21 Oct 2011

Treasures

Today I drove to our summer cottage with my mom, aunt and grandma. We went to put the cottage to sleep for the winter. I have hardly been there in my adult life and for the past few years, not many people have been using it. It is getting old, dusty and looks like time has stopped in there. There some nice treasures there and today I found three, that I have not actually noticed before. 

Ajoin tänään mummuni, tätini sekä äitini kanssa kesämökillemme. Menimme laittamaan sen talviunille ja samalla hieman siivosimme ja tarkastimme paikkoja. En ole siellä juurikaan käynyt aikuisena eikä siellä muutenkaan ole kukaan muukaan viettänyt aikaa. Talo vanhenee ja pölystyy ja näyttää kuin aika olisi pysähtynyt. 
Mökissä on paljon kivoja aarteita ja tänään löysinkin kolme kivaa aarretta, joita en aikaisemmin ole huomannut. 





 Edesmenneen Pappani liiterin lattialta löysin tämän armeijan vanhan lääkärinlaatikon. Nappasin sen mukaani ja annoin sille pikapesun. Tuo on aivan mahtava. Päällinen on peltiä/terästä ja osittain ruostunut, sisäosa on puuta. Sisällä on vielä todella hyvässä kunnossa listat, mitä arkusta pitäisi löytyä. Tästä tulee Danskulle lelulaatikko.
 Vintiltä löytyi todella siisti seinähyllykkö, joka on todella hyvässä kunnossa. Maali tosin hieman kellertynyt, joten saattaa saada uuden kerroksen maalia päälleen.
 Kolmas löytö oli tällainen vanha kolikoilla toimiva kello. Kolikkotoiminto tosin ei toimi, koska jotain tuolta takaa puuttuu. Mutta tämä matkasikin meille koristeeksi. Kunto on erinomainen.

Ja nämä aarteet eivät mökiltä löytyneet, mutta postista kylläkin.
Lähetin tuon meidän harmaan minin reklamoitavaksi Fjällrävenille, kun alle puolen vuoden satunnaisen käytön jälkeen pohjaan oli tullut pari pientä reikää. Reklamointi kesti kuitenkin yli kuukauden, josta annan miinusta, mutta postista löytyi yllätyksenä tuo violetti reppu vanhan harmaan kaverina. Violetti tuleekin sitten minulle käyttöön ja harmaa pysyy Danskun käytössä :)

1 comment: