9 Jun 2012

Some Angry Birds and plans

We went to Särkänniemi amusement park for the third time yesterday. They had the official opening of the world's first official Angry Birds land. We only stayed a couple of hours, rode a few rides and went to see a dolphin show. Today we visited our summer cottage and next week we are off to Helsinki.

Me kävimme eilen Särkänniemessä kolmatta kertaa. Siellä vietettiin Angry Birds Landin virallisia avajaisia ja haimme meille mm. risteilylahjakortin sekä näytepussin nameja :). Käytiin katsomassa myös delfiiniesitys ja näsinneulassa ihailemassa maisemia.

Tänään kävimme pikaisesti mökillä ja ensi viikon Torstaina lähdemme pariksi päiväksi Helsinkiin. Kaipailisinkin nyt vinkkejä, että missä niitä puistoja on missä voi ruokailla? Ja mitkä ovat ruoka-ajat? Ovatko ne kaukana ydinkeskustasta? Entä onko ihan keskustassa kivoja leikkipuistoja?
Kaupoista ainakin Zarassa ja COSissa on pakko käydä, mutta myykö mikään keskustan kauppa enää Mini Rodinia(jumbon Punavuoren Peikko kun lopetti)? 

Sitten muutama kuva eiliseltä ja tältä päivältä.

















11 comments:

  1. Kysymyksiin leikkipuistoista:

    Puistoruoka tarjotaan leikkipuistoissa joka päivä klo 12. Kaikissa helsinkiläispuistoissa ei ole puistoruokailua, listan löydät näiden sivujen kautta:
    http://www.hel.fi/hki/sosv/fi/leikkipuistot

    Oma lautanen, lusikka ja muki mukaan. Suosittelen myös leipää tms lisuketta, koska ruoka on usein keittoa.
    Ruokalistankin löydät sos.viraston leikkipuistot-nettisivun kautta.

    Ydinkeskustaa lähinnä olevat puistot, joista puistoruokaa saa ovat Punavuori-Eira akselin leikkipuisto Seppä, Töölön Taivallahti tai esim. Hakaniemen Linja (kiva uudehko puisto, suosittelen!).
    Kaikkiin näihin pääsette ratikalla, autolla tai bussilla.
    Seppäriin menee keskustasta (esim Stockan kohdalta) no. 3 ratikalla 5-10min. Taivikseen myös noin 10min ja Hakaniemen leikkipuisto Linjan suuntaan pääsee metrolla keskustasta parissa minuutissa +kävely asemalta puistoon vie muutaman minuutin.

    Ihan ydinkeskustassa on muutama lasten leikkipaikka, joista keskeisin varmaan Vanhan kirkon puistossa (ns ruttopuistossa) Bulevardin laidalla.
    Kaisaniemen puistossakin taitaa olla joku lasten leikkipaikka.

    Lähimmät sos.viraston ylläpitämät "oikeat" leikkipuistot ovat noi ylhäällä luettelemani.
    Kaivopuiston rannasta löytyy myös muutama kiva lastenpuisto, esim. Merikadulta uusi lohikäärmepuisto. Näissä ei ole ruokailua, mutta silti kivat oltavat meren läheisyydessä.

    Mun tiedossa ei ole Mini Rodinia myyvää lastenvaateliikettä keskustan alueella, joku muu saa korjata, jos sellainen todellisuudessa onkin. Alkuperäinen Punavuoren peikko löytyy kyllä edelleen Uudenmaankadulta, 5min matkan päästä ydinkeskustasta. Voi olla, että sieltä saa MR:a.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos hurjasti kattavasta vastauksesta!! Ruokailuun emme taida ehtiä, mutta leikkimään voitaisi yrittää mennä tuohon Hakaniemen Linja- puistoon :).

      Delete
  2. Me ollaa käyty Helsingin reissuilla aina Lastenlehdon/Lapinlahdenkadun leikkipuistossa. Iso ja monipuolinen.

    Meidän poika olisi varmasti aivan haltioissaan tuosta AB Landista. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos vinkistä. Pitää tarkastella google mapsistä noita paikkoja :).

      AB land on kyllä tosi huippu! Suosittelen ehdottomasti Särkkää.

      Delete
  3. Onhan Punavuoressa vielä Punavuoren Peikko. =) Siellä varmaan on edelleen Mini Rodinia.
    Kantsii piipahtaa Hietsun kirpparilla, jos hyvä ilma. Siellä teen aina löytöjä kesäisin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No niimpä tietenkin :P. Olen kerran tainnut siellä käydäkin, voisihan sitä piipahtaa.
      Ja hietsun kirpparillakin voisi käydä jos siihen puistoon mennään.

      Delete
  4. Ne puistoruokailut on tarkoitettu Helsinkiläisille, nehän maksetaan luonnollisesti kuntalaisten maksamilla veroilla. Eli ei ne ole kaikille avoimia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, no ei me siihen ehditäkään, joten saa hesalaiset pitää ruokansa ;)

      Delete
  5. Hietsun kirppistä suosittelen myös ja Punavuoren Peikkoa. Ja äidille Monkia ja Weekdayta Aleksanterinkadulla.:) (COSsin lisäksi;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos vinkeistä!! Pitää mennä jo Torstaina iltapäivällä, että ehtii kiertelemään ;)

      Delete
  6. Meidät toivotettiin oikein tervetulleiksi Kimmon puistoon Käpylässä. Ja oltaisiin varmasti saatu syödäkkin jos olisimme halunneet. Kahvia keitettiin ja juotiin vaikka emme helsinkiläisiä olekkaan!

    ReplyDelete