28 Jun 2011

Big boy

Kirjoittelin Huhtikuussa alkavista pottatreeneistä. Tuolloin Dansku oli vielä täysin vaipoissa.
 (kuva ei liity tekstiin, otettu viikonloppuna caribiasta)

Toukokuun puolessa välissä tuli asioihin kunnolla vauhtia. Ensin jäi kotona päiväseltään vaipat pois ja asiat tehtiin hienosti pottaan. Päikkäreillä, yöllä, ulkona sekä päiväkodissa vielä käytettiin vaippaa.
Niide käyttö kuitenkin väheni kokoajan.

Vaipat jäivätkin ihan yhtäkkiä, viikossa tai alle kokonaan pois(päivävaipat siis).

Tarhassakaan ei enää tarvittu vaippaa, ei myöskään päiväunilla. Ainoastaan kaksi kertaa tapahtui vahinko tuolloin, ei sen jälkeen.
Pidimme vielä yövaippaa, vaikka se lähes joka aamu olikin kuiva. Kerran otin pois ja vahinko tuli ilmeisesti heti aamulla sänkyyn. Niinpä jatkoimme yövaipan käyttöä. Kunnes pari päivää sitten jätin senkin pois.

Vaippa oli aamuisin kuiva, aina.
Nyt on pari yötä menty vaipatta ja aina aamulla tulee heti iso pisu pottaan tai pönttöön.

Koko prosessi oli kyllä niin helppo, ettei sitä ole ehtinyt edes ajatella. Olin kuvitellut, että siinä kestää pitkään, mutta mitä vielä, parissa päivässä tapahtui niin paljon edistystä, että käytännössä viikossa vaihdettiin täysin vaipoissa olevasta pojasta täysin vaipattoomaan! Huippua.

Nyt mietityttää kuitenkin tuleva matka.
Mitä olette tehnet lentokoneessa? Onko vaipat käytössä, vaikka niistä olisi juuri päässyt eroon?

Mietin vaan, että mitä jos tulee hätä, kun turvavyövalo palaa? Eikä saa nousta vessaan.
Dansku kyllä pystyy pidättämään, enkä ole edes varma suostuuko enää vaippaan pissaamaankaan, mutta mitähän tuossa tilanteessa tekisi. Lentohan on alle 3h, mutta kaikkine odotteluineen ja vessasta vessaan saattaa mennä 5 tuntia...jollei siis vaikka koneessa pääsisikään vessaan.

Kokemuksia?

No comments:

Post a Comment