "pakkomielle" siitä ettei vaan nilkat tai ranteet paljastu ja palellu ;) Tämä haalari on aivan ihana! ♥

    ReplyDelete
  2. Laitapa vielä sellainen kuva missä poika nostaa kädet ihan kattoon - että vilkkuuko silloin ranteet ja 2. dansku kyykyssä niin sivukuva kiitos. 3. Dansku on laiha ja ikäisekseen pieni, joten siinä syy.

    ReplyDelete
  3. Katja: Tuossa ei nilkat tule näkymään meillä ja käsiin tulee pitkävartiset rukkaset, eli ei ranteetkaan vilku ;)

    Anonyymi: Voin laittaa, vaikka ranteet vilkkuisi, ei haittaa, kun meillä käytetään pitkävartisia rukkasia, eli talven pakkasilla ei kyllä ranteet ole näkyvissä.

    Sivukuvan voin yrittää huomenna ottaa, liitän sen sitten tähän.

    Ja joo, Dansku on ikäisekseen pieni, mutta eihän tässä siitä ollut kyse vaan senttikoosta. Olkoon Dansku vaikka 2v ja 92cm pitkä, niin fakta on, että 92cm haalari on passeli, ei pieni ;)

    ReplyDelete
  4. Joo, en toki aatellukaan niin! :D Puolustelin vaan omaa tapaani ostaa turhankin suuria vaatteita :)

    ReplyDelete
  5. Mun mielestä haalari on liian pieni :(

    ReplyDelete
  6. Juu :) Mä ostin neidille 86cm polariksen, ja on muuten iso kokoa 80cm käyttävällä lapsella :D Jospa sitten keväämmällä. Tuossa Molon puvussa on kuitenkin huippua se, että tuollaiselle lahalle luikulle kuin oma lapseni, haalari ei ole säkki päällä (vaikka lahkeissa ja hihoissa on aika reilusti vielä sitä kasvunvaraa...)
    Osaatko suositella hyviä ja nimenomaan pitkävartisia toppahanskoja?
    -Vapunäippä-

    ReplyDelete
  7. Anonyymi: Mistä luulet, että on pieni? Tai miten sinun mielestäsi on pieni?

    Vapunäippä: Meillä oli viime talvena Molo Kidsin pitkävartiset rukkaset. Ehkäpä myös tänä talvena taikka sitten jotekin muut, en tiedä vielä ;) Mä ainakin tykkäsin molon rukkasista.

    ReplyDelete
  8. nämä kokopostaukset on tosi hyviä (varsinkin meitä huutisshoppailijoita ajatellen :))

    ReplyDelete
  9. Jos minulla olisi poika, ostaisin kyllä tuon haalarin, se on ihana. Meillä oli 98 cm molo kids ja olisi ollut sopiva tänä talvena, kun tyttö on noin 94cm nyt. Ja olisi varmasti ollut sopiva koko talven. Eli ei minustakaan mitenkään niukka, paremminkin vastaa mitoitustaan. Malli on myös kivan kapea, mutta en tykännyt kun lahkeiden vuori jotenkin jäi jalkoihin, ja ei saatu jalkaa helposti siitä läpi eli päälle laitto oli hankalaa.

    ReplyDelete
  10. Meillä pätee edelleen tuo sääntö, että molokidsin haalari alkaa käydä pieneksi kun lapsella on pituutta haalarin senttikoon verran.:) Mutta mikä sopii toiselle jne...

    Nuo kokoarviotkin riippuu aina mihin vertaa. Ticketiin verrattuna molokids on pientä mitoitusta. On kait totuttu, että kaikki haalarit on reilunkokoisia, niin siksi pidetään molokidsin haalareiden mitoitusta niukkana.

    Meilläkin menee kyllä n.101cm pitkälle extra laihalle pojalle vallan mainiosti viime talvinen 104cm molo kidsin haalari ja lisäksi 98cm Ticketin othellokin menee hänelle aivan hyvin vielä. Varmaan aleihin asti pärjätään noilla. 92cm molokidsin haalari jäi tosin pieneksi kun pojalla oli pituutta n.92cm. En tiedä sitten miten noilla vaihtelee tuo mitoitus vuosittain...

    ReplyDelete
  11. Meinaatko että menee talvella? Sinne on vielä aikaa ja voisi luulla että Daniel kasvaa vielä jonkin verran ennekuin tarvitaan toppahaalaria, vai?

    Mietin aina tämän haalarin kohdalla että eikö ihmiset kyllästy tuohon helpolla? Itse kyllästyisin, mutta toisethan voivat rakastaa sitä forever=) Olemme erilaisia, mikä tietenkin on rikkaus=)

    ReplyDelete
  12. tosi hyvän näkönen ja ihan sopivan näkönen mun mielestä :)

    ReplyDelete
  13. ja meillä on 96cm pitkä 3 vuotias ja hänelle on ens talveks 104 haalari ja toinen on 98 :) ei huku poitsu kumpaankaan. ihana tuo sateenkaari haalari

    ReplyDelete
  14. Ihan hyvältä haalari vielä näyttää.
    Meille tulee tänä vuonna ekaa kertaa Molo Kidsin haalari.Taisin tilata 110cm. Anton on nyt jo 105cm pitkä ja ikää 3.5v. Pitkä poika siis.Ticketin haalarin tilasin 110cm myös. Saas nähdä miten molemmat istuu...
    Muuten, mä kommentoin niitä talvikenkiä, mutta kommentti taisi hävitä tuhkatuuleen, kun ei siellä näkynyt.
    Kivoja kenkiä olet hankkinut!
    Meille tulee ekaa kertaa Anguluksen talvikengät Automiehelle ja Prinsessalle taas Bisgaardin tähtisaappaat. Sä taisit tilata sellaiset, etkö? Mustana tulee. Noi oli meillä pari vuotta sitten harmaana ja oli kyllä ihan parhaat. =)

    ReplyDelete
  15. Tuohan näyttää ihan hyvältä, ei ollenkaan liian pieni :)

    Tykkään haalarista kovasti kans ja jos mies suopuis ni pojalle tuon hommaisin ..vaan kun ei suovu =/

    ReplyDelete
  16. Kiva, että teit tän postauksen. Voin suorilla unohtaa edes haaveilun tosta 92cm haalarista niinkuin joku neuvoi tuon kokoisen ostamaan :)

    Lapsen ruumiinrakenne ja mittasuhteet vaikuttaa kovasti haalarin sopivuuteen. Tuntuu, että tällä hetkellä meidän pojalla on pitkä selkä ja lyhyet jalat. Kuin yläosa olisi eriparia alaosan kanssa. Siksi mietinkin, olisko takki+housut paras yhdistelmä.

    ReplyDelete
  17. Jarna: Jos pituuskasvu jatkuu näin hitaana(2kk:ssa 1cm) niin uskon kyllä, että alkutalven menee. Riippuu tietenkin koska se talvi alkaa.
    Ja en ole kyllästynyt haalariin, mutten olisi tätä nyt isommassa koossa ostanut kuitenkaan, kaipaan kuitenkin vaihtelua :).

    Suwi: Mä voisin siitä PO.Pin haalarista ottaa jopa 104, mutta tiedän, että se on jätti ainakin koko alkutalven, mutta sillä ajatuksella, että menee varmasti vielä seuraavankin talven.

    anrinko: Kommentit hävisivät kaikki, kun vaihdoin Disqusista takaisin bloggerin kommentointiin.
    Meille ei tullut tähtinilkkureita vaan ne tarralliset bisgaardit :)

    ReplyDelete
  18. Mä tykkään, että talvihaalarissa on mukavasti tilaa liikkua eli mun silmään tuo on liian niukka. Mutta tää on maku-asia :) Ja mä kuulun just niihin kenen mielestä ennemmin hiukan reilu, kun just sopiva. Meillä oli vuoden ikäisellä tuo sama ihanuus haalari kokoa 86 ja siinä jäi hihat lyhyiksi lopputalvesta, lahkeet koin myös ongelmaksi vauvanpulleisiin jalkoihin kengän varren ja villasukan kanssa. Nyt olen mittaillu entistä viime talven Minymoa ja Moloja, ei vaan satu mitat yksiin millään. Eli ei istu meidän pojan mittohin, sille pitäisi hihan mitan mukaan olla vähintään koko 110 ja lahkeissa ois sillon yli 10cm liikaa pituutta. Meidän pojathan on hyvin saman ikäiset, mutta Jesperillä pituutta n. 98cm.

    ReplyDelete
  19. Pakko heittää vielä kommentti :) Äiti kävi meillä niin näytin nämä kuvat hänelle, missä Danskulla on tää haalari päällä. Kysyin sit, et onko toi haalari sun mielestä minkä kokoinen tolle pojalle et onko liian pieni? Niin äitillä jäi suu auki, et näyttääkö se muka sun silmiin pienelle. Hänen mielestä toi poika hukkuu haalariin jos se on yhtään isompi.

    ReplyDelete
  20. Titti: Jep, mun äiti on ihan samaa mieltä. Se ei voi käsittää, miksi jotkut hukuttaa lapsensa haalariin(kun olen näytellyt jotain kuvia lapsista, joilla oikeasti isot haalarit).

    Kun katson omia lapsuuden talvikuvia, niin kyllä mulla oli aina täysin sopiva haalari päällä koko talven, siihen aikaan myös pidettiin esim. pitkävartisia rukkasia ja sellasia kuoman tyyppisiä varrellisia kenkiä, että pieni hihan tai lahkeen lyhyyt ei tosiaan haitannut.

    ReplyDelete
  21. Ihan hyvältä näyttää. Pojalla lienee kevyet sisävaatteet alla, joten koittakaapa vielä villahaalarin ja talvisisävaatetuksen kanssa, miten reilu on.

    Meillä tytöllä menee hyvin Polariksen pituutta vastaava koko, poika tarvii vähän reilumman, mutta lapset ovatkin erirakenteiset... toinen siro ja toinen skrode. :D

    Nää haalarien sopiva koko keskustelut ovat hauskoja. Itse uskoisin suosivani jota kuinkin keskitietä koossa. Haalarin pitäisi mennä koko kausi, ei saa kirrata kyykistellessä, muttei olla liian reilukaan. Aivan varmasti kuitenkin jonkun mielestä puen lapseni säkkiin ja toisen mielestä nakinkuoreen. :D

    ReplyDelete
  22. Mila: Joo, keskitietä menen minäkin, eli se 98cm haalari on meille kutakuinkin se kultainen keskitie. Toiset ostaa tämän kokoiselle jo 104cm haalarin, mutta mun mielestä se olisi Danskulle ihan liian iso.

    Meillä ei villahaalaria ole ollut käytössä sitten vauvaiän, joten sellaista ei tarvitse päälle tunkea. Talvivarustuksessa on ohut villakerrasto, collegehousut ja collegepaita. Niillä ollaan pärjätty hyvin.

    ReplyDelete
  23. Annika, minusta sinulla on aiemmin ollut kovin isoja ulkovaatteita ja osin myös sisävaatteita Danskulla, korjaa vaan jos olen väärässä. Muistan joitain postauksia, joissa teillä oli ihan valtavan isot haalarit puettu pojalle ja sitten ihmiset kertoivat mielipiteensä, kun kysyit, mutta vänkäsit vastaan että kyllä se puku mnee kun on menty pari kk. Taitaa olla niin, että jotkut silloin sopiviksi väittämäsi vaatteet eivät ole vieläkään sopivia?
    No nyt näyttää että on heittänyt toiseen laitaan. Saattaahan tuo tosiaan mennä elokuussa sisävaatteissa, mutta epäilen kuitenkin noinko menee kuitenkaan talvella. No, se jää nähtäväksi=)

    Nämä kokoasiat on hankalia kyllä ja lisäksi osin makuasioita. Toinentykkää reilusta ja toinen sopivasta. Minä en tykkää että puku on liian sääkki, mutta ranteet ei kyllä saa vilkkua.


    Mololla on käsittääkseni ihmeen lyhyet hihat muuhun haalariin verrattuna ja joku siitä tässäkin ketjussa jo mainitsi? Se on selkeä epäkohta kyllä. Ei minua lohduttaisi että ranteet saa rukkasen varsilla piiloon.

    ReplyDelete
  24. Jarna: Olet oikeassa, että se PO.Pin haalari joka siis oli tosi iso. Mä silloin vaan tykkäsin siitä haalarista niin paljon, että halusin sen ehdottomasti käyttöön kevääksi. Muistaakseni ostin sen tammi tai helmikuussa, jolloin toki toivoin, että olisi ollut käyttökelpoinen jo keväällä.

    Kyllähän sitten jossain vaiheessa kevätvaatepostauksissa mainitsinkin, että se ei tule keväällä käyttöön harmikseni, eikä välttämättä vielä syksylläkään.

    Toppahaalarit meillä on mun mielestä aina olleet todella sopivia ja usein vastannut sitä oikeaa pituutta. En voi sietää säkkejä lapsilla, eli itse en vain kertakaikkiaan ymmärrä miksi joku ostaa 90cm pitkälle jo 104 koon haalarin, mutta kuten sanoit, makuasioita.

    Tuo ranne asia on jännä. Se tuntuu olevan monen mielestä ihan must, että kun kädet nostaa kattoon, ei saisi ranteet näkyä. Mutta eihän ne lapset pihalla kulje kädet ylhäällä? Ei ainakaan omani.

    Kun kädet ovat normaaliasennossa on myös hihansuu normaalikohdassa. Haalari on minusta silloin pieni hihoista, kun se normaaliasennosta huolimatta nousee ranteen yli kyynärpäähän päin.

    Minä siis olen sitä mieltä, että haalari ei ole pieni, vaikka kattoon kädet nostaessa ranteet vilkkuisi. Lapsilla on rukkaset.

    Minulla vilkkuu joka ikinen takki jos nostan kädet ylös, mutta kädet alhaalla hihat ovat lähes poikkeuksetta liian pitkät.

    ReplyDelete
  25. Olen samaa mieltä haalarista. Mietin pitkään otanko 103 cm pitkälle kohta 5-vuotiaalle koon 104 vai 110. Päädyin isompaan, kun se ei ollut liian reilu, mutta luulisin että oltaisi saatettu selvitä pienemmälläkin.

    ReplyDelete
  26. Meillä Nöpö oli 95,5cm viime mittauksessa hiljattain ja kyllä ehdottomasti 104cm haalarit on sopivia tulevaan talveen. Pienempää olisi ollut ihan pöljä ottaa, koska ei mahdu kuitenkaan koko talvea. Mutta tiedä kenenkään kasvusta sitten =D

    ReplyDelete
  27. S-e-k-o-a-n. Aina Alessa sama homma.
    Mietin et mikä koko olis ensi talveen hyvä. Otin varmaan liian ison 98cm polariksen, mut tuntu ettei 92cm isone kuin 4cm pituudesta tuohon nykyiseen pukuun... Saas nähdä miten käy... No jos sitä sovittelis kun se tulee...

    ReplyDelete
  28. Titti: Voi olla, et on liian iso, tai sit ei. Mut yllättävästi se 4cm:kin tekee tosi isoksi vaikka ero ei sentteinä isolta tunnu. Meilläkin 98cm PO.Pin ja 104cm Molon ero päällä on valtava vaikka sentit taitaa olla aika lailla samaa luokkaa.

    ReplyDelete
  29. Jep. Olis kyl kaikkein helpointa ostaa sit kun se on ajankohtaista. Mut huomenna saadaan se 98cm polaris niin sovitellaan et miten jätti se on et onko mitään toivoa kasvaa siihen ensi talveks. Mä en hurjaa pituuskasvua edes odota... Ehkä 2vuotiaana heinäkuun lopussa 86cm.
    Ootko muuten luopumassa tästä puvusta vai säästätkö?

    ReplyDelete
  30. titti: En ole tuota myymässä. Säästän, jos vaikka se kakkonen sattuisi joskus tulemaan taikka jos veljeni/sukulaiseni joskus lapsia saavat :)

    ReplyDelete
  31. Kun kerran tittikin on äskettäin kommentoinut tätä postausta niin minäkin :D.

    Meillekin on tulossa 98 Polaris ensi talvea odottamaan ja siksi tulee näitä vanhoja postauksia läpikäytyä :).

    Veikkaan että meidän lapsi olisi ensi syksyn ja talven aikaan samoissa mitoissa kuin Dansku tässä (ja tänä talvena) ja päädyin siis kokoon 98 (104 vaan kuulosti aivan liioittelulta, käytössä on nyt 86 pyxis).

    Niin kun se talvi nyt kunnolla saapuu sinne teillekin (toivottavasti ainakin jossain vaiheessa) niin mielellään sitten näkisi sitä Danskun tämän talvista haalaria käytössä eli toivottavasti teet lopputalvesta ainakin postauksen miten haalari sopi :).

    Hyvää uutta vuotta koko porukalle!

    ReplyDelete
  32. Meidän 74cm pitkä poika käyttää Molon Pyxis-toppahaalaria koossa 86. Hänellä nimittäin on pitkä selkä, ja pienemmät koot kinnasivat niska-haaramitasta. Onneksi on kuitenkin kapea malli, eivätkä hihat tai lahkeetkaan ole aivan liian pitkät pojalle. Eli aika lailla kiinni lapsen rakenteesta, että mikä koko on sopiva milloinkin.

    ReplyDelete