10 Jun 2013

Home from Stockholm

What a great week we had in Stockholm! It was very tiring with 4 kids and 2 adults, but it was great to see my old friend and the kids got along great. We were there for the national day of Sweden, so we went to this big outdoor happening that evening. Other than that, we went out, once to Stockholm city centre and just played outside. Weather was meant to be cool and rainy, but was not...It was sunny and very warm, so I was annoyed I did not take much tees and shorts with us.

Reissusta kotiuduttu. Olipas todella kiva matka, raskas, mutta tosi kiva. Oli ihana nähdä ystävää 9 vuoden jälkeen, jutut jatkui siitä mihin viimeksi jäi. Hänellä 6v ja 10kk pojat, joten D:lle oli seuraa ja tulivat todella hyvin toimeen. Kovin paljoa ei neljän pojan kanssa tehty, vaikka päivät päättyivät joka päivä aika myöhään. Kävimme kaupassa ostoksilla, ruotsin kansallisjuhlaa juhlimme isossa ulkoilmatapahtumassa, kävimme kerran Tukholman keskustassa ja muutoin olimme Brommassa. 

Katsoin säätietoja ennen matkaa ja Tukholmaan oli luvattu koleaa ja sateista...mitä vielä, ilmat olivat joka päivä aurinkoisia ja lämpimiä. Kyllä harmitti, ettei mukaan tullut otettua shortseja ja enempää t-paitoja :/. Onneksi D sai sentään lainattua kaverin shortseja ja myös poliisi t-paitaa(3 päivää piti samaa paitaa ;) ). Vauveli viihtyi hyvin, nukkui ja söi ja oppi kääntymään akselinsa ympäri lattialla :D. Lisäksi hän löysi jalkansa ja sukkia piti repiä jaloista pois.

Toisena päivänä D oksensi aamun(ehkäpä jännityksestä), joten se aamupäivä meni sisällä oltaessa, mutta iltapäivällä sitten oltiin ulkona puistossa.

Nyt sitten iso kuva pläjäys. Kuvia sekä kännykästä että pokkarista(järkkäriä en raahannut mukaan, joten kuvat aika huonolaatuisia pääasiassa). Kuuma päivä, joten kaverilta lainattiin shortsit ja t-paita. Poliisit lähtivät ilomielin päivän tapahtumaan ja tuo samainen paita oli pojilla päällä 3 päivää putkeen ;). Ostin sitten viimeisenä päivänä D:lle ihan oman paidan :D.
 New best friends ♥
 Ihana haukipuisto aivan kaverini talon vieressä. Puistoalueeseen kuului iso viheralue, jalkapallokenttä(viher) sekä kahluuallas, jossa ei vielä ollut harmillisesti vettä.Uutta asuinaluetta, jossa vielä rakennetaan paljon. Aivan ihana alue kyllä, muuttaisin tuonne heti.Aamuhalit.
Tukholmassa oli ruokafestarit, joten kävimme siellä pyörähtämässä.

Ihania taloja ja vielä ihanempia pihoja. Saisi suomalaiset ottaa mallia ;).
Barbabapa- hahmot olivat super alessa Lekit- kaupassa 2kpl 29kr(norm. 129kr), joten ostin näitä 8kpl ;).


 Ahvenanmaalla Viking Amorella parkkeerasi samaan aikaan.
Laivassa.

M/S Viking Grace.

Laiva oli kiva, mutta mielestäni hieman sekavahko, kun on tottunut Siljan Promenadeen, muuten kyllä ihan kiva ja uusi. 3 hengen hytti(parisänky + yläpeti) oli todella kiva ja käytännöllinen, sellainen meillä oli paluumatkalla ja viihdyimmekin siellä hyvin.

Kokonaisuudessaan matka oli todella onnistunut. Ensi kerralla otamme kylläkin auton mukaan, sillä samalla rahalla saa oman auton kyytiin, kuin mitä jouduin pulittamaan taksista(kaverin luota viikkarille) ja busseista(viikkarilta kaverille). Kovasti en tosiaan missään shoppaillut, vauvalle Po.pin t-paidan, D:lle poliisi paita, vauvalle Åhlensilta housut, Bromma Blocksista parit lelut ja barbabapat, itselle imetysliivit ja NK:lta Omm designin maatuska. Parasta matkassa oli kaverin seura ja D sai uuden parhaan ystävän ♥.

Suunnittelemme seuraavaa reissua syksylle, nyt pidetään huoli, että nähdään useammin kuin 9 vuoden välein ;).

Kotiin oli kyllä ihana palata.


Ja vauvakin oppi tänään nousemaan istumaan Stokken newborn tuolissa(tosin vain nuo reiden remmit oli kiinni) :) Se siitä vauvaistuimesta sitten :D. (hän ei siis viihdy enää tuolla vauva-asennossa ja remmeissä kiinni.


5 comments:

 1. Mukavan kuuloinen reissu ja kivoja kuvia. Ja hui kun vauva kasvaa nopeasti :)!

  Meilläkin oli pojalla tollanen serkultani peritty poliisipaita pienenä :D en muista tosin mihin se joutu, mut oli vähän heikolla hapella niin olisinko sit kirppikselle lahjoittanut tms.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nopeasti kasvaa joo :). Poliisipaita tietty poikien suosikki, pitihän sellainen Åhlensilta ostaa, kun oli vielä hyllyssä :D.

   Delete
 2. Meillä kanssa ei tyttö viihdy enää ollenkaan "vauva-asennoissa", koko ajan pyrkii pystyyn ja pitää olla mahallaan jne jne. :D Millä matkustitte Ruotsiin? Millaista oli matkustaa kahden lapsen kanssa?


  mbabysteps.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me mentiin autolla Turkuun, Turusta iltalaivalla Tukholmaan ja Tukholmasta tultiin päivälaivalla Turkuun...olihan siinä reissaamista kyllä, mutta tosi hyvin meni kahden lapsen kanssa kaikki. Taksissakin(Bromma-viking terminaali) oli molemmille pojille istuimet. Päivälaivalla vietimme aika paljon aikaa hytissä huilaten ja buffetti asetti hieman haasteita, kun vauva oli juuri silloin väsynyt, mutta kyllä menisin uudelleenkin yksin kahden lapsen kanssa :).

   Delete
 3. Onpas teillä ollut ihana reissu. ^^ Mahtavia kuvia ja kivan näköinen leikkipuisto. =>

  ReplyDelete