21 Mar 2012

Spring gear vol.1

Here is part of our spring gear. We have one overall(PO.P), one softshell(Molo), one pair of shell trousers(PO.P), one plain rain with fleece(Ticket to Heaven) and one shell jacket(PO.P). I think that is a good amount for one child, would also be fine with less :)

Noniin, kiitos kaikille pikku kyselyyn kommentoijille. Lukijatarjouksia on ollut nyt harvinaisen paljon samalla kertaa ja nyt ei kovin montaa ole tulossa(yksi ainakin), joten pääsen postailemaan muistakin. Nyt onkin vuorossa meidän kevät vaatteet osa 1. Muutama juttu vielä puuttuu, siksi tulee osa 2 :)

 Ticket to Heaven plain rain w/fleece. Tämän piti olla rubber rain, saimme tämän siis testaukseen Ticketiltä. Toiveeni oli siis rubber, mutta postista tuli tämä. Eipä siinä mitään, mutta tämän takki on helmasta aivan liian iso, koska se ei ole kireä, kuten rubberin helma. Joudumme pitämään sitä ainakin kevään housujen alla. Vaikka toimiihan tuo niinkin. Tarhassa pitää vain mainita, ettei tämän puvun päälle tarvitse tunkea kurahousuja. Katsotaan miten tämä meillä pelittää, yhden kerran meillä on tällainen ollut ja siihen tuli housuihin reikä parin käyttökerran jälkeen. Mielenkiinnolla siis testataan :). Niin ja koko on 104cm.

Rukkasina reimatec + molo ja pipona Kimperi. Punainen(punasävyinen) pipo etsinnässä.
D sanoo tätä palomies puvuksi ;) joten tykkää itsekin hirmuisesti. Punainen on hänen lempiväri ja minäkin tykkään. Housut on ihan sopivat pienellä kasvunvaralla, takki menee tosiaan housujen alle ja puku näyttää näin paremmalta(silti harmittaa, ettemme voi pitää takkia päällä, mutta silloin sieltä alta kyllä menisi kaikki lumi/vesi sisään).

 Tarhaan vein aamulla tämän kurapuvun ja sinne saa siis jäädäkin. Löysin tämän kirppikseltä kerran ja on ihanan pirteä. D sanoo tätäkin palomies- takiksi ja haluaisi sen joka päivä päälleen :). Tämä siis ihan tavallinen vuoriton kura-asu. Koko 98cm ja merkki webaby(onko kappiksen vai jonkun halpakaupan?).
 Kuorihaalarina toimii PO.Pin haalari, joka oli jo syksyllä käytössä. Tässä on koko 98cm. Pipoina Silverjungle:n keltainen raitapipo sekä tähtipipo ja PO.Pin oma harmaaraitainen pipo. Rukkaset reimatec ja Jonathan. Nuo Jonathanit ovat varmaan jo pienet, joten uudet turkoosit tarvitaan(meidän turkoosit reimatecitkin jäi pieniksi).
Ja sitten vielä tällainen asu, jossa Molo Kids softshell takki ja PO.P housut, Kimperin pipo ja Molon rukkaset. Takkia voi käyttää mm. farkkujenkin kanssa, eli se menee missä vain ja noiden kuorihousujen kanssa menee vaikka tarhassa. 

Vielä on yksi kokonaisuus, josta sitten myöhemmin kun tarvittavat asusteet saapuu, sekä meidän kevään kaupunkiasut :). Tarvikehankintalistalla on siis vielä muutamat rukkaset ja muutama pipo. 

Montako asua teillä on per lapsi? 

21 comments:

  1. Ihana tuo palomiesasu, meilläkin nuorimmainen pitää punaisesta, vaikka kevääksi ei yhtä fleeceä huolimatta ole tulossa mitään punaista. Onko nuo Molon hanskat vedenpitävät (teipatut)? On tosi kivat nuo heijastintähdet, meillä vain on opittu luottamaan Reimatecin hanskoihin, joten kynnys kokeilla muuta on vähän korkea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Molon rukkaset mun muistaakseni/tietääkseni on teipatut ja vedenpitävät... en nyt kuitenkaan mene vannomaan :). Jonkun kaupan sivuilta varmaan löytyy tieto. Reimatec on myös ihan hyvä.

      Delete
  2. Voin ostaa nuo turkoosit jonathanit pois jos koko vaan on hyvä?
    Meillä on kuopuksella 2 settiä kevääksi, haalari ja takki+housut, lisäksi löytyy yhdet housut varalle. Kuravaatteita ei ole kun ei ole käyttöä (pojat ei ole päiväkodissa).
    Isomalla on pari takkia joista toinen on aika nippanappa meneekö joten uusi takki olis hankintalistalla, lisäksi löytyy yhdet housut joten toisiakin kai tarvitaa. Ainiin ja onhan hänellä rymyhaalarikin vielä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laitan jossain vaiheessa myyntipostauksen, josta löytyy mm. nuo ja reimatecin turkoosit rukkaset :) Koko taitaa noissa olla 0 tai 1.

      Delete
  3. Meillä oli hamstrauksen jäljiltä aivan liikaa vaatetta kaapissa, hyvä kun tein oman vk-postauksen, niin tajusin itsekin =) Mutta nyt siis koululaisella on 2 takki+housut-settiä, ja kesäksi yksi ohuempi vedenkestävä takki sadetakiksi.
    2-vuotiaalla on kuorihaalari, rymyhaalari (koska asutaan maalla), softshell+housut kevääksi, takki+housut syksyksi, ja pari siistimpää takkia joista toinen on fleece.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamsterin vikaa vähän täälläkin, mutta todella maltillisesti nyt keväälle. En ole ostanut kuin vk-takin ja muutaman pipon sekä rukkaset :) Niin ja tuon kura-asun.
      Hyvältä kuulostaa teidän kamppeet!

      Delete
  4. Ihania settejä! Meidän esikoinen valitsi vuosia sitten itselleen vihreän ja turkoosin Uffon sijaan punaisen, sillä hänen mielestä se oli samanvärinen kuin paloauto. Mieheni (moni muukin) sitä vähän kummasteli, mutta ei kauaa :) Se on ollut yksi lempparipuvuistani ja poikamaisuutta siihen sai mustilla ja tummanharmailla asusteilla. Sen jopa olen säästänyt, vaikka minista ulkovaatteista olen muuten luopunut. Se on ollut myös meidän keskimmäiselläkin ja nyt odottaa tuolla jemmassa sitten kuopustakin :) Minusta tuollainen reipas punainen on enemmän poikien, kuin tyttöjen väri ja sitä löytyy meiltä paljon!

    Meidän pojilla on settejä ihan liikaa, mutta minkäs teet kun on pitänyt syntyä hamsteriksi ;) Esikoisella niitä on varsinkin, kun olen hänelle jemmannut vaatteita nyt kevääksi ja uudet vaatteet syksyyn kun aloittaa eskarin. Tykkään että ne ovat siellä siistejä, eikä nuhruisen käytettyjä :)

    En tiedä olenko tätä koskaan sanonut, mutta pidän kovasti tyylistäsi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :)! Meillä oli Molon punainen toppahaalari vähän aikaa, kun Dansku oli 1,5, mutta se oli sen verran iso, että pidettiin kokoa pienempää ja myin sen punaisen pois. Mutta siis se oli niin ihana väri ja sopii kyllä punainen pojalle kivasti. Meillä se on tosiaan lempiväri(ehkä siksi, että paloauto on punainen).

      Ja hamsterin vikaa täälläkin. Kun on vain yksi lapsi, niin sitä haluaisi kaikki ihanuudet.

      Delete
  5. Ihania vaatteita ovat :) Meillä on 7,5v tyttö ja hällä on ainoastaan yksi asu. Koko on jo sen verran iso (152/158cm) että hankala löytää yhtä kivoja kun pienemmille lapsille. Sit kun olen ite vielä niin nirso :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuon kokoiselle tosiaan varmaan vaikeaa löytää. Itse käytin tuota kokoa vielä 12-14 vuotiaana ;). Urheilukaupoista varmaan saattaa löytyä jotain kivaa ja ne on usein myös hyviä ominaisuuksiltaan.

      Delete
  6. Ihanat asut :) Punainen piristää mukavasti. Pojat ovat kotona, ja maalla asutaan, joten meilläkään ei kuriksia ole. Molemmilla on siistimpinä takkeina Molon softshellit ja kappiksen vk-housut. Kotona on molemmilla käytössä P.op:in kuritakit ja windfleeset. Lisäksi esikoisella 2.8v P.op:in kuorihousut ja 1.3v:llä reiman henkselilliset vk-housut ja vk-haalari. Aioin ensin mennä kuopuksenkin kanssa ilman haalaria, mutta on se haalari kiva, vaikka tyyppi kävelee ja juokseekin jo hyvin. Molemmilla on Molon ja Reiman vk-kintaat ja lisäksi Reiman talvikintaat vielä käytössä.
    Windfleeceen ja kuoritakkiin olen ihastunut, kun tänään jo olikin tosi kuuma. Tuntuu niin tosi lyhyeksi jäävän sen vk-haalarin käyttöikä kun on äkkiä niin lämmin. Kovasti olen aikaa uhrannut miettiessäni pienintä riittävää määrää asuille ja lasten mukavuutta :D
    Nyt tuntuu, että esikoisella on just hyvä määrä tähän elämäntilanteeseen: kuoritakki, windfleece, softshell takkeina sekä kahdet kuorihousut ja kintaat. Saas nähä, mikä määrä tuntuu hyvältä kun joskus hoitoon menevät.
    Niin ja edelliseen postaukseen vastauksena, että juttuaiheet ovat sinulla olleet hyviä. On kiva saada vihiä eri merkkien mitoituksista ja laadusta ja uusien merkkien esittelyjä. Jatka siis samaan malliin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti :). Punainen on ihana. Löysin tänään vielä punaisen pipon, niin asu on oikein RED.

      Meillä oli windfleece, mutta en keksinyt sille juuri käyttöä, joten myin eteenpäin.

      Delete
    2. Meillä on windfleecet ekaa kevättä käytössä, että saas nähä onko lopulta miten käytännölliset :D Viime syksynä ja keväänä meni hermo kun jos tuli kuuma ja piti ottaa kuoritakki pois ja alla oli tavallinen fleece, oli sit kuiteski tuulista ja pelkällä fleecellä kylmä.
      Eilisen "hei me uidaan niinku kalat" -episodin jälkeen ihan pikkasen tarkistelen kantaani niihin kurapukuihin :D Piti asut täysin vettä, mutta kuitenkin.
      Talvella ollaan ulkoiltu kerran päivässä ja nyt keväällä ulkoilukerrat ja ulkona käytetty aika kasvaa räjähdysmäisesti. Lisäksi nuo lapsoset kasvaa ja muuttuu koko ajan ja samoin kelit vaihtelee. Nyt tuntuu siltä, että talvella me pärjätään helposti kahdella setillä, mutta näin keväällä ei olisi pahitteeksi vielä yksi vedenpitävä setti tai kurikset. Kesän alea ootellessa :)
      Niihin Molon softshelleihin ihastun koko ajan enemmän. On ne niin ihanat pehmeät ja notkeat! Voi olla, että niistä tuleekin kotiulkoilun suosikkitakit.
      Kauheasti tekisi mieli vielä yksiä siistimpiä takkeja, mutta kun ei oikeasti tarvita.
      No niin, johan tuli vatvottua, mutta mikäs sen mukavempaa kuin lasten ulkovaatteiden pohtiminen!

      Delete
  7. Kivat setit =) Onko nuo Reiman punaiset hanskat viime vuoden väri? Olen koittanut etsiä punaisia vedenkestäviä rukkasia turhaan...

    Meillä on kohta 2-vuotiaalla vuorilliset ja vuorettomat kura-asut, haalari, softshell-takki ja kuorihousut, ja nyt vielä menin windfleecen huutamaan... Vajaa 4 v on samat, paitsi ei ole haalaria, ja takki erilainen. Hällekin haluaisin vielä softshellin. Koululaisilla sitten on parit takit ja housutilanne on vielä kartoittamatta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. No jo mä mietinkin että mitä unohtui... Eli plain rainit on vielä noilla pienillä lisäksi :D Eli joka säälle löytyy kyllä vaatetta.

      Delete
    2. Reiman rukkaset olen muistaakseni ostanut viime kesän alesta, eli on siis vuoden takaista väriä. Väri on just eikä melkein sama kuin itse plain rain. Tänään kävin Jesperissä sekä Anton & Ninassa, niin ei ollut punaisia.

      Hyvältä kuulostaa teidät kevät!

      Delete
  8. Meillä on molemmille Molon haalarit. Oikeastaan vain ne luen vk-vaatteiksi. Lisäksi on vuorettomat Ticketin Rubberit molemmilla, mutta ne on vasta sitten lämpösemmillä keleillä. Kuravaatteita meillä tarvitaan, koska on todella kovassa käytössä. Sadekeleillä ollaan aina sitten pihalla ja pyöritään lätäköissä. Molemmilla on kyllä vielä Po.P:n windfleecet, mutta en tiedä, että tuleeko niille käyttöä. Lisäksi vielä molemmille pitää ostaa jotkut siistimmät, kuivan ja lämpöisen kelin takit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä oli kanssa viime keväänä Molon haalari. Windfleece oli kanssa syksyllä, mutta en jotenkaan keksinyt sille käyttöä :)

      Delete
  9. Meidän reilu nelivuotiaalla on kevääksi Ticketin musta haalari sekä Jonathanin takki-housut-asu päiväkotikäyttöön ja niiden lisäksi PoPin kuorihousut ja windfleese sekä Mini a turen anorakki ja Benettonin vuorilliset housut muuhun käyttöön. Kaikkea ei ole hankittu uutena, vaikka ne uudenveroisessa kunnossa ovatkin. Jonathanin puku on odottanut jo vuoden pojan kasvamista...ja Ticket tulee viime viikolla ostetun Reimatecin haalarin tilalle, mikä ensimmäisen käyttökerran jälkeen meni reklaamaation kera palautukseen.

    ReplyDelete
  10. Ai miten ihania vaatteita! Nuo Molon hanskat täytyy kyllä tilailla muksuille :) Alanpa tarkemmin katella blogiasi, kiva löyty :) Eli uusi lukija ilmottautuu :)

    ReplyDelete