2 Apr 2016

Mustikkapiirakkaa muffinivuoissa


Kiinnostaako teitä reseptit silloin tällöin? Nyt kun taas olen kotona ja aikaa on, niin olen välillä leiponut kaikenlaista pakkaseen, jotta kahvin kanssa löytyy maisteltavaa jos sattuu tulemaan vieraita :). En halunnut tehdä muffineja, enkä isoa piirakkaa, joten tein mustikkapiirakan muffinivuokiin! Toimi erittäin hyvin ja pakkasesta voi aina ottaa juuri sen verran kuin tarvitsee. Perusohje löytyi netistä, mutta sovelsin sitä hieman. Vaihdoin valkoisen sokerin luomuruokosokeriin ja lisäsin taikinaan puolikkaan sitruunan mehun. Mustikoiden määrää oli hankala arvioida, sillä laitoin kiposta n. 1rkl/1,5 rkl per vuoka. 

Vatkaa siis voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen, välillä sekoittaen voimakkaasti. Lisää leivonjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan samalla hiljalleen sekoittaen. Lopuksi lisää sitruunan mehu. Jaa taikinaa 1/3 vuokiin, lisää mustikat päälle ja laita vielä nökäre taikinaa. 

Huomiseksi olen tekemässä meidän koko perheen uutta lempparia, naudan pippuripataa, jos kiinnostaa, voisin jakaa myös senkin ohjeen :).


No comments:

Post a Comment