10 Sept 2014

Snack time with Polypop!

Onko teille jo Dr. Öetkerin Polypop Jelly tuttua? 
Me pääsimme Blogiringin Polypop kamppikseen mukaan ja saimme testata pojilla uusia välipalatuttavuuksia. Meillä syödään useimmiten välipalaksi jugurttia, joten tämä oli kiva ja erilainen lisä välipaloihin. D tykkää tästä kovasti, O ei oikein tiedä mitä ajatella hölskyvästä hyytelöstä :). 
Täytyy myöntää että itse en ole hyytelöiden ystävä lainkaan. Maistoin tuota kyllä, mutta koostumus on sen verran erilainen mihin olen tottunut, että en pystyisi tuota syömään :). Maussa sen sijaan ei mitään pahaa sanottavaa.
Olemme näitä jo ostaneet muutamia paketteja ja jos vaan saa valita, niin meidän eskarilainen ottaisi jopa aamupalaksi Polypop Jellyä jos saisi ;). Kuvissa sitä syödään eskarin jälkeen välipalaksi ja olisi taas kerran maistunut enempi kuin yksi purkki.

Mitä tämä vadelmanmakuinen Jelly sitten on?

Näin siitä kerrotaan:

Dr. Oetker Polypop Vadelmanmakuinen jelly on ainutlaatuinen tuote Suomen välipalamarkkinoilla. Tuotteessa yhdistyy raikas vadelmainen maku ja hillitön hauskuus– tuote “tärisee“ veikeästi lusikassa!

- Tuote on täysin laktoositon ja maidoton
- Tuote on täysin rasvaton: herkullinen vaihtoehto jälkiruoaksi, esimerkiksi jäätelön tai karkkien sijaa
- Tuote ei sisällä keinotekoisia väriaineita: tuotteen vadelmainen väri on peräisin porkkana-, mustaviinimarja- ja kiinanruusutiivisteestä
- Säilöntäaineeton tuote on turvallinen ja terveellinen valinta
-Tuote on gluteeniton

Ainekset: : vesi, sokeri, liivate, happo (sitruunahappo), aromi, väritiiviste (porkkana, mustaherukka, kiinanruusu), vaahdonestoaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit).
Ravintosisältö /100g: 329 kJ/77 kcal, 1,2 g proteiinia, 17,6 g hiilihydraattia  - josta sokereita 17,6 g, rasvaa 0 g -josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0 g, ravintokuituja 0 g, suolaa 0 g.

Dr. Öetkerin Polypop Jelly on siis täysin laktoositon ja maidoton ja sopii näin ollen myös vegaaneille. Rasvaton tuote on hyvä juttu, mutta toisaalta tuotteessa on sokeria, eli kumpi on parempi paha(tokihan sokeria löytyy myös ihan jugurteistakin) ;). Itse en ole rasvojen kanssa tarkka omien lasten ruokailussa, koska ovat niin hoikkia että rasvaa pitää ruokiin jopa lisätä. Mutta Polypop Jelly on tullut meille jäädäkseen niin, että ostamme sitä satunnaisesti välipalaksi.

Tänään ajattelin kyllä testata kuinka synttärivieraat ottavat Jellyn vastaan, kun D järjestää kavereilleen jätskibileet! Laitan hyytelön kulhoon ja lapset saavat halutessaan lisätä sitä jäätelöannoksiinsa.

Editoin tätä postausta siis vielä myöhemmin kuvin tai sanoin, kuinka Jellyt maistui vieraille :).

EDIT**
Eilen laitoin siis tarjolle Jellyä ja oli kyllä hitti! Yksi lapsi ainoastaan maistoi eikä tykännyt, mutta muille mastui ja mielellään laittoivat tätä jäätelön sekaan. Yksi halusi syödä erikseen lautaselta :). Voin siis lämpimästi suositella tätä vaikkapa lastenjuhliin tarjolle tai lisukkeeksi jäätelön kanssa :).

Yhteistyössä Dr. Öetker

8 comments:

  1. Tuossa on tosiaan aika paljon sokeria verraten jugurttiin, joka sekin on yksi eniten sokeria sisältävistä tuotteista, mitä useat lapset käyttävät päivittäin. Itse olen aina arkikäytössä tarjonnut lapsille maustamatonta jugurttia, tai sekoittanut maustamattomaan n.1/3 marjajugurttia. Purkkeja ostetaan vaan erikoistilaisuuksiin eli reissuille yms.
    Uskoisin tuon kuitenkin uppoavan hyvin meidän lapsiin, joten ehkä testaamme joskus jonnekin retkelle. Rasvasta en myöskään osaa paljoa stressata, koska sen haittavaikutuksista on tehty hyvin ristiriitaisia tutkimuksia. Meillä lapsille maistuu esim. turkkilainen(rasvainen) jugurtti hyvin. Laitetaan jotain sokeritonta omenasosetta tai marjojoja sekaan, joskus hunajaa. Sokerien haitat ovat kuitenkin selkeästi todettu ja tiedossa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta tuo sokeri. Se on kyllä todella harmi että sitä laitetaan ihan kaikkeen ja varsinkin lapsille suunnattuihin juttuihin. Meillä nuo on jo niin tottuneita "sokeri"jugurtteihin, että heille ei enää maistu maustamaton jugurtti soseella tms. On kyllä kokeiltu aina silloin tällöin ja kokeilen edelleen aina välillä :).

      Delete
    2. Kyllä ne meillekin uppoisi, mutta olen natsi enkä kotiin osta ,) kelpaa se sitten, kun ei ole muuta tarjolla. Pienestä asti syöneet vaan maustamatonta, mutta hoitojen yms. kautta myös nuo sokeriversiot tulleet tutuiksi. Se on oikeasti sääli, kuinka paljon noihin tarvitsee sokeria upottaa. Puolella tuosta määrästä olisi sokeria edelleen enemmän kuin tarpeeksi. Vähentää voi myös silleen, että pikkuhiljaa sekoittaa marjajugurttiin aina enemmän ja enemmän sitä maustamatonta. Kyllä se makuaisti n.40 kokeilukerran jälkeen kehittyy :) Mutta koska meillä on aina sellaiset isot purkit joista sekoittelen lautaselle, niin lapset eivät ole edes tottuneet purkkeihin. Niiden kanssa ehkä vaikeampi sekoitella.

      Delete
    3. Nimenomaan näin. Makeita jogurtteja ja viilejä ostetaan korkeintaan viikonlopuksi kotiin. Jos niitä ei ole kotona niin ei tule syötyä. Ja jos ei maustamaton jogurtti hillolla maistu, niin on muita väli- ja iltapalavaihtoehtoja.

      Delete
  2. Ollaan kerran ostettu eikä osteta enään. Kamalan makusia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä tosiaan poika tykkää ja upposi nämä suurimpaan osaan synttärivieraistakin :). Maku on minusta hyvä, mutta tuo koostumut ei uppoa kyllä enää itselle :D.

      Delete
  3. Ainesosina pelkästään vettä, sokeria ja liivatetta - ja jokunen aromi. Samat ravinteet saa, kun välipalaksi kattaa kolme karkkia ja lasin vettä. Ei meilläkään täydellisiä välipaloja syödä, mutta pyritään kuitenkin saamaan edes jotakin hyödyllistä välipalallakin vatsaan.Ei siis jellyä tänne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, ei tosiaan meillä tätä usein tulla syömään välipaloilla, mutta joskus voin paketin ostaa vaikkapa karkkien sijaan :).

      Delete