20 Jun 2014

Kitchen plans and ideas

Nyt tulee ensimmäinen postaus liittyen uuden kodin remppaan :). Kuulisin mielelläni teidän mielipiteitä omiin ajatuksiin ja näihin malleihin.
Toistaiseksi olen pyytänyt tarjoukset keittiöstä Kvikiltä sekä Keittiömaailmasta. Ikean ohjelmalla olen piirtänyt myös, mutten ole paikanpäällä käynyt viilaamassa suunnitelmaa joten sen teen vielä. Myös keittiötukusta olen tarjousta kysellyt, sitä odotan edelleen.

Kaikkein kivoimman suunnitelman teki Keittiömaailma, mutta se on myös kallein ja yli budjetin(viilaamalla saatettaisiin saada juuri ja juuri budjettiin). 

Keittiömme on sikäli haastava, että siinä on kolme seinää jolle saa sijoitettua kalusteita. Kaksi seinää menee järkevästi, mutta kolmas seinä on ns. ylimääräinen ja sen järkeistäminen on tässä se isoin ongelma, että siitä varmasti tulisi toimiva.

 Ikean suunnitelma on tehty Keittiömaailman suunnitelman pohjalta. Liukuovia ei voinut ohjelmalla tehdä, mutta ne siis tulisi tuohon "ongelmaseinälle". Näistä kaikki muut tulisi ikeasta paitsi jääkaappipakastin.
 Keittiömaailman suunnitelma no1. Liukuovet ongelmaseinälle(vas.) oviaukon vasemmalle uuni + mikro, jääkaappipakastin sekä korkea säilytyskaappi. Tosin, uuni tulee lieden alle, eli silloin tuo seinä tulisi vastaavaksi kuin ikean suunnitelmassa.
 Tämä on taas oma lempparini (paitsi jääkaappiseinä samanlaiseksi kuin ikean suunnitelmassa, eli pöytätasoa jääkaapin viereen). Mutta tämä on myös kaikkein kallein vaihtoehto.

Jos siis halvimman mukaan mentäisiin, peitettäisiin vanhat kaapistot tuossa vasemmalla liukuovin. Sinne menisi piiloon mm. taikinakone ja tulisi muutenkin paljon säilytystilaa. Sen voisi sitten remontoida myöhemmin työtasoksi kuten ylläolevassa kuvassa.

Vanha keittiö näyttää nyt siis tältä.

Kertokaahan omia mielipiteitänne. Mitä tulee suunnitelmista mieleen? Mitä tekisitte toisin tai mitä ette tekisi?
Kiitos jo etukäteen.

Ja oikein mukavaa Juhannusta!!



4 comments:

  1. toi alin suunnitelmista istuisi mun silmiini parhaiten. mun mielestä noi liukuovet jollain lailla pienentävät keittiön " fiilistä". eli liputan ton työtaso mallin mukaista ratkaisua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kommentista, niitä onkin tullut runsaasti ;). Samaa mieltä kyllä, voi tosin olla (riippuen mistä keittiö päätetään ostaa) että kustannussyistä päädymme ensin liukuoviin ja sitten myöhemmin remppaamme tuon seinän vasta tuollain kun alimmassa kuvassa.

      Delete
  2. Me hommattiin keittiö Seinäjoen keittiötukusta (kai on niin sanotusti samaa firmaa, kuin tuo keittiötukku). Hinta oli puolet siitä mitä esim Ala Carte Keittiöt meille tarjouksessa teki, materiaalit lähestulkoon samat (välitila vaihdettiin eriksi ja vetimet, mutta hinnat oli kuitenkin samaa luokkaa niiden kanssa mitä aluksi meinattiin). :)

    Itse myös suosin tuota alinta, meinaan laskutilaa ei koskaan voi olla liikaa! :) JA tarvittaessahan tuohon voi laittaa vielä vaikka Ikeasta ihan perus hyllyjä muutaman, johon voisi sitten laittaa esim.. keittokirjat yms ihanasti esille :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me ollaan myös nyt päädytty kalustetukun keittiöön lähinnä edullisen hinnan vuoksi ja koska sieltä saadaan juuri sellainen keittiö kun halutaan. Tasot tosin joudutaan ostamaan muualta, kun heillä ei ollut meitä miellyttäviä tasoja. Totta, laskutilaa ei tosiaan voi koskaan olla liikaa ;). Täytyy vaan ottaa itseä niskasta kiinni että pitää tasot siistinä :D.

      Delete