11 Apr 2011

Potty training and playing

Viikonloppu meni hujauksessa. Eilen oli aivan mahtava keli ja ulkoilimmekin paljon. Kävimme parilla pyörälenkillä ja paikallisella MLL:n kirpparilla. Mitään ei löytynyt.

Me tarvittaisiin varrelliset gore-texit tarhaan keväälle, oliskohan kellään ylimääräisenä kokoa 24? 
Merkillä ei väliä. Mieluiten myös tampereen seudulta(taikka voin lapsimessuilta noutaa, jos siellä päin jollain olis), jotta ei tulis kalliita posteja.

Tänään oli pakko käydä pikabussireissulla kaupungissa.
Muuten ei mitään ihmeellistä.

Pottailua harjoitellaan kovasti, vieläkin Dansku on täysin vaipoissa, mutta on nyt kuukaudessa ruvennut itse käymään pissalla potalla, kun hätä tulee(ei kylläkään aina).
Kakkosasialla Dansku ei suostu potalla käymään, tosin poikkeuksena 2 kertaa viime kuussa. Eli ehkä sekin sieltä pian tulee. Me jätämme vaipat pois kesällä. Ajattelin ihan kertaheitolla jättää pois, yövaipat ja kaikki.
Onko kukaan kokeillut?

Missä iässä teillä on lapsilla jäänyt vaippa pois?
Miten on alku sujunut?
Tänään ollaan myös harjoiteltu sählyn pelaamista sisällä(ja tietenkin pyöräilyä).



Paita Mini Rodini ja housut Molo Kids. Aivan ihana setti!

Sitten vielä loppuun kysyisin, että onko kukaan käynyt Kiinassa? Erityisesti Pekingissä.
Onko vinkkejä, mitä sieltä kannattaisi tuoda, siis esim. laukkuja, jotain tiettyä elektroniikkaa tms?
Onko lastenvaatteita edullisesti?
Mies on siellä tällä hetkellä, jos jotain vinkkejä saa, voisi sitten antaa ne eteenpäin, jottei miesporukan tarvitse tuntikausia olla "ostoksilla" miettimässä ;)

We have had a nice, sunny weekend and we've done lots of cycling. Today we went to town quickly on the bus and returned home for afternoon nap. Daniel is going through a bit of potty training at the moment and we will stop using diapers when summer comes.
He has also trained for some floor ball and of course cycling on his own little bike.

14 comments:

  1. Tsemppiä pottatreeneihin!:)

    Meillä jätettiin esikoiselta noin vuosi sitten (oli 2v7-8kk) päivä-ja yövaipat pois. Tosi hyvin lähti sujumaan (aiemminkin yritettiin huonommalla menstyksellä)eikä yölläkään vahinkoja tullut. Syksyllä sitten kuopuksen syntymän jälkeen poika taantui sen verran, että oli pakko alkaa yöllä käyttää taas vaippaa. Nyt sitten sinnitellään taas siitä yövaipasta eroon...

    Tulevana kesänä olis tarkoitus yrittää saada neiti vaipoista, saa nähdä kuinka käy.:D

    ReplyDelete
  2. Meillä jätettiin myös kertalaakista päivä- ja yövaipat pois. Pinja oli silloin noin 2v4kk.
    Vahinkoja sattui todella vähän.
    Ensin yritettiin päästä vaipoista viime kesänä, mutta potta ei kiinnostanut yhtään. Sitten hoidon taas alettua elokuussa tulikin käänneköhta asiaan ja Pinja rupesi tekemään kaikki pottaan ja päätin jättää sitten vaipan kokonaan pois.

    Oikeastaan yövahinkoja meillä on sattunut paljon vähemmän kuin päivävahinkoja. Yllätyin miten Pinja heti hoksasi, että yöllä herää ja menee pissalle jos pissattaa. Tosin todella harvoin meillä tarvii öisin mennä edes pissalle.

    ReplyDelete
  3. Tsemppiä pottatreeneihin.

    Meillä tytöllä jätettiin päivävaipat pois hiukan yli vuoden ikäisenä, oisko ollut 1v 2 kk. Yövaippaa pidettiin puolisen vuotta pidempään varmuuden vuoksi. Urhon, 8 kk on pottailtu kuukauden verran ja isommat tarpeet tulee aika usein pottaan. Saa sitten nähdä pitääkö paikkaansa, että pojat oppisivat nuo pottajutut myöhemmin. Itse luulen, että riippuu enemmän lapsen persoonasta kuin sukupuolesta.

    ReplyDelete
  4. Meillä tyttö oli täysin päiväkuiva n. 2,5-vuotiaana. Sitä ennen oli useampi kuukausi menty niin että kävi kyllä potalla, mutta siitä piti aina muistuttaa ja puoliväkisin viedä, mutta siitä se lähti pikkuhiljaa niin että tyttö meni ihan itse silloin kun hätä tuli. Yövaippa meillä vieläkin on (2v11kk), se on kuiva ehkä 50% öistä. Itse en jättäisi yövaippaa samaan aikaan pois kun päivävaippaa. Yökuivuutta kun ei voi samalla tavalla harjoitella vaan se vaatii sen tietyn hormonitoiminnan kypsymistä. Meillä odotellaan että yövaippa on pidemmän aikaa kuiva ja sitten vasta jätetään pois, itseä kun ei hirveästi kiinnosta nousta yöllä vaihtamaan lakanoita... mutta hyvään suuntaan ollaan kyllä menossa tuonkin asian suhteen.

    ReplyDelete
  5. Kesä on hyvä aika opetella kuivaksi, meillä kävi oikeastaan itekseen. Tai siis ei pidetty mitään treenejä vaan pojalta iteltään lähti se halukkuus jättää vaippa pois. Palkinto oli luvassa kun iso hätä tuli ekaa kertaa pönttöön. (Ei käytetty pottaa olenkaan.)
    Omalla painollaan, lasta kuunnellen, ei kannata ainakaan asiasta mitään stressiä ottaa. Toiset oppii aiemmin toiset myöhemmin.

    ReplyDelete
  6. Meillä kanssa Alisan oppi "vahingossa" kuivaksi viime kesänä, eli noin 1,5 vuotiaana. Kuljettiin paljon ilman vaippaa, pidettiin pottaa takapihalla ja käytiin aina kokeilemassa siinä, ja chiquita tajus nopeesti homman nimen :)

    Yövaipan kanssa en oo pitäny kiirettä, ihan vaan sen lakanavaihtokammon takia :D odottelin, että neidillä alkaa vakituisesti olla kuiva vaippa aina aamulla herätessä, ja sit jätettiin vaippa pois... Tyttö kyllä ite aina illalla pyysi vaippaa, mutta äiti raukka ei koskaan muistanut ostaa niitä ruokakaupasta.

    Nyt mennään kuivana, toki joskus vahinkoja sattuu, mutta aika harvoin :)

    Onnea pottailuun!

    ReplyDelete
  7. Meillä 4v4kk tyttö oppi päiväkuivaksi noin 2v. Mutta vieläkin tällä hetkellä tarvii vaipan yöksi. Ei vain ole vielä sitä hoksannut,neuvolassa tietenkin vähän "hävetti" asiasta kertoa mutta siellä todettiin että ei haittaa jos tuon ikäisellä yöllä vaippa :)

    Poika 2v7kk on ollut ilman päivävaippaa noin 1kk mutta vieläkin välillä vahinkoja sattuu ja yöllä käytetään vaippaa..
    On tosiaan aika yksilöllistä tämä mutta näköjään ne sen oppii kun on sopiva aika.
    Onhan se pottailu aluksi aika hermoja raastavaa hommaa,siksi meillä laitettiin välillä vaippa sen takia että äitillä meinas mennä hermot :D

    -TiiA-

    ReplyDelete
  8. Meillä on Eevi ollut nyt about 2kk päiväkuiva, yöllä pideään vaippaa vielä varmuuden vuoki. Aika usein sinne yöllä lirahtaakin, mutta yllätyin itsekin, kuinka helposti päivällä kuivaksi opittiin.

    tsemppiä!

    ReplyDelete
  9. Tulikohan mun edellinen kommentti perille? Kirjoittelin Pekingistä pitkät jutut ja sitten se heitti jotain erroria...

    ReplyDelete
  10. Toukan äiti: Ei tullut :( jos jaksat niin kirjota mulle vaikka sähköpostiin, mielelläni kuulisin :)

    ReplyDelete
  11. Joaksella jäi päivävaippa kokonaan pois ihan muutama päivä 2v synttäreiden jälkeen. Yövaippaa ollaan vielä pidetty, mutta päiväunet sujuu kuitenkin vaipatta, kun ne kestää vain sen tunnin-pari. Hereillä ollessa vahinkoja on tullut olisko viisi kertaa (ja noistakin suurin osa hoidossa, kun Joas ei ole ehtinyt ulkoa ajoissa vessaan) ja päiväunilla myös muutaman kerran. Yövaippa olis tarkoitus jättää nyt kesällä pois, kun lakanapyykkikin kuivuu hieman nopeammin kuin mitä nyt talvella :)

    ReplyDelete
  12. Pantton oli päivisin kuiva 2v iässä. Mutta sai tuolloin keuhkokuumeen ja pahan astmakohtauksen ja joutui sairaalaan. Taantui todella tuossa kuivaksiopettelussa.
    Täysin päiväkuiva, kylässä ja kotona hän oli tammikuussa. Täytti kolme vuotta maaliskuussa.
    Yökuiva oli viikon sisällä kun päivällä jäi vaipat täysin pois.
    Ja häntä ei tarvitse viedä vessaan. Kertoo aina hädästään itse. Kerran sattui ulkona vahinko ja kerran päiväunilla. Hyvin siis mennyt.
    Mun lapset yleensä olleet kuivia 2v iässä. "Prinsessa" tosin kärsii pahasta yökastelusta, mihin saanut hoitoa jo kolme vuotta. Rankka juttu kun pikkuveljet ei kärsi samasta, ja hän vetää vaipat päälleen joka ikinen yö, vaikka syö lääkkeitä.

    ReplyDelete
  13. Kiitos kommenteista ja kokemuksista.

    Meillä tosiaan tämä vaipasta luopuminen on mahdollista vasta nyt, kun 2v:nä Dansku oli leikkauksessa, jonka vuoksi kuivaksi opetteleminen pakosti siirtyi. Enkä ole näin talvella viitsinyt jättää vaippaa pois, kun on ollut kovia pakkasia.

    Nyt tosiaan itse käy vessassa potalla, tuntee hyvin molemmat hädät. Eli hyvät mahikset opetella nopeasti kuivaksi.

    ReplyDelete
  14. Argh, kadotin pitkän vastaukseni juuri taivaan tuuliin. Olen ehdottomasti tuon "vaippa kertaheitolla pois" tyylin kannattaja ja lämpimänä vuodenaikana tosiaan sujuu parhaiten. Meillä noudatettu samaa tyyliä, tyttö oppi päiväkuivaksi 1v10kk ja poika 1v11kk ikäisenä.

    Valitset vain sopivan ajankohdan, jolloin olet itse viitsiväisellä tuulella ja asennoidut niin että ekat pari päivää voi tulla tuotokset väärään paikkaan. Mutta tosi nopeasti ne oppivat, meillä ei kummallakaan lapsella ekan treeniviikon jälkeen tullut enää ollenkaan vahinkoja vaikka olivatkin aika nuoria. Mutta alkuun kyllä oli pystyttävä löytämään vessa nopeahkosti, eli toppahaalarikausi ei ainakaan ekoina harjoittelupäivinä ole ihan se paras vuodenaika. Tsemppiä pottatreeniin! :)

    ReplyDelete