3 Oct 2009

Kurssilla tehtyä


Eilisen kurssilla tein taas sarjatyötä saumurilla. Olin siis kotona leikannut kankaat valmiiksi ja siellä sitten viimeistelin työt saumurilla sekä normi koneella.

Tällaisia syntyi:

  Tummanruskeasta merinovillasta paita ja housut. Kangasta olikin yllättävän vähän, eikä sitä riittänytkään enää hihoihin ja tuosta olkapään kohdalta jäi myös vajaaksi n. 3cm, jotka sitten korvasin palalla pallotrikoota. Kädetkin tein sitten myös pallotrikoosta ja olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen.
Housut jäi vielä keskeneräisiksi, sillä kuminauha loppui kesken, enkä saanut vyötäröä valmiiksi.


Tässä ilman salamaa otetussa kuvassa näkyy tuo väritys hieman oikeampana.


l
Tummanruskeasta trikoosta valmistui alusasu/yökkäri, salama vääristää ja oikea väri siis suklaan ruskea. Unohdin leikata valmiiksi kaula-aukon, joten hieman kesken nämäkin jäi.

Oliivijoustiksesta syntyi nyt hieman isompi paita(edellinen olikin nafti) ja housut, joissa kuminauhat sekä vyötäröllä että lahkeissa. Tästä mallista tykkään kovasti, vaikka se on ihan kamala ommella(kuminauhat siis!).
 
Nopea kuva menijästä uudet vaatteet päällä.

6 comments:

 1. Kivannäköinen tuo oliivikangas, ihanan vihreä :)

  ReplyDelete
 2. Ihania! Mistä tuota oliivikangasta löytää?

  ReplyDelete
 3. Miitu: Tuo kangas on Triteksiltä, joka sijaitsee täällä Tampereella, mutta uskon sen sieltä olevan jo loppu. Muuten sitä saa esim. pikkuvilla.com nettikaupasta(ja muutamista muistakin).

  ReplyDelete
 4. Nuo pallopaidat on hienoja, minusta nuo olan pallot tekevät kivan lisän. Oliivikangas on myös pirteää. Voi sentään, kun olisikin saumuri käytössä niin olisi paljon parempi ommella.

  ReplyDelete
 5. Virpi: Kiitos :) Meillä lähti vanha saumuri huoltoon, joten sitten onnistuu vielä paremmin ompelut. Olikin hyvä että vietiin, sillä saatiin kuulla, että kone on reilusti yli 1000€ arvonen nyt ja siis huippu saumuri...ja minä olin jo ostamassa uutta, halpaa saumuria.

  Jos siis olet katselemassa saumureita, kannattaa ehdottomasti hommata käytettynä sellainen vanha, teräskone ja huollattaa se...voit jopa löytää helmen halvalla(vinkkinä, että bernette on huippu merkki)!

  ReplyDelete