31 Dec 2010

Crappy New Year

Meillä tulee uusi vuosi todennäköisesti olemaan täynnä peetä...toivotaan tietty ettei, mutta siltä vaikuttaa.
Kaikki alkoi eilen.

Soitin edelliselle vuokraisännälle(omistaja), että milloinka he pääsisivät asuntoa tarkastamaan. Ensin soitin Realialle, jonka kautta siis asuntoa vuokrattiin. Sovimme päiväksi Maanantain, mutta he tarkastavat sen kaksin, itse jätän nyt viikonloppuna avaimet sinne. Kerroin myös pienestä seinän pintavauriosta(tämä syy miksi soitin omistajalle) kysyäkseni mitä sille tekisin. Hän pyysi jättämään sen, jotta voi itse arvioida tilanteen.

Hän sitten ilmoitti ihan yllättäen erittäin pahalla tuulella, että kylppärin lavuaarissa on halkeama ja se tulee meille maksuun. Olin niin ällikällä lyöty, ettei sanoja löytynyt. Toki sanoin että ei kyllä meidän mielestä ole meiltä tullut.
Asiaa aloin miettimään ja jopa kävin tarkistamassa. Lavuaarissa, siinä allasosassa on halkeama, mutta se on takuulla ollut siinä ihan siitä asti kun siihen muutin.

Asian pystyvät todistamaan myös äitini ja Danskun isä(ja varmasti muutkin tutut, jotka meillä on käynyt).

Realialla ei kuitenkaan ole papereissaan mainintaa tuosta, eli näin ollen se olisi ollut meidän syy. Mutta itse olin paikalla, kun he tekivät edellisille asukkaille lopputarkastuksen, enkä muista, että kukaan olisi pahemmin syynännyt kylppäriä. Itse(siis MINÄ) huomasin pikkuvessassa jonkin vuotavan ja se oli bidee- suihku. Omistaja sitä ronklas ja ilmeisesti luuli korjanneen. Ei korjattu, se on edelleen vuotava.

Vessan pönttö oli myös pois paikoiltaan, senkin huomasin MINÄ ja otin itse yhteyttä huoltoyhtiöön, joka sen korjasi.
Sälekaihtimessakin oli vikaa siinä vivussa, josta ne laitetaan kiinni tai auki, se jäi tarkastuksessa käteeni(eli oli poikki), senkin huomasin siis vain minä.

Eli tarkastus oli minusta aivan surkea.

Parhainta jutussa on se, että omistaja kävi asentajan kanssa asentamassa Danskun huoneeseen oven Huhti-Toukokuun vaihteessa, itse lomailimme tuolloin Englannissa.
Äitini oli silloin paikalla, kun he tulivat. Omistaja oli kertonut asentajalle minne ovi tulee ja lähtenyt. Äitini lähti pian hänen jälkeensä.

Nyt omistaja sanoo, että näki altaan halkeamat silloin, kun olivat laittamassa ovea. Mutta äitini sanoo, ettei hän todellakaan käynyt tuolloin vessassa. Ja ylipäätänsä, mitä oikeutta hänellä edes olisi käydä minun vessassa.

Herää siis kysymys, onko omistaja kenties tullut takaisin ja syynännyt paikat?
Ja miksei halkeamista sanottu silloin?
Miksei hän soittanut siitä minulle?
Miksei hän vaihdattanut lavuaaria tuolloin tai ylipäätänsä kysynyt mitä sille oli tapahtunut?

Olen aivan hermorauniona, suututtaa niin vietävästi, että en pysty olemaan paikoillani.

Onko kellään ideaa, mitä tällaisessa tilanteessa voisi tehdä?

Hyvää uutta vuotta kuitenkin lukijoilleni! 
toivottavasti teidän uusi vuosi alkaa paremmin merkein.

7 comments:

 1. Itse kyseisestä talosta asunnon omistaneena en yhtään ihmettelisi, että lavuaari olisi ollut halki jo rakennusfirman jäljiltä. Samoin tuo pönttökin on ollu varmaan alunperinkin asentamatta kunnolla. Se viimeinen rappu oli vielä viikoa ennen valmistumista todella pahasti kesken nimittäin. Meidän rapussa asiat olivat paremmin, mutta korjattavaa oli kyllä sielläkin.

  Niin että jos vaikka Realia saisi lausuntoa edelliseltä asukkaalta tms, koska on voinut hyvinkin olla alusta asti ja noh, myös toisaalta, ne edelliset asukkaat olivat yläkerran kaverin mukaan "Matti ja Mervi".

  ReplyDelete
 2. Hankala tilanne, ja varmasti hermoja raastaa! Kyllä minäkin olisin kiukkuinen kun ampiainen, jos syytetään jostain mitä ei todellakaan ole itse hajoittanut. Kurja tilanne :( Toivottavasti kuitenkin asia selviää parhain päin, ettekä te joudu maksamaan tuosta lavuaarista!

  Hyvää uutta vuotta teille kuitenkin, kaikesta huolimatta!

  ReplyDelete
 3. Mä tiedän useampia, jotka on joutuneet maksamaan juuri lavuaarin halkeamasta (tuntuu olevan aika yleinen ongelma), koska eivät ole voineet todistaa sen olleen siinä jo asuntoa vuokratessa.

  Me ollaan nykyään tosi tarkkoja vuokrasopparia allekirjoittaessa, mm. kuvataan kaikki huoneet yksityiskohtaisesti ja sitten käydään vuokranantajan kanssa kaikki pikkujutut vielä läpi (mm. lattioissa olevat tummentumat jne.) ja vuokranantaja lopulta allekirjoittaa paperit. Suosittelen! Meneehän siihen se puolisen tuntia, mutta toisaalta ei tule epäselvyyksiä poismuuton yhteydessä.

  Toivottavasti saatte kuitenkin todistettua, että halkeama oli lavuaarissa jo ennen teidän muuttoa!

  Hyvää uutta vuotta!

  ReplyDelete
 4. Kurja juttu mutta tuskin asia tulee ihan kamalan kalliiksi jos joudutte maksamaan? Siis periaatteessa tosi väärin mutta ei kannata varmaan yöunia menettää asian takia...? Tsemppiä!

  ReplyDelete
 5. Voi ei! Todella hankala ja kurja tilanne. Toivottavasti saatte sen nopeasti jotenkin järjestettyä ja pääsette aloittamaan vuoden iloisemmalla mielellä!

  ReplyDelete
 6. mulla kävi sama homma edellisessä asunnossa.. tosin siellä tuli itsekseen peilihylly alas seinältä ja siinä olleista tavaroistani joku halkaisi lavuaarin.
  isännöistijä ilmoitti ensin että minun on vahinko korvattava...
  minusta se ei ollut reilua koska en ollut itse tahallisesti mitään vahinkoa aiheuttanut.
  Sain äidiltäni ohjeen ottaa yhteyttä vakralaisten keskusliittoon tms. no sinne asti en koskaan päässyt koska löysin finlexin sivuilta tekstin vuokralaisen oikeuksista ja velvollisuuksista, siis suoraan laista, ja siinä sanottiin, että mikäli vuokralainen ei ole tahallisesti aiheuttanut vahinkoa ei hän ole velvollinen korvaamaan asunnon käytöstä/kulumisesta johtuvia vaurioita, ja tuollainen vaurio kai käsittääkseni on juuri sellainen, siispä käsitykseni mukaan kannattaa vain lukea sieltä, ottaa yhteyttä tuonne "vuokralaisiin", netistä löysin yhteystietoja, ja laittaa hanttiin vuokranantajalle... mulla kävi niin että itse asuntojen omistaja olikin sitten kanssani aivan samaa mieltä jo ennenkö itse ehdin lakitekstiä esittää kertoi hän minulle samat asiat.
  toivottavasti asia on kuitenkin jo selvinnyt eikä neuvojani tarvita... parempaa alkanutta vuotta :)

  ReplyDelete
 7. Anna: Asia ei ole vielä ratkennut. Vuokranantajalla on vakuustilini paperit ja hän on kuulemani mukaan selvittämässä lavuaarin korjauskustannuksia. Jätin asuntoon hänelle tarkoitetun kirjeen, jossa pyysin häneltä selvitystä pariin asiaan, eli soittopyynnön. Ei ole herra soitellut, en siis tiedä miten hän asian kanssa on etenemässä.

  Mä kyllä ehdottomasti vien asian eteenpäin.
  Periaatteessa, kuka sanoo, ettei hän itse hajottanut lavuaaria, kerta on meidän kylppärissä käynyt ilman, että ketään on ollut kotona ja nyt syyttää mua.

  Kuluttajaviraston sivuilla on, että mikäli vuokranantaja VÄITTÄÄ vuokralaisen rikkoneen jotain, on todistustaakka tällöin vuokranantajalla. Eli hänkään ei pysty todistamaan mitään puolesta eikä vastaan.

  Hulluinta tässä jutussa on, että on omistaa itse rakennusfirman, eli varmasti saisi edullisesti hommattua lavuaarin ja asennettua sen.

  Myös on tullut ilmi, että vuokranantaja on pidättänyt ensimmäisten vuokralaisten vakuuden, muttei ole tehnyt asunnossa mitään remonttia. Eli rahat ovat jossain taikka hän on ne käyttänyt. Sehän on rikos.

  Olen edelleen ihan helisemässä asian kanssa. Odotan sen 7 arkipäivää siitä kun avaimet luovutin, jos ei siinä ajassa kuulu mitään, vien asian eteenpäin.

  ReplyDelete