9 Jun 2014

Greetings from Stockholm!

Kotiuduimme tänään Tukholman reissulta. Kyllä oli kieltämättä rankkaa, kun meitä oli kaksi äitiä ja 4 vilkasta poikaa. Isommat pojat (D melki 6v ja kaverin poika 7v) keksivät koko ajan jotain kiellettyä, riehuivat ym ja oli kyllä täysi työ pitää heidät aisoissa. Lisäksi vahdittavana kaksi pientä (2v kaverin poika ja O). Oltiin joka ilta ihan rättiväsyneitä. Mutta kaikesta huolimatta oli ihana vierailla kaverin luona ja viettää ns. normaalia ruotsalaista arkea :). Kävimme lähipuistossa, kansallispäivän tapahtumassa, parissa puistossa hieman kauempana, kaupoilla ja ostoskeskuksessa. Kunnon ostokset tehtiin kun kaverin mies palasi töistä perjantaina, jolloin otti isommat pojat pihalle leikkimään. Päästiin tällöin pienempien kanssa kauppoja kiertämään.

Tukholman keskustassa en siis päässyt tällä reissulla käymään, joten ostosreissut keskittyivät lähiostoskeskukseen ja toiseen isompaan ostoskeskukseen 10min ajomatkan päähän.

Yhtenä päivänä kävimme Mulle Meck- leikkipuistossa, jossa oli enneminkin vain isommille tarkoitettuja juttuja. Lähipuistosta löytyy iso hauki ja iso leikki-/oleilualue. 
Perjantaina oli ruotsin kansallispäivä, jolloin kävelimme lähikaupungin järjestämään tapahtumaan. Se oli kuitenkin aivan täynnä (kuulemma 40 000 ihmistä) porukkaa, niin emme jääneet vaan käännyimme läheiseen leikipuistoon leikkimään.
Alue jossa kaveri perheineen asuu on aivan ihana. Se on kokonaan uudisrakennusta ja siellä rakennetaan edelleen. Ensi vuonna uskoisin alueen olevan täysin valmis. Paikka on suunniteltu täysin lapsiperheille ja sieltä löytyykin viheralueita, upeita leikkialueita, jalkapallokenttä, tarha ja rakenteilla (syksyllä valmis) koulurakennus. Jokaisen talon pihalla on kiva sisäpiha ja alueen keskellä puisto. Puistossa vietetään mm. lasten syntymäpäiviä, grillijuhlia jne. Aina kun olen heidän luonaan käynyt, tekisi mieli muuttaa juuri tuonne :). Ehkä joskus ;). Lähellä on myös ostoskeskus sekä iso ruokakauppa. Alueen sisällä on italialainen ravintola, kioski, parturi-kampaamo, leipomo/kahvila ja lisää tulossa kunhan loputkin talot valmistuvat.

Reissun jälkeen voinkin nyt keskittyä tulevaan muuttoon ja remppaan :).

Postausta on tulossaa ainakin poikien uusista vaatteista sekä Bugaboon beestä! 


No comments:

Post a Comment