7 Feb 2015

No touch!

Nyt on taas sellainen vuodenaika, jolloin on paljon erilaisia pöpöjä liikkeellä. Vatsatautia, kuumetautia, influenssaa, vesirokkoa, kihomatoja jne...Meidän poikien tarhassa on ainakin nyt kuumetta ja flunssaa liikkeellä, sekä yksittäistapauksia vesirokkoa ja vatsatautia. Me olemme tässä parisen viikkoa testanneet Dettolin No touch- saippuoita, jotka siis ovat automaattisessa pumppupullossa. Annostelussa ei siis tarvitse käsin koskettaa pulloa, vaan laite tunnistaa käden ja antaa siihen sopivan määrän saippuaa.

Me saimme kaksi annosteluastiaa sekä 7 saippuapulloa. Aiemmin meillä oli jo yksi No touch- saippua, jonka mies kauppareissulla oli bongannut ja ostanut. Meidän "omassa" on kuosina Planes- elokuva, joten on erityisen mieleen pojille. Nyt meiltä siis löytyy automaatti sekä WC:stä, kylppäristä että keittiöstä.

Nämä ovat meillä olleet todella hyviä ja kovassa käytössä. Me ei olla koskaan oltu mitään kovia käsienpesijöitä, silloin kun on likaiset ym, mutta näinä aikoina kun pöpöt jyllää. niin on hyvä käsiä pestä useammin. 
O:n pyllyä kun tulee vielä pestyä ja useasti pesemme sen saippualla, niin tuo automaatti on todella kätevä etenkin jos kädet ovat likaantuneet pesemisessä kovinkin. 
Automaatti toimii siten, että käsi laitetaan tuohon alle ja sensorit sen tunnistaa ja antaa sopivan määrän saippuaa, Keittiössä meillä on sitruunan tuoksuinen saippua, jonka ansiosta myös mm. valkosipulin hajut ym. lähtevät hyvin käsistä pois.
Paketin mukana tuli myös Dettolin antibakteerinen käsien desifiointigeeli, joka etenkin nyt on ollut käytössä paljon. 
Dettolin sivuilta löytyy vielä lisätietoa tuotteesta, tässä kuitenkin sivuilta pieni info tuotteesta:

"Dettol No-Touch-käsienpesujärjestelmä on automaattinen saippua-annostelija, joka auttaa vähentämään käsistäsi miljoonia bakteereja, joita niihin kulkeutuu päivän aikana. Se havaitsee kätesi ja annostelee saippuaa automaattisesti, joten se sopii erinomaisesti sekä WC-tiloihin että keittiöön.
Käsien pesu on yksi tärkeimmistä keinoista, jonka avulla sinä ja lapsesi voitte pysyä kaikin puolin terveinä. Dettol No-Touch-käsienpesujärjestelmä on helppokäyttöinen ja tekee käsien pesusta täysin automaattisen hyvän tavan – koko perheelle. Käsisaippua on hygieenien ja torjuu sen vuoksi bakteereit erittäin tehokkaasti."
Meillä on tosiaan toiminut laitteet toistaiseksi kuten pitää ja lapset innostuneet pesemään käsiä Dusty- saippualla. Pyllypesuun minusta parempi juurikin tämä automaatti, kuin pumppupullo ja keittiössäkin auttaa, jos on vaikka kädet taikinassa tai on juuri käsitellyt esim. lihaa :). 
Onko teille tällainen saippua-automaatti tuttu tuote? 

5 comments:

 1. Tämä tuote valittiin vuoden turhakkeeksi vuonna 2012.

  ReplyDelete
 2. Näin on. Siis turha. Saippuoidut kädethän pestään ja mahdolliset pumppupullosta tarttuneet pöpöt siis pestään pois. Tämä on aivan riittävän hyvä hygieniataso kodeissa: kukaan meistä ei kai suorita kirurgisia operaatioita kotonaan. Jos ei osaa pestä käsiään perussaippualla, niin siihen ei uudet "koneet" auta. Hyvä käsienpesu vie aikaa: käsien kastelu, saippuan otto, hierominen, kynnenalusten pesu ja lopuksi huuhtelu. Jos ei tullut puhtaaksi, sama toistetaan. Ja jokainen voi opetella huuhtaisemaan pumppupullon tapin ja tarvittaessa sekoittajan/kraanan käyttönsä jälkeen. Ei tarvitse siivota (niin usein), kun pitää siisteyttä yllä.

  Ja keittiössä voi opetella käsittelemään taikinoita ja raakaa lihaa ns. yhdellä kädellä: toinen on silloin vapaa tarttumaan maustepurkkeihin tai öljypulloon (tai vaikka niistämään lapsen nenän, kun se tuppaa vuotamaan aina väärällä hetkellä) ja lopuksi siihen kraanaan ja saippuaan. Ei se tavara meitä onnelliseksi tee. Paitsi sen tuotteen keksijän, kun joku menee aina lankaan. Anteeksi nyt vaan!

  ReplyDelete
 3. Meillä nämä on käytössä ihan käytännöllisyyden vuoksi, ei sen vuoksi että vältyttäisiin bakteereilta. Nämä toimii meillä hyvin ja kaikkein parhaiten pyllypesuissa ja keittiössä :).

  ReplyDelete
 4. Olen näistä kuullut, vaan en ole koskaan ajatellut tarvitsevani. Jostakin tälläisestä olen myös kuullut, että valuttaa saippuaa tasolle. En tiedä onko näitä muillakin merkillä vai oliko kokemukset tuosta. Mutta luulen, että jos meilläkin saippua tulisi lentskarit purkista, niin voisi yksi pieni mies käyttää hieman enemmän saippuaa. ;)

  ReplyDelete
 5. Ei ole annostelijaa kotona vielä käytössä,mutta olen harkinnut sen ostamista.Dettolilla näkyy olevan herkulliset värit pulloissaan.

  ReplyDelete