15 Nov 2011

A letter to Santa

We wrote a letter to Santa a while back. My little man does not want many things, which is a very good thing. He made it clear that he only wants a guitar and a fire station. When we went through  toy catalogs, I showed him many toys asking if he wanted them and he said no. So it is going to be very easy to get him what he wants. We still have some basic ideas of what he should get, that are things we need, so they will fill a few more presents.

Here is a list that I have made for some possible presents for him.
Moomin cutleries. 

Playmobil fire truck will most likely come from England.

We were getting him a Fireman Sam fire station, but I think it is very plasticy and doesn't look like it would last long, so we ended up with this Playmobil station instead. It may also come from the English side of the family or then we will get it.

As Fireman Sam is his number one tv-show, we might get him some of the characters. He especially loves Norman Price, right after Sam of course.

This is already wrapped up for him in the closet, so he will be getting this guitar, or ukulele.

He really needs more bedding, so he will most likely get some sheets and bedding sets. 

I am collecting him Arabia's children's sets and we are missing this Moomins one, so this might end up wrapped up too.

What are your children wishing for Christmas? What are you getting them?

Jouluun ei ole enää montaa viikkoa. Aika menee aivan liian nopeasti ja joulukin saapuu taas ihan yllättäen. Katselimme Danskun kanssa lelulehtiä ja kirjoitimme Joulupukille kirjeen. Kovasti ei poika lelujen perään ole, sillä kaksi toivetta kertoi ja ne olivat paloasema sekä kitara. Näytin lehdestä kaiken maailman leluja, mutta jokaiseen tuli vastaukseksi ei. 

Kitara ja paloasema ovat helppoja ostettavia, joten pieni mies saa mitä toivoo. Valitsimme paloasemaksi Playmobilin aseman, sillä englannin mummu on siihen ostamassa paloautoa. Alunperin piti ostaa Palomies Samin asema, mutta se tuntuu kovin muoviselta häkkyrältä, joka ei varmasti kauaa kestä. 

Kitara(tai ukulele) on jo ostettu ja paketoituna vaatehuoneessa. Lisäksi tarpeellisia ostoksia olisi muumi aterinsetti, pussilakanasetti sekä muumiastiasto.

Mitä teidän lapset toivovat joululahjaksi? Mitä aiotte ostaa?

13 comments:

  1. Mitähän tuo 4-v ei toivois..Meillä lelulehdistä ensimmäiset sain nakattua roskiin mutta nyt niitä on selattu antaumuksella.Synttärit oli viikonloppuna ja silloin sai legoja ja dubloja joten jouluna jotain muuta.Salama McQueen-lakanat on saamassa ainakin,itse en voi sietää tollasta hepposen leffan ympärille kehrättyjä rahastuskrääsää ja muovisilla printeillä varustettuja vaatteita mutta poika rakastaa joten Salama-kalsareita löytyy kaapista ja nyt sitten lakanat.Niin kamala oon ettei edes sukista löydy Salamaa :) Kimblestä vinkkasin mummolle,vaatetta saa aina tulla ja kaikki askarteluun liittyvä on mieluista.Viime vuonna ostettiin leluesittelystä kerhosta puinen paloasema ja kalusteet,auto,palomiehet ja varusteita.Muistaakseni vähän alle 150e koko satsi,piti siis ostaa erikseen esim. auto ja ukot ja asema.tyyris mutta luulisin että kestää isältä pojalle.Merkki on Pintoy,luulisi saavan netistäkin jostain.

    ReplyDelete
  2. Olen salakavalasti seuraillut esikoistamme kodin ulkopuolella, että minkälaisista leluista hän oikein innostuu ja ne onkin jo hommattu pukinkonttii. Mukaan tarttui siis muutama soittopeli,erilaisia piirrustustarvikkeita,dubloja ja polkuauto. Muuta mitä ajattelin vielä on niinkin tylsiä kuin pussilakanoita,peitto ja tyyny. Myös muuta käytännöllistä lastenhuoneen säilytysratkaisua päätyy pakettiin olkoon se sitten enemmän meille vanhemmille. ;) Muumi-aterimet löytyy meiltäkin. :)

    ReplyDelete
  3. Joas on viime viikkoina puhunut paljon joulupukista ja siitä, kuin tämä tuo lahjoja. Kuulemma jokin uusi auto pitäisi saada, joten eiköhän se toive toteuteta. Meillä on yhden lahjan periaate ja pikkuautoja aivan kamalasti jo ennestään, joten ajatteltiin ostaa vain tämä muovailuvahasetti: http://www.amazon.co.uk/PLAY-DOH-Cars-pit-stop/dp/B004P4M0RI

    Ollaan jouluna Saksan mummolassa, mistä löytyy vintillinen täynnä Björnin vanhoja leluja (mm. yksi jätesäkillinen mitä erilaisempia Playmobileja rakkennuksineen, kymmenittäin pelejä, satoja pikkuautoja jne.) Tuo muovailuvaha riittää siis vallan mainiosti, koska muista "uusista" leluista ei ole pulaa. B:n isällä kun on vielä tapana rakentaa toimistonsa lattialle valtava kaupunki Playmobileista ennen meidän saapumista ja Joas ryntääkin aina heti perille päästyä katsomaan, mitä toimistosta sillä kertaa löytyy :)

    ReplyDelete
  4. 1-vuotias ei onneksi osaa toivoa vielä mitään. Mutta luultavasti saa lisää (puisia) rakennuspalikoita. Niin ja kummityttöni (nyt 19-v. ja on muuttanut Uuteen-Seelantiin)vanhat rottinkiset nukenvaunut ja pikkunuken. Nuo vaunut ostin hänelle nukkeineen 18-vuotta sitten syntymäpäivälahjaksi ja ilahduin kun kysyivät että kelpaisivatko tytöllemme mummolan varastosta. Toki kelpaa! Tallella oli vieläpä vaunuihin ompelemani petivaatteet ja tilkkupeittokin (nämä toimitettiin heidän mummolasta meidän mummalaan jo odottamaan joulua).

    Ja vähän yllättäen kummityttöni vanha keinutuoli ja keinuhevonenkin olivat löytäneet tiensä meidän mummalaan. Äitini sanoikin että hänestä tuntuu kuin olisi perustamassa lastentarhaa :D. No, samanikäisiä lapsenlapsia on nyt kaksi eli leikkijöitä sielläkin riittää.

    ReplyDelete
  5. Rimpsukaisa: mrillä on iso arkullinen täynnä dubloja, joten saa ne kyllä suosilla jäädä ostamatta. Pikkulegoja voi sitten ruveta jossain vaiheessa keräämään, mutta ehkäpä vasta vuoden päästä.
    Mietin kanssa puista paloasemaa ja autoa, mutta tuo kyllä enempi tykkää sellaisista oikeammista, muovisista, että uskoisin puisen jäävän käyttämättä vaikka kestävä onkin.

    Janina: kuulostaa hyvältä. Meillä tällä hetkellä soittimet ovat in ja haluaisikin myös rummut. Kuitenkin mun mielestä vielä liian pieni lasten rumpusetille, eikä tilaakaan ole, joten jäänee ostamatta.

    Saara: meillä on tykätty play dohsta ja itsekin mietin tuota autosettiä, mutta koska meillä niitä vahoja on jo paljon sekä jäätelötehdas että hampurilaistehdas, niin ei kyllä tarvita enempää. Meilläkin on lapsuuden playmobileja laatikollinen jäljellä vanhemmillani, ovat kyllä tosi kestäviä ja omia lempilelujani lapsuudesta.

    L-E: totta, yksivuotias ei virlä osaa mitään toivoa. Ennemminkin paperit ja narut kiinnostaa eniten. Mekin taidettiin jotain puujuttuja silloin ostaa lahjaksi.

    ReplyDelete
  6. Meillä vajaa kolme vuotias poika on toivonut työkaluja, muumitalon, martti auton ja keittiön, ja ne myös kirjoitettiin kirjeeseen joka vietiin eteiseen ja josta tontut sen sitten haki :)Nuo kaikki hänelle hankitaaj ja Toki tuleehan sitä muutakin ostettua, aina niitä lahjoja on kauheat määrät mutta jos nyt saisi edes hiukan hillittyä itseään kun eihän niitä lahjoja niin kauheasti tarvitse olla.

    ReplyDelete
  7. Meillä Tellu kirjoitti joulupukille kaikkien lelulehtien ympäröimänä. Pelkäsin mitä listaan oikein kasaantuu, mutta lopulta olikin oikein perinteinen vaatteineen ja legoineen. Poika ei vielä osaa mitään toivoa, joten tyttö toivoi sitten pikkuveikankin puolesta. Itse emme varmaankaan tänäkään vuonna lapsille lahjoja osta. Pukki-rukan selkä katkeaa varmaan muutenkin taakasta ja taloakin pitäisi laajentaa jos meinaa isoille leluille vielä tilaa löytyvän.

    ReplyDelete
  8. Meillä arvostetaan (tai minä arvostan) käytännöllisiä ja ajattomia lahjoja, eli juuri astioita ja pyyhkeitä ja lakanoita, koska niistä on vuosikausiksi iloa, toisin kuin monista leluista. Meillä on nuo muumiaterimet ja seikkailumuumit (joko teillä on seikkailumuumi-aterimet eli pelkästään mustilla kuvioilla, ne on coolit :) ) ja sitten tuo muumiastiasto on myös.

    Toki muutama lelukin tulee, puisia enimmäkseen.

    ReplyDelete
  9. Tuntuu uskomattomalta että joku oikeasti saa niin monta lahjaa ettei jaksa niitä avata :) en ole itse sellaiseen törmännyt.

    meillä lapset saavat lahjoja vain meiltä vanhemmilta,yhden ison mieluisan ja sitten yökkärin tms. muutama lahja onkin jo ostettu kaappiin odottelemaan :)

    ReplyDelete
  10. TiiJa: meillä dansku on ainoa lapsi molemmissa suvuissa, joten saa lahjoja sekä englannista(5 sukulaiselta) sekä suomen sukulaisilta (n. 5 myös). Osa myös ostaa enemmän kuin yhden lahjan, joten niitä kyllä kertyy. Me olemme nyt ostaneet vain yhden ja saa nähdä jääkö ainoaksi.

    Anna T: ei ole vielä tuota seikkailuaterinsettiä, mutta hienot ne on.

    ReplyDelete
  11. Joululahjoja on täälläkin jo kovasti mietitty. Toukka ei vielä osaa mitään toivoa, tai onhan sillä toiveita, mutta ei se tiedä, että jouluksi saa jotain toivoa :) Mies varmaan ostaa sille jonkun hienon kaivurin, kun ne on tällä hetkellä kiinnostavimpia kulkupelejä eikä meillä sellaista vielä ole. Mä ostin Hulluilta Päiviltä Tao Tao -DVD-setin. Lisäksi mä varmaan neulon pipon ja lapaset, mutta muuta ei sitten tule meiltä. Tiedän, että isovanhemmat ostaa taas kauhean kasan lahjoja vaikka kuinka muuta toivottaisi. Toivotaan paljon aineettomia lahjoja (elokuvalippuja, teatteriretki, HopLop-lippuja yms. Toukalle siis).

    ReplyDelete
  12. Mielettömän hieno ukulele! Mistä noin kivan värinen on löytynyt? TahtooTahtoo!
    Meillä ei vielä ole pukille kirjoitettu. Ensin on tiedossa 2vee juhlat. Ja niihinkin pitäisi osata jotain lahjatoiveita keksiä. Duplot on aina varma valinta. Samoin kaikki musiikkiin ja lukemiseen liittyvä. Myös pienet palapelit kiinnostaa just nyt kovasti. Ja vaikka kuinka yritetään rajata, niin ihan varmasti siihen kaikkeen uuteen tavaraan taas hukutaan.

    ReplyDelete
  13. Päivi: anteeksi, kun vastaus on viipynyt. Kitara on ostettu French Blossom nimisestä nettikaupasta. Tuli myös valmiiksi paketoituna :)

    ReplyDelete