9 Feb 2012

Copenhagen

This was my 3rd time in Copenhagen. First time being, when I was 12 years old(and can only remember Tivoli at night), second time being a year a go and now again. I have not really seen Copenhagen in the summer, so I really have to come back this August to experience warm and summery city.

I traveled alone, which to me was very boring. I stayed at Cabinn Metro hotel which is located in Orestad. It is one metro stop away from Bella Center(CIFF fair) and right next to a big shopping mall Field's. Location was great, rooms were very tiny, but clean and comfortable. I stayed in the standard room with a bunk bed and it was not big enough for 2 people, but fine for just one.

The metro takes you to Kongens Nytorv in about 10 minutes, so it is very easy access to the heart of Copenhagen. Kastrup airport is 5 minutes train ride away too, so I think it is a perfect location.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Sitten postausta Köpiksen reissusta yleisesti. Eli olin matkassa yksin(ja oli kyllä TOSI tylsää!). En siis välttämättä enää yksin matkusta, jos ei ole pakko. Yövyin Cabinn Metro- hotellissa Orestadin kaupunginosassa, joka on yhden metropysäkin päässä Bella Centeristä(CIFF messut). Lisäksi hotellin vieressä on suuri Field's ostoskeskus, jossa on aamiaispaikkoja, ravintoloita sekä liuta kauppoja(mm. supermarkettikin). 

Lensin Köpikseen Torstaina 9.55 lähtevällä lennolla. Lento kesti 1h25min joka oli ihan täydellisen sopiva aika. Lentämistä jännitin niin, että sain onneksi mukaani rauhoittavia. Katselin koneessa myös iPadiltä frendejä, jolloin olo oli hieman parempi. Lento sujui siis loppujen lopuksi ihan hyvin.

Heitin matkalaukun hotellille ja läksin CIFF messuille. Olin kuitenkin todella väsynyt matkasta, niin olin messuilla vain pari tuntia ja matkasin Fieldsin kautta hotellille. Nukahdinkin jo kasilta :)
 Kävelymatka hotellilta Bella Centeriin oli yksi suora tie. Matkaa oli varmaankin n. kilometri. Tuo tuulimylly oli siinä Bella Centerin sisäänkäynnin edessä.
 Bella Sky Hotelli taustalla ja edessä itse messukeskus. Kuva otettu metroasemalta.
Orestadin metroasemalta napattu kuva. 

Perjantaina kävelin taas CIFF- messuille, mutta vain ottaakseni shuttle busin CPH Kids messuille. Kyyti tuli klo 10 ja olin autossa ainoa. Messuilla oli sovittuna tapaaminen Molo Kidsin kanssa, jossa tapasin heidän suomen agentin Lauran sekä Lilla Companyn Jennin. Liityin sieltä Jennin seurassa Nova Starin sekä Mini Rodinin osastoille katsastamaan mallistoja ja antamaan mielipiteitä tilauksiin(mielenkiintoinen ja antoisa kokemus, kiitos Jenni vielä!). Kiertelin lopun päivää yksikseni jutellen mm. Ada Ada merkin edustajan kanssa. Lopulta päädyin vielä juttelemaan Molo Kidsin perustajan kanssa pääasiassa heidän toppavaatteistaan ja tästä keskustelusta on tulossa erillinen postaus jossain vaiheessa.

Sain erittäin mielenkiintoista infoa ja tajusin, kuinka paljon aikaa ja energiaa on laitettu siihen, että saadaan täydelliset toppavermeet lapsille ja kuinka hyvin niitä testataan. 

Viimeinen shuttle bus oli ehtinyt jo lähteä, kun viiden jälkeen messuilta lähdin, joten nappasin junan keskustaan ja sieltä taas Field'sin kautta hotellille. 

Lauantaina vietin vain pari tuntia CPH messuilla ja suuntasin hotellin kautta Kongens Nytorviin, josta kävin ihailemassa Nyhavnia ja syömässä Amerikkalaisessa ravintolassa. Käväisin myös Magasin- ostoskeskuksessa ja taas illalla Fieldsin kautta hotelliin :)



Sunnuntai menikin kokonaan CIFFissä ja sieltä menin suoraa lentokentälle. Lento kotiinpäin meni myös hyvin, vaikka sitäkin taas kovasti jännitin.

Ostoksia en paljoa tehnyt, mutta jotain kuitenkin. Fieldsissä oli monessa paikassa loppualet, joten sieltä tarttui Conversen vuorelliset tennarit kokoa 27(ainoa pari) sekä Petit by Sofie Schnoorin lämpimät tossut saunakengiksi.



Magasin- ostoskeskuksesta tein pienet kivat löydöt.
Lucky Boy Sunday korttipaketti, musta-valkoraidallinen teippirulla sekä joka paikassa myytävä Hoptimist.

CPH Kids messuilla oli Charity shop, mutta sieltä ei tarttunut kuin pari paitaa mukaan, joista ei nyt ole kuvaa. Molo Kidsin omasta kaupasta(Magasinilla) ostin alesta tämän paidan.
Paita sopii täydelliesti Boys & Girls merkin housujen kanssa, jotka olivat tulleet postista poissa ollessani. 

Messuilta kerääntyi tietenkin paljon esitteitä, joita kannoin mukanani kotiin.
 Mini Rodinin syksyn mallistosta pari kuvaa. Heille tulossa nyt myös kenkiä ;)
 Ruututakki oli aivan ihana!
Kasapäin esitteitä. 

Matka oli siis kokonaisuudessaan antoisa ja ihana, mutta yksin tosi tylsä. Olen yleensäkin sellainen, joka kaipaa seuraa, en juuri viihdy yksinäni, varsinkaan, kun pitää käydä ulkona syömässä :). Hotellissa kyllä sitten taas oli kiva rentoutua ihan itsekseen ja katsella esim. Putousta "nauhalta", ilman minkäänlaista hälinää :). Odottelen malttamattomana jo syksyn reissua, toivottavasti pääsen matkustamaan ja näkemään tämän ihanan kaupungin kesäisenä. Kysymyksiä saa esittää, jos tulee jotain mieleen!


8 comments:

  1. Mä ajattelin syksyn CPH-messuille lähteä joten jos silloin olet menossa niin saat musta seuraa! =)
    Köpis on kyllä ihana paikka, mä olen tosin vain kerran käynyt mutta tykkäsin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, tarkoitus olisi mennä syksylläkin ja seura tosiaan olisi mahtavaa!

      Delete
  2. sitäpä vaan, että minusta on ihan käsittämättömän epistä, että joku on jo nähnyt mini rodinin tulevaan! oliko messuilla bobo chosesin osastoa ja jos oli, mitä heillä mahtaa olla tulossa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bobo Choses ei valitettavasti messuilla ollut, joten en yhtään tiedä mitä tulossa on.

      Delete
  3. Mä niin rakastan Köpistä <3 ja vaikka yleensä jännitän yksin menemistä vieraaseen paikkaan (esim kurssille, uuteen työpaikkaan, kouluun tms), niin jostain syystä tämä ei päde kaupunkeihin. Mun mielestä on ihan parhautta päästä kävelemään YKSIN jossain kaupungissa, tätä vaan tapahtuu ehkä kerran viidessä vuodessa.

    Kiva lukea näitä sun messutarinoita =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva, että näitä on kiva lukea :). Yksin kävely kaupungilla on kyllä ihan ok vaikka senkin tekisin ennemmin seurassa, mutta ravintoloissa syöminen on mun mielestä todella yksinäistä ja tulee ruoka hotkittua, että pääsee pois.

      Delete
    2. Voin vannoa, että elokuussa tuolla Köpiksessä on IHANA kävellä yksin! Siellä oli viime vuonna ainakin niin lämmintä ja kansainvälinen tunnelma, että olin ihan onneni kukkuloilla. Mähän olin viimeksi yksin kanssa reissussa. Ja otapa ravintolaan mukaan joku ihana lehti tai noita messuilta saatuja esitteitä ja selailet niitä kaikessa rauhassa. Välillä voit vain katsella ihmisvilinää, aaah. Voi kun olis jo elokuu! ;)

      Delete
  4. Nice to see some photos from CPH... I used to live in Nyhavn so it was like seeing a bit of home :) Hope you had a good time at the fair.

    ReplyDelete