13 Mar 2012

Which phone?? (nothing to do with kids)

Yes, this post has nothing to do with kids, but I need help deciding what phone to have. 


Tämä ei liity lapsiin mitenkään, mutta tarvitsisin apuja puhelimiin liittyen. Minulla on tällä hetkellä Nokia N97 mini, joka on nyt ollut huollossa 3 kertaa. Nyt toimii hyvin, mutta uusi puhelin olisi ajankohtainen. Olen pähkäillyt varmasti jo kolme viikkoa minkä tilaisin, mutta en todellakaan tiedä.

Olisiko teillä kokemuksia näistä tai jostain muista?

Tärkeää on, että akku kestää enemmän kuin päivän, vaikka netti olisikin usein päällä. Lisäksi kirjoittamisen täytyy olla helppoa.

Näitä olen miettinyt, eli kokemuksia kaipaan ja vinkkejä muistakin.
HTC Radar w/ Windows.


Nokia Lumia 710 w/ Windows

Nokia Lumia 800 w/ windows. Tässä on todistetusti surkea akku ja on siitä syystä alimpana listallani.

Samsung Omnia W w/ Windows.


Yksi vaihtoehto on myös iPhone, mutta minulta löytyy jo iPad joten mietin, että tylsistynkö iPhonen kanssa, kun käsittääkseni samat jutut(muut kuin puhelin) löytyy iPadiltä. Windows on siinä ja siinä tykkäänkö, mutta toisaalta esim Anroid tai Symbian ovat tylsiä/monimutkaisia. Nyt sitten ruusuja ja risuja kehiin please!! 
Tulen hulluksi tämän puhelinviidakon kanssa ;)

17 comments:

  1. Mulla oli henk.koht käytössä iPhone 4. Menin töihin, enkä voinut valjastaa puhelintaani työkäyttöön, otin E7:n. Se oli huono. Puolen vuoden jälkeen luovutin E7:n meidän IT:lle testi ja varapuhelimeksi ja sain Samsung Galaxy Sn. Mä tykkään siitä.

    Nyt meille ostettiin iPad. Tuli vähän ikävä iPhonea, joka on miehellä käytössä.

    Ehkä tämä ei mitään auttanut, mulla ei ole kokemuksia yllä olevista puhelimista. Liputan kuitenkin sekä Applen, että Samsungin lippua. Olen Lumiaa myös katsellut ja pyöritellyt käsissäni, mutta vielä en ole ihan myyty. Se on varmasti ihan ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mietin itse ensin tuota e7 kun on saman tyylinen kuin nykyinen puhelimeni, mutta en haluaisi enää näppäimistöä. iPhone kyllä kieltämättä kiinnostaisi kovasti, se on vain kaikkein hintavin vaihtoehto myöskin.

      Delete
  2. Mä kannatan ehdottomasti Samsungia, itsellä on galaxy S 2 ja moitittavaa en ole löytänyt. Androia on helppo käyttää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulla on ollut joskus Samsungin puhelin, siis silloin kun ei ollut mitään kosketusnäyttöjä ja tykkäsin kyllä. Pitänee vakavasti harkita tuota merkkiä.

      Delete
  3. Mulla on ollut n. puoli vuotta Nokian N9 ja olen ollut todella tyytyväinen. Jos etsit puhelinta jossa kestää akku ja on monipuoliset toiminnot niin sellaisia puhelimia on varmaan aika vähän. Kun niitä toimintoja on paljon ja niitä käytetään päivittäin niin ne syö akun aika nopeasti loppuun.
    Jos muistelee muutamia vuosia taakse päin niin puhelimissa saattoi kestää akku monta päivää hyvinkin. Matopeli ja tekstiviesti ominaisuudet ei paljon akkua kuluttaneet :)
    En ole kyllä juuri muita kun Nokian puhelimia käyttänyt, et varmasti hyviä muillakin valmistajilla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mun miehellä on työpuhelimena ollut pitkän aikaa tuo N9 ja olen sitä kokeillut, mutta en ollut kovin vakuuttunut. Se on kyllä myös harkinnassa.

      Delete
  4. Hei,

    nykyisten älypuhelinten kanssa pitää vaan varautua siihen, ettei akku kestä koko päivää. Tosin Samsungin puhelimet ovat kyllä siinä suhteessa Nokioita parempia. Itse olen operaattorilla töissä ja kokemusta on melkein kaikista mainitsemistasi puhelimista. Nyt käytössä ollut Lumia jo pitkään ja voin lämpimästi suositella! Superhelppo käyttää, käyttöönotto parissa minuutissa, nopea netti, vielä nopeampi haku, customointi esim. omien ryhmien tekeminen, vaivalloinen siirtyminen sovelluksesta toiseen, Nokia Radio (mahtavat ilmaiset soittolistat!) ja tietysti 3D navigointi.
    Tosin keväämmällä on tulossa Lumia 900, jossa isompi "kirjoitusalusta". iPhonesta en jostain syystä koskaan tykännyt mutta ehkä sinuna miettisin vielä tuota Androidia. Samsung on saanut todella hyviä arvosteluja kaikista uusimmista älypuhelimistään.

    Tsemppiä valintaan ja aurinkoista kevättä!

    ReplyDelete
  5. Itse liputan samsungin puolesta :) En ota kantaa noihin mainitsemiisi koska ei ole kokemusta.Mutta esitän uuden vaihtoehdon joka on ollut itselläni 1,5 vuotta (tosin siis se eka versio wave I).Tiputtanutkin olen miljoona kertaa ja näyttökin on rikki mutta edelleenin toimii :) Käyttöjärjestelmänä bada,mitä ei ilmeisesti ole kuin tässä kys. mallissa käytössä.Helppo käyttää ja akku kestää en tosi käytä paljon nettiä mutta kuvaan ja pelaan,enkä välillä edes muista milloin olen viimeksi ladannut. :)

    http://www.samsung.com/global/microsite/wave/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos vinkistä. Harmi vain, että tuota ei enää saa mistään. Minä kun ottaisin kytkynä :(.

      Delete
  6. Niin siis nimenomaan VAIVATON siirtyminen sovelluksesta toiseen ;) viitaten edelliseen kommenttiin...

    ReplyDelete
  7. En tiedä onko mitään apua, mutta vanhana Nokian kannattajana vaihdoin melkein 2 vuotta sitten Samsungiin oliko nyt Wave malli (poistunut varmaankin jo aikapäiviä sitten). Joka tapauksessa aina Nokialaista käyttäneenä vähän arastelin merkin vaihtoa, mutta päivääkään en ole katunut, puhelin ei ole temppuillut kertaakaan, akku on vieläkin ihan hyvässä kunnossa eikä ole tarvinnut mitään ohjelmia päivittää eikä huoltoon kiikuttaa, niinkuin mieheni joka osti aina Nokian uusimpia malleja jotka eivät sitten toimineet kun puhelinta ei oltu testattu tarpeeksi ennen markkinoille tuontia. Sitä en tiedä onko nykyisin samaa ongelmaa silla meidän perheeseen ei taida Nokian puhelinta enää tulla.

    ReplyDelete
  8. Tutulla on ollut jonkin aikaa tuo HTC ja on kyllä tykännyt. Samsungista olen myös kuullut vain hyvää...

    Henna S.

    ReplyDelete
  9. Jee HeliK, 2 ääntä samsung wavelle :D

    ReplyDelete
  10. Susanna Mar, juu tää on paras, enkä huomannut mainostaa että tääkin on muutamat kerrat tipahdellut milloin lumihankeen milloin laattalattialle ja edelleen pelittää, loisto puhelin siis :)

    ReplyDelete
  11. mulla vaan vanha ja yksikertainen nokia ja tykkään siitä. iPhone olisi kyllä kivoin,jos pitäisi vaihtaa.

    ReplyDelete
  12. Itsellä on iPhone 4 ja aikomus kyllä vaihtaa pois ! Akku tyhjenee nopeasti ja puhelimen lasi ei ole niin kestävää kuin luvataan ! (poika pelas peliä iphonella , tippu lattialle ja näyttö halki :( )

    Suosittelisin samsung galaxy S tai jotakin HTC kännyä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kokemuksesta. Itseasiassa kävin tänään testailemassa puhelimia ja loppupeleihin jäikin iPhone sekä Samsung galaxy S 2. Nyt kun olen molemmista lukenut, niin taidan kallistua tuon samsungin puoleen. Oli tosi hieno kyllä livenäkin :)

      Delete