14 Nov 2012

All the things we need...

for the baby. This is so far what we have gotten. Some are still on their way and some are in the storage room of the shop we've bought it from. There are few things still that we need, but not many.

Mitäs vauva tarvitsee? Toisin sanoen, mitä me olemme meidän vauvalle hommanneet, mitä me koemme tarvitsevamme? Meidän taustat huomioon ottaen, olen nyt halunnut ehdottomasti panostaa kaikkeen kivaan ja laadukkaaseen. Säilytämme toki kaiken ainakin jonkin aikaa ja jos ei sitä kolmatta saada pakastetuista alkioista, niin sitten joudumme nämä ihanuudet myymään...mutta siihen on vielä kuitenkin piiiitkä aika.

Olen nyt myös halunnut sellaisia juttuja, ettei joutuisi kaipailemaan mitään. Vaunut olen ostanut sellaiset, etten kaipaisi muunlaisia, mutta senhän huomaa sitten vasta kun niitä pääsee oikeasti kokeilemaan. Toivottavasti olen kaiken suhteen tehnyt hyvät päätökset eikä mitään tarvitsisi katua.

Mitä meillä sitten on ja mitä vielä puuttuu?
Vaunuina on Bugaboo Donkeyt monona, eli yhden lapsen versiona. Nämä ovat hyvät sittenkin, jos meille pakkasukko olisi jossain vaiheessa tulossa, eli saisi sitten muutettua sisarusrattaiksi. Isot etupyörät, iso tavaratila alhaalla ja tuo sivukori ovat ne isoimmat plussat näissä. Nämä mahtuvat meidän mini hissiin ja näitä on mukava työntää. Näiden kokonaiskäyttömukavuus kuitenkin tulee todettua vasta, kun saan vauvelin kyytiin ja pääsen talven sohjoihin cruisailemaan.


Meillä on jo D:n käytöstä nuo valkoiset Quinny Zapp rattaat, jotka tilasin pari vuotta sitten saksasta. Ne ovat olleet aivan huiput matkikset ja menevät superpieneen tilaan. Ostin niihin adapterit, jotta runkoa voi käyttää matkarataskäytössä kaukalon kanssa. Quinnyn runko tuleekin pysyväksi osaksi auton varustusta, eli kulkee aina mukana adaptereineen. Koska pelkkien Zappien istuinosa on kiinteä ja vain istuma-asennossa, löysin sattumalta huutiksesta Zapp Xtra- istuimen sekä adapterit, joilla sen saa kiinni noihin Zappien runkoon, joten saamme kätevät matkarattaat jo pienemmällekin vauvalle käyttöön. Xtra istuin, jonka ostin, on ruskea...ei siis lainkaan väri minkä olisin halunnut, mutta ebayssä näkyi noiden istuinten + adapterien hinnat olevan aika korkealla, joten sain nuo hyvään hintaan huutiksesta.

Kaukalo + jalusta tilattiin toissapäivänä Amazonista, koska sieltä sai tämän setin reilun 100€ halvemmalla kuin suomesta ostettaessa. Kaukalo on siis Maxi Cosin Pebble mustana sekä vyökiinnitteinen EasyBase2 jalusta. Meidän uudesta autosta ei harmiksemme isofixejä löytynyt, joten piti tyytyä tuohon turvavyökiinnitteiseen, mutta oli sekin saanut hyvät pisteet testeissä, joten hyvä sekin. 

Talvivauvalle koin ehdottomaksi hankkia kaukalopussin, jotta pientä vastasyntynyttä ei tarvitsisi pukea muhkeisiin ja liian isoihin toppahaalareihin. Kaukalopussi saakin palvella koko kevään. Rataspussiksi, lähinnä ensi syksyä/talvea ajatellen, ostin Elodie Detailsin lämpöpussin, koska vauva on ensi talvena istuva, mutta kävelemätön pikkuinen, joka tarvitsee lämpöä ja suojaa. D:llä ei ollut käytössä noista kumpaakaan, mutta en kokenut noita tarpeellisiksi, sillä keskitalvella ikää oli jo 4-8kk ja silloin toppahaalari oli hyväksi koettu vaihtoehto.

Sänky odottaa hakijaansa kaupan varastossa ja haemmekin tämän sitten viimeisenä, joskus Tamikuussa. Sängyksi valikoitui pitkäikäinen Brion Sleep, josta saa laitoja poistamalla taapero- sekä juniorisängyn. Tähän pitää vielä ostaa erikseen patja, mutta silläkään ei mitään kiirettä, koska vauva tulee ensin nukkumaan äitiyspakkauksen laatikossa.

Ja mitä vielä puuttuu? Minkäänlaista hoitotasoa ei ole vielä, enkä tiedä millaiseen ratkaisuun päädymme. Kylppäriin ei mahdu mitään erillistä pöytää, joten saattaa olla, että ostetaan pesukoneen päälle sellainen vaihtoalusta. Tutteja on nyt vain muutama ja niitä pitäisi ostaa vielä muutama lisää. Tuttipulloa ei ole hommattuna, joten yhden tai kaksi sellaista pitää ostaa. D:n aikana käytössäni oli hyväksi havaittu Tommee Tippee rintapumppu + pullot, mutta ajattelin nyt jos en ostaisikaan rintapumppua lainkaan...pitää miettiä :).

Kylpyamme kotoamme löytyy ja se on pieneksi taittuva Flexibath

Mitäs sanotte? Onko tuossa kaikki tarpeellinen, olenko unohtanut jotakin tärkeää? Vaatteet on kasassa, samoin harsoja ym. mutta tavarapuolella, onkohan meillä varmasti kaikki? 

Kantoreppua tms. en ajatellut hankkivani, kun ei sellaista D:n kanssa koskaan tarvinnut...onko teillä sellainen ollut tarpeen ja jos niin miksi?


10 comments:

  1. Manduca-kantoreppu oli oikein mainio metsäretkillä, lentokentällä, bussimatkoilla, julkisilla liikuttaessa muualla kuin lähellä. Nyt, kun on 4v8kk ja 2kk ikäiset muksut, käytän reppua silloin, jos isompi pitää saada kärryihin ja joutua ;) Ja jos tarvii kädet vapaaksi. Ja kun tuota isompaakin siinä vois vielä kantaa, jos jaksaisi.

    Ja kun menen ostoksille kahden kanssa yksin, esim. Prismaan, niin on pakko panna pienempi reppuun, että saa ostokset kärryyn, koska jos on kaukalo kärryssä, niin ei sinne mahdu mitään. Eli ilman reppua elämä olisi hankalampaa tuollaisissa tilanteissa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajattelin, että ostan kantorepun sitten jos koen että se olisi tarpeellinen. Manduca on sen verran kallis, etten viitsi jemmaan ostaa jos ei sille olekaan käyttöä.

      Delete
  2. Mä ostin pojalle silloin sellaisen Brio hoitotason pinniksen päälle. Nolottaa ehkä tunnustaa mut se on vieläkin käytössä :D Mut ollut kyllä TOSI kätevä :) Suosittelen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mietin kyllä tota, mutta pyllypesujen jälkeen on melkein ehdoton, että kylppärissä olisi taso mihin vauva laskea ja sen voi siinä kuivata. Toisekseen pinnis tulee todennäköisesti sänkyyni kiinni, joten taso sen päällä olisi epäkäytännöllinen, kun ei siihen oikein pääsisi käsiksi. Mutta ainakin sellainen muovialusta hommataan jokatapauksessa.

      Delete
  3. Meillä oli hoitopöytänä ikean kokoontaitettava spoling. Minusta se oli myös kivan näkönen ja hinta-laatu suhde hyvä. Meillä ei mahtunut kylppäriin hoitopöytää ja pesukoneen päällä on kuivausrumpu eli pidettiin tota siirrettävää kylppärin vieressä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos vinkistä! Pitääpä tuo katsastaa.

      Delete
  4. Meilla kantoreppu oli ihan ehdoton, aina ei halua/tarvi/mahdu vaunut mukaan ja ihan kotonakin oli kovassa kaytossa, kotihommia tehdessa, ruokaa laittaessa ym vauva nukkui/katseli rauhassa. Onko se sitten liina, baby bjorn vai manduca riippuu jo 'koulukunnasta', meilla oli baby bjorn ja hyvin toimi, katoliinaa kokeilin mutta ei ollut minun juttu.

    Sitteri oli mulle tarkea ostaa etukateen mutta vauva ei siina kylla viihtynyt montaa kertaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä oli Baby Björn- reppu, mutta tosiaan käyttökertoja sille oli vain yksi.
      Sitteri pitää kyllä hommata, kiitos muistutuksesta ;). Se oli taas meillä aika ehdoton ja D ainakin tykkäsi siinä olla. Meillä siis D joko nukkui, oli sitterissä/lattialla tai isänsä kanssa kokatessa/siivotessa, joten toivottavasti pikkuveikkakin tykkäisi sitteristä.

      Delete
  5. I would go for a sling. If the long "liina" is not your thing, get a ringsling. With our first it was a good thing... with the second, it was a must, as I could go with big brother to park, or play with him while the little one slept on the sling - he spent a big part of his first few months in there while mom was doing all kind of things :-) Oh, loooove the Brio bed.

    ReplyDelete
  6. baby björnin active-rintareppu oli meillä ja se oli tosi hyvä reissuissa ja sitten kun mentiin kerhoon bussilla. Vauva oli repussa ja isompi rattaissa. Sittereitä meillä oli pari, yksi kotona ja yksi mun vanhempien luona.

    ReplyDelete