22 Apr 2011

When living in England part 2

Edelliseen postaukseen otin kuvat omista arkistoista. 
Monista paikoista meillä ei harmi kyllä ole kuvia tai ei ainakaan tällä koneella, joten seuraavat kuvat on netistä, mutta paikat on ne joissa olemme käyneet.

Kuten aiemmin sanoin, me teimme usein viikonloppuisin autoreissuja Länsi-Englannissa. Pitkälle ei koskaan tarvinnut mennä, että olisi tullut eteen jotain mielenkiintoista. Mullehan tietenkin kaikki paikat oli uutta ja erilaista.

Bath


Historiallinen Bath sijaitsee vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Bristolissa. Täällä kävin monestikin, töidenkin kanssa välillä. Todella viehättävä kaupunki, jossa upeat puistot. Bathissä on myös mahtava lastenleikkipuisto, jonne Dansku pitää viedä ehdottomasti.

Cadbury's suklaatehdas/leikkipuisto, Birmingham.

Ihana paikka. Täällä on pieniä sisävuoristoratoja ja lapsille todella paljon kaikkea kivaa. Suklaanteon näkee itse omin silmin ja maistiaisia jaellaan monessa paikassa. Tännekin on Danskua vietävä ;)

Lymington.
Tästä mainitsinkin jo edellisessä postauksessa, mutta tässä vielä viehättävä kuva pikku rannikkokaupungista. Oli todella kaunis paikka.

Torquay.
Yksi Englantilaisten suosimista "lomakohteista", Torquay sijaitsee rannikolla  Cornwallissa. Tänne menin työkaverin kanssa kerran päiväreissulla. Torquay on myös tunnettu surffailupaikka hiekkarantoineen.

Skotlanti.

Miehen äiti asuu Skotlannissa, Aberdeenin kunnassa, mutta n. tunnin matkan päässä pienessä kylässä.
Oleilimme siellä n. kolme viikkoa ennen muuttolentoa Suomeen.

Kävimme monessa ihastuttavassa pienessä kaupungissa. Kaikkein ihanin oli Aviemore(kuva alhaalla).
Valitettavasti netistäkään ei löytynyt paikasta paljoakaan kuvia. Keskusta oli todella suloinen.
Aviemore on siis pääasiassa hiihtokeskus. 

Aberdeenissä käytiin parisen kertaa. Kaupunki ei ollut mitenkään erikoinen. Enempi tykkäsin pienemmistä kaupungeista.


On upea safaripuisto lähellä Bristolia. Puisto ajetaan läpi suurimmaksi osaksi autoilla ja mm. apinalandiassa apinat pääsevät vapaasti autojen päälle pomppimaan. Meidän autosta apinat onnistuivat irroittamaan antennit :) Longleatista löysinkin omia kuvia muutaman.

Tämäkin on yksi niistä paikoista, mihin on Dansku vietävä.

Lisää Englannista voipi lukea näistä aikaisemmista postauksistani


P.S Kiinnostaako ketään lukea mun vuoden 2004 Amerikan matkasta? Vietin silloin USA:ssa 3kk.
Voisi siitäkin tehdä muistopostauksen.

5 comments:

  1. Kiinnostaa amerikan reissukin, tee ihmeessä siitäkin postaus! mulla itsellä kiinnostaa tosi paljon amerikka, sinne tekis mieli päästä kaikista eniten.

    ReplyDelete
  2. Kiinnostaa täälläkin, näitä todella kiva lukea ja haaveilla josko itsekin pääsisi vielä. Olen itse Englannisssa kaksi kesää lukioaikana viettänyt juuri tuolla Torquayssa. Postauksesi saivat kyllä muistelemaan omiakin reissuja ja haikailemaan takaisin :)

    ReplyDelete
  3. Juu, kiinnostaa!! =)

    Mimma

    ReplyDelete
  4. Meillä on tuo Skotlanti ollut vuosia matkakohteena, mutta vielä emme sinne asti ole päässeet. Miehen esi-isä on aikoinaan lähtenyt kohti pohjolaa tuolta Aberdeenin maakunnasta. Pitäs käydä katsomassa esi-isän suvun linnaa, joka on nykyään hotelli ja sitä isännöin suvun lordi.

    ReplyDelete
  5. Katri: Suosittelen ehdottomasti menemään Skotlantiin. Edinbourghin pitäisi olla todella kaunis kaupunki, sinne haluaisin vielä mennä. Mutta Aberdeen taas oli tylsä...tosin ei haittaa vaikka sielläkin jossain kävisi uudelleen.

    ReplyDelete