11 Apr 2016

Uusia taitoja

Kevät on alkanut, ihanaa! Aurinko on paistanut ja siitä olemmekin nauttineet pihalla. Me koetaan olevamme onnekkaita, kun vanhan talon pihapiirissä on paljon lapsiperheitä. Lapsille on lähes aina kaveria pihassa ja tekemistä riittää, mikä on todella ihanaa. Kevään tullen kokee itsekin jaksavansa paremmin ja herää jonkinlainen pesänrakennusvietti. Neitosen minipinnasänky täytyy ottaa jo pois ja tilalle laittaa "ison tytön" pinnis. Lisäksi meidän neitokainen on oppinut ihka uuden taidon, kääntymisen!

Meillä on nyt reilun kuukauden ollut käytössä uudet Minisun ja Rela drops- vitamiinitipat vauvalla (kampanjaan tästä). Täytyy ehdottomasti sanoa, että uudet annostelutavat ovat mahtavat. Tippojen antaminen on nyt niin paljon helpompaa. Rela dropsin uutuushan on tuubi, josta on helppo puristaa tipat lusikkaan. Yhtä helppoa on Minisunin pipetti, josta puristetaan lusikkaan tipat. Aiemminhan tippoja sai odotella putoavan puteleista, nyt ei todellakaan ole sitä ongelmaa! Meille ei myöskään ole tullut vatsanväänteistä kummastakaan, mikä on erittäin hyvä juttu. Täällä edellinen postaus. 
Olen tämän kamppiksen aikana yrittänyt miettiä kumpi on parempi, kumpaa ostamme lisää kun nuo loppuvat. Täytyy todeta että kumpikin ovat yhtä hyviä. Annostus on molemmissa sama, eikä tosiaan kumpikaan ole aiheuttanut oireita. Rela dropsissa on mukana maitohappobakteeria, joten se voisi olla hyvä flunssakautena auttamaan pitämään bakteereja loitolla. Tiesittehän että Relassa maitohappobakteerit ovat peräisin äidinmaidosta, näin ollen ne ovat vauvalle luontaisia bakteereja.
Pikkuneidin yläkuvan ilmeestä voinee päätellä, ettei oikein tiedä onko hyvää vai pahaa, mutta kunhan tipat ovat suussa asti, maiskutellaan jo kovasti ja sinne ne vaan uppoaa! Pulloakin on kiva maiskutella, nyt kun on oppinut pitelemään esineitä ja viemään niitä suuhunsa. 

Kääntymistaidon myötä ei millään malteta enää olla selällään, mutta masullaan ei vielä jaksa hirmu pitkiä aikoja ja toisinpäin kääntymistä ei ole vielä hoksannut. Amyllä on pian ikää 5kk ja ensi viikolla onkin fysioterapiakäynti. Neuvolalääkärissä "huomattiin", että mahallaan ollessa tyttö pitää vasenta kättään takana ja toinen asia oli ettei hän vienyt kädessä olevaa lelua nenänsä eteen tai vaihtanut sitä kädestä toiseen, niin laittoi lähetteen fyssarille. Noh...minusta ongelmaa ei ole ja nyt onnistuu kääntyminen sekä lelujen vaihto kädestä toiseen, mutta menemme kuitenkin käymään, onhan se hyvä  että huolehditaan :).

Ensi viikolla on lapsimessut ja siellä mukana on myös Verman, joten jos joku näissä mietityttää niin ehdottomasti kannattaa mennä kysymään!

Yhteistyössä Verman.

2 comments:

  1. Kyllä on suloinen pikkusisko teidän pojilla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kiitos ♥. Hän on kyllä aivan ihana tyttö :).

      Delete