13 Aug 2013

Our pram ♥

For some reason, this time around, I have been swapping our prams for comfort and looks. When D was a baby, I swapped our Emmaljunga Cerox to Gesslein Vision S and we had it for two years. I was happy with that but did not want it now. For little O, I wanted to buy a bugaboo and we got the Donkey in mono because the Cameleon was too high to push for me. I also bought Emmaljunga Ozone so we had two prams. We soon realized how the Donkey was not suitable for us so we sold it. 
We stuck with the Ozone as I really liked it a lot, but for this coming winter I have also got Emmaljunga City Cross so the snow won't be a problem for the small front wheels that the ozone has.
Our old Bugaboo Donkey.

Meidän vaunuista on ollut täällä blogissa muutamiakin kertoja juttuja. En oikeastaan ole koskaan ollut vaunuista niinkään kiinnostunut, varsinkaan kun D:lle aikanaan ostettin vaunuja. Muistan kuinka netistä luin muutaman kerran jotain ja jotenkin päädyin siihen että Emmaljungan cerox olisi paras. Ostimme sellaiset käytettynä ja myin pois parin kuukauden käytön jälkeen, koska ne eivät sopineet meidän käyttöön. Ostettiin sitten muutaman vertailun perusteella Gesslein Vision S:t joihin olin kaikinpuolin tyytyväinen ja niillä kärryteltiin pari vuotta.

Nyt halusin sitten ne täydelliset vaunut(ei kai sellaisia oikeasti ole?) ja luin ja luin ja pähkäilin ja mietin ja kyselin ja vertailin :). Ihan ykkösvaihtoehtona oli Bugaboo cameleonit, mutta niissä aisan korkeus oli liian korkealla, joten valitsimme Bugaboon Donkeyt. Eipä nekään kuitenkaan olleet ne The vaunut sitten loppujen lopuksi. Parin kuukauden käytön jälkeen myimme ne pois ja meille jäi Emmaljungan Ozonet jotka on kyllä kieltämättä olleet aika täydelliset. 
Emmaljunga Ozone. City- kopan olen myynyt, runko ja istuin vielä käytössä, vaikkakin istuin nyt säilössä.

Pääsin kokeilemaan kaverin Bugaboo Cameleoneja ja ne oli kyllä noiden Emmaljungien jälkeen niin kovat ja kohlot työntää, että olen iloinen etten niitä valinnut(donkeyt oli ilmakumien ansiosta hieman pehmeämmät, mutta ei siltikään yhtä hyvät kuin ozonet). 

Nyt meille on kertynyt hieman ekstraakin, nimittäin city crossit, joista nyt ihastuin tuohon istuimeen ja vauvakin tykkää siinä kovasti istua (toki tykkäsi myös ozonesta). Niissä on myös ehkä hieman parempi nukkua, kun pääsee täysin makuuasentoon. City crosseilla mennään talvi, ozonen istuinta harkitsen myyntiin ja tuo nitron/ozonen runko saa vielä jäädä ensi kesään.
 City Crossit kauniissa harmaan sävyssä.
 Sama istuin, mutta nitron/ozonen rungossa, joka tällä hetkellä on käytössä.
 Storksakin hoitolaukku sopii väreiltään täydellisesti tuon harmaan kanssa.
Vauva tykkää istua rattaissa ♥.
Kauniit rattaat. Mini Rodinin peittokin sopii kivasti, vaikkei sen harmaa pohja ihan yksiin menekään vaunujen kanssa. 

Nyt olemme kyllä tyytyväisiä näihin.
Löytyykö muita vaunujen vaihtajia? Monetko vaunut/rattaat teiltä löytyy? 

Emmaljunga on nyt uusimassa valikoimaansa ja tulossa on mm. isoilla kääntyvillä etupyörillä olevat nitrot, peräkkäin istuttavat tuplat, sekä todella kapeat (53cm) ozonen edeltäjä viking.

20 comments:

 1. Naapuri täällä moi ;) Eksyin sattumalta tänne blogiin tuon aiemman Molo kids- postauksen kautta.

  Tuo valkoinen Ozonen runko on kyllä todella kivan näköinen :)

  Meillä on kerennyt kolmen lapsen aikana olemaan kuudet eri vaunut/rattaat. Mielestäni ihan kohtuullinen määrä, ei oo mennyt ihan överiksi :D Kolmet löytyy tällä hetkellä, Emmaljungan City Crossit, Brio Smilet ja matkarattaina Esprit Alu Kingit, kaikkiin oikein tyytyväinen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No moi! :D Vaikka en nyt kyllä ihan tarkkaan tiedä että kuka naapuri :D? Meidän rapusta tuskin? :)
   Eikun hei, kolme lasta? Autonaapuri? :D

   Valkoinen runko on kyllä ihana, mutta tokihan siinä näkyy esim. naarmut helposti.

   Mä en uskalla laskea monetko kärryt kaikkineen meillä on ollut laskien mukaan matkarattaat, mutta aika monet :). Teidän määrä kuulostaa kyllä hyvältä!

   Delete
  2. Autonaapuri joo, ja samasta talosta, A-rapusta vaan! :) Tästä vaunupostauksesta vaan hoksasin että olette meidän talosta kun luonnollisesti tulee aina kiinnostuneena silmäiltyä toistenkin menopelejä tuolla pihalla, kun vaunuista tykkään.... :D

   Tosiaan, naarmut ja kurakin varmaan näkyy noissa valkoisissa paremmin kun perusharmaassa mikä meillä on. Mutta kauniit ne on silti! <3

   Delete
  3. Kiva! :D Pieni maailma ;). Mäkin aina katselen muiden menopelejä, teillä taisi olla sellaiset lilat eikö? No mutta pitääpä törmätä joskus, me ollaan tässä kotosalla tuon vauvan kanssa eikä matkakaan ole pitkä :D. Laita vaikka sähköpsostia jos haluat(löytyy tuolta contact osiosta) :).

   Delete
 2. Oi kiitos tästä postauksesta! Teillä on ihana "kokoelma" Emmaljungalta;). Mikä muuten oli Donkey rattaissa se "juttu" mikä ei miellyttänyt?

  Meillä on ihan liian monet rattaat,varsinkin kun käyttö on hyvin epäsäännöllistä. Tällä hetkellä meillä on Ozonet Pp/Black Red istuinosalla ja Happy Sunshine City kopalla. Lisäksi Teutonia Timmyt, Phil&Teds Navigatorit ja Bugaboo Bee+ rattaat. Viimeisimmät on aivan loistavat rattaat, meillä on ollut jo useammat rattaat/vaunut,joten kokemusta on;). bee+ rattaat kulki viime talvenakin yllättävän hyvin ja turvakaukalon kanssa aivan parhaat!

  Joten täällä myös on vaunuja/rattaita ollut useampia.
  Nyt haluaisin kuitenkin vielä hankkia Donkeyt,sillä Bugaboohon olen ollut tyytyväinen(meillä ollut Cameleonit ja Frogit aiemmin).

  Oletteko muuten olleet tyytyväisiä vauvan turvakaukaloon? Onko teillä joitain rattaita,mihin sen saa kiinni?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Donkeyt oli aika isot kaikinpuolin, juuri mahtui esim. ovesta ja meidän hissin ne täytti lähes kokonaan, vaikka on 3cm leveämmät vain kuin nuo ozonet, mutta istuimet ym on yhtä leveät kuin runko, niin kokonaisuus oli aika iso. Toisekseen työntöaisa oli tyhmä, kun se oli ovaalinmuotoinen, joten siitä oli huono pitää kiinni (tästä ei etenkään mies tykännyt).

   Meillä oli samalla ozonet, joten kun niitä vertasi keskenään käytössä, ozonet voitti donkeyt. :)

   Meillä on kaukalona Maxi-Cosi Pebble, johon olemme olleet todella tyytyväisiä. Autossa meillä on telakka johon se on helppo kiinnittää. Matkarattaina meillä on Quinny Zappit, joihin saa kaukalon kiinni, joten tosi helppo ottaa kaukalo zappin rungossa kauppaan ym.

   Delete
 3. Minä hurahdin vaunuihin aivan totaalisesti esikoisen aikaan, meillä taisi käydä viidet eri vaunut/rattaat esikoisella ja parit matkarattaat. Emmaljungia oli kolmea eri mallia, Ceroxit, City Crossit ja lopuksi 2.0 Scooterit. Parhaimmat noista oli City Crossit ja huonoimmat Scooterit. Scootereita käytettiin paristi takuuhuollossa ja ne puolsivat ja natisivat ja nitisivät, rasvausta sai tehdä tosi usein ja kuomu löystyi myös herkästi. Lisäksi olivat tosi raskaat käännellä iso lapsi kyydissä ja lapsi ei mainannut mahtua niihin isompana enää kunnolla istumaan eikä päässyt poiskaan itse rattaista kun turvakaaren josta jalat pujotettiin aukko oli niin kapea, että kengät ottivat siihen aina kiinni.
  Kun pääsin Scootereista eroon niin päädyin, ettei meille tule kyllä hetkeen Emmaljungia enää vaikka nuo City Crossit olivatkin todella hyvät rattaat.
  Nyt kun valitsin vaunuja vauvalle, halusin ehdottomasti eteen kääntyvät etupyörät niin liikkuminen kaupoillakin on helpompaa mutta etupyörien piti olla kuitenkin sen verran suuret, että menisivät talvellakin. Lisäksi ilmakumit olivat ehdoton ei, koska en todellakaan jaksa pumppailla niitä vaan haluan täysin huoltovapaat renkaat. Mutta kuitenkin halusin kapeat ja sirot vaunut mutta kuitenkin tukevat ja toimivat päiväunillakin. Nyt meillä odottaa vauvaa Bugaboo Buffalot, nämä täyttivät kaikki kriteerini, tietenkään niistä ei vielä mitään käyttökokemuksia meillä ole joten pitää toivoa, että ovat käytössä hyvät. :) Kovasti olen positiivisia käyttökokemuksia noista kuullut mutta talvihan on vielä ihan tietämätön noiden kanssa kun ovat niin uusi malli, ettei talvikokemuksia ole kellekkään vielä oikein tullut. Mitkään pienethän nuokaan ei nyt ole mutta matkarattaina meillä toimii Quinny zappit jotka ovat sitten takuulla pienet, niitä kun käytetään varmaan alkuun ihan turvakaukalon kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä olin kyllä ihan tietämätön mistään ennen ekaa ja sen aikanakin. Matkarattaatkin ostettiin tuolloin hinnan mukaan eikä mitetitty muuta, ja ihan surkeathan ne oli. Monet matkarattaat meillä ehtikin olla, kunnes ostettiin Quinny zappit 3v sitten ja ne on olleet ihan huiput!

   Meillä oli vaunujen jälkeen Scooterit, eikä niissä ollut koskaan mitään vikaa, ihan huiput kyllä oli. Harmi että teillä oli niistä huonot kokemukset.

   Mikäli vuosi sitten olisi ollut Buffalo saatavilla, olisin ostanut sen enkä Donkeyta :). En tosin tiedä olisiko se kuitenkaan ollut parempi kuin donkey. Mutta tuohon ozoneen olen ollut todella tyytyväinen ja city cross vaikuttaa tosi hyvältä talvea ajatellen.

   Zappit meilläkin matkarataskäytössä ja kaukalon kanssa. Lisäksi ostin siihen erikseen sen Xtra istuimen :).

   Delete
  2. Mielenkiintoista, miten erilainen mielipide Scootereista voi olla. Meidän ainukaisella oli Brion Happyt, Britax Vigourit, City Crossit, yhdet Gesleinit, Zappit, parit joiden merkkiä en enää muista ja sitä rataa. Ihan paras kokemus jäi Scootereista. Ne oli meillä käytössä vielä 5-vuotiaana kun keuhkokuume iski eikä sen kokoista ihan jaksanu enää kantaa pidempiä matkoja. No, se olikin viimeinen kerta eikä ne rattaat enää niihin aikoihin muuten käytössä olleet. Ihan parhaimmat oli työntää kelillä kuin kelillä ja menivät pienempään kasaan kuin jotkut matkarattaat. Jotain kertonee, että mahtuivat kevyesti rättisitikan takakonttiin. ;) Gessleinit myös olivat (oiskohan ollu F2?) myös hyvät...tosin meidän yksilö oli jo sen verran iso, että ihan täyttä hyötyä niistä ei saatu. Että jos nyt hankkisin, niin jotkut ketterät Gessleinit vauva-ajaksi ihan vaunukäyttöön ja sitten Scooterit rattaiksi. Meillä rattaat / vaunut oli tehokäytössä, koska kuljettiin tosi paljon kelillä kuin kelillä koirien kanssa, liikuttiin julkisilla ja ylitpäätänsä mentiin paljon. Ja meillä rattaita käytettiin suht pitkään juuri koirien takia. Siis kun koirat vaati pitkiä lenkkejä, mutta ei lapselta ihan mahdottomia voi vaatia varsinkaan jos on vielä tarkoitus jäädä lenkin jälkeen pihalle leikkimään. Että vielä 4-vuotiaan mahtui hyvin istumaan Scootereihin ja lenkit sujui tyylin "välillä työnsi itse rattaitaan ja välillä huilasi rattaissa työnnettävänä". ;) Ja jos vanhempi koira välillä väsyi, niin sekin tykkäsi istua hetken Scootereissa. ;) Johan tuli kirjoitettua...

   Delete
  3. Ja ainoat, joita olisin vielä halunnut päästä testaamaan, mutta en saanut hankittua olisivat olleet Mutsyt (Urban Rider). En sitten tiedä, olisivatko olleet hyvät. Silloin ei saanut Suomesta, nykyään näemmä saa.

   Delete
 4. Tuo harmaa istuin on tosi kiva.:)

  Meillä on nyt kuuden vuoden sisään seitsemännet rattaat käytössä. Rattaisiin olen hurahtanut vasta nyt neljännen lapsen myötä. Kovasti tekisi mieli hankkia ne uudet emmaljungan kapeat vikingit. Tällä hetkellä meillä on käytössä pelkästään Phil&Teds Dotit, toistaiseksi olen noihin oikein tyytyväinen. Ois tarkoitus postata niistä käyttö kokemuksia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmaa on ihana :).

   Mua kiinnostaa ne emmaljungan vikingit kovasti ja pitää ne heti käydä katsastamassa kun ne kauppoihin tulee. En siis sellaisia aio ostaa, mutta kunhan vain kiinnostaa :). Kirjoitappa teidän vaunukokemuksista, kiinnostaa kuulla millaiset nuo dotit ovat.

   Delete
 5. Tyylikkäät vaunut , hyvä , että on löytynyt hyvät ja käytännölliset teillekin. Ihana peitto näkyi ja matkustaja tietty :)


  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Ollaan kaikki tyytyväisiä kyllä, toivottavasti pitkän aikaa :D. Peitto ja vauva ovat ihania ;)

   Delete
 6. Täällä on ollut kolmet rattaat ja kaksi lasta, joten ilmeisen vähillä pärjäilty. Emmaljungat ostettu 7v. sitten ja olleet tosi hyvät kummallakin.Carenan matkarattaat oli hutiostos(työntäessä jalat osui renkaisiin ..raivostuttavaa). Ne myinkin samontein pois. Toista odottaessa ostin Quinny Zappit ja olleet aivan loistavat. Vauvana MaxiCosin turvakaukalon kanssa ja myöhemmin oranssi kangasosa. Ovat ihanan pienet ja näppärät, mutta liikkuuvat silti soralla.. täydelliset matkarattaat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana määrä teillä ollut rattaita! Tuo on kyllä huippua, jos lähes kerrasta löytyy ne tosi hyvät rattaat, niin mitäpä niitä vaihtamaan :). Zappien puolesta liputan myös, aivan huiput ovat!

   Delete
 7. Mä tykkään meidän cameleoneista ja meille ne sopii parhaiten. Niin ja on meillä ollut muitakin;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, niin monet niistä tykkää. Tukholmassa melkeimpä jokaisella vastaantulijalla oli bugat :). Helsingissäkin niitä näkee paljon, mutta harvemmin täällä meidän huudeilla :).

   Delete
 8. Kummitytöllä on nuo Ozonet ja niissä on vähän hupsu tuo istuiosa, sanovat käyttäjätkin ;) Meillä on ollut 5 vuoden aikana 4 eri kärryt, joista kolmet vielä käytössä 11kk ikäisellä: Brion KOmbit, Emmaljungan Scooterit reissukäytössä ja autossa Herquleksen matkikset. Ensimmäisenä myyntiin lähtee Briot, koska ne on hyvät vauva-aikana ja talvella, 3-vuoteen asti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ozonen istuin on tosiaan sellainen kuppi, niinkuin Bugissa :).
   Silloin D:n aikana muuten vaihtoehtoina oli joko Emmaljungat tai Brion kombit :). Käytiin myös Kombeja katsomassa, mutta päädyttiin sitten kuitenkin Kombeihin.

   Delete