18 Jan 2012

Changes

Read in English below the Finnish text!!

Aloitan nyt Suomeksi. Huomasin tänään, että blogissani on käyty pinterestin kautta. Klikkasin linkkiä ja Danskun kuva flexibathissa avautui. Joku oli siis kysymättäni ottanut Danskun kuvan ja linkannut sinne. Kuvan yläpuolella toki luki mistä kuva on peräisin, mutta en tykkää, että niitä käytetään ilman lupaa.

Kuvat on nyt poistettu, kun pyysin. Syksyllä kirjoittelinkin, että alan pikkuhiljaa poistamaan kasvokuvia ja yritän jatkossa ottaa kuvia, joissa ei suoraa kasvot näkyisi. Välillä näin teenkin, mutta välillä taas en. Nyt sitten tuon tapauksen jälkeen päätin olla enää laittamatta Danskusta kuvaa, jossa koko naama näkyy kunnolla. Mikäli sellainen kuva on oleellinen(vaatetus tms.), suttaan naaman. En myöskään kuvien yhteydessä tule käyttämään Dansku- nimeä vaan pelkkää D:tä, jotta minimoidaan google ym. kuvahaun löytäminen juurikin Danskun kuviin.

Toivoisin siis, että mikäli jostain syystä haluat lainata itse ottamiani kuvia, kysyisit ensin. 

Olen tiennyt toki, että tällaista ja pahempaakin sattuu, mutta koska tämä tapaus oli näin tuore ja tuoretta, juuri postattua kuvaa käytetty, niin päätin nyt näin. 

--------
Today I noticed some traffic on my site from pinterest. I clicked on the link and it took me to my son's photo in his flexibath. I don't like people using my photos, especially of my son, without asking my permission. No one asked to use it so I now had it removed.

From now on, I won't post photos of my son's face(complete face) anymore and if I need to take a photo where his face is shown, I will smudge it. I will also stop using his name and from now on, he will just be D.

So, if you wish to use my photos, please ask me first!

8 comments:

  1. Onpas suututtavaa. Mä muutin blogin juuri osittain tuosta syystä suljetuksi ettei kuka tahansa pääse katselemaan/kopioimaan kuvia, kun Joas on jo nyt sen verran iso, että tämän tunnistaa aivan varmasti kuvista. En kuitenkaan jaksaisi joka kerta sutata kasvoja tai ottaa sellaisia kuvia, missä ne ei näy.

    En muista oliko se google analyticsissä vai mistä joskus tarkkailin, onko kuvia kopioitu. Siitä näkyi siis mitä tiedostoja oli ladattu. Joaksen isovanhemmat latailee kyllä paljon kuvia blogista omaan käyttöön, mikä ei mua haittaa. Toisaalta taas jotkut nettijulkaisut on myös kopioineet blogista kuvia tai tehneet juttuja esimerkiksi viimeksi Joaksen sängystä ilman, että kukaan on vaivautunut ilmoittamaan mitään ja joku on vain maininnut blogissa, että on löytänyt sinne siltä ja siltä sivustolta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei muakaan välttämättä niin haittaisi, jos jotain Danskun huoneen kuvia tai maisemakuvia tms. laitettaisiin johonkin(toki lupa olisi siltikin hyvä kysyä). Mutta tuo kuva oli kuitenkin niin selkeä ja postauksessa vielä oli se toinenkin kuva pelkistä ammeista, olisivat sen lainanneet.

      Ei tulisi itselle mieleen ottaa jonkun toisen lapsen kuvaa kysymättä ja laittaa johonkin kaikkien nähtäville.

      Delete
  2. On kyllä törkeetä käyttää toisen lapsen kuvaa =( voitko selittää niin että tämäkin typerys ymmärtää, että miten siis huomasit että kuvaa on käytetty? Kun en tiedä mikä on pinterest ja flexibath

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siis tuo edellinen postaus tuosta ammeesta. Siinä oli kuva Danskusta siinä pesulla. Pinterest ei ole minullekaan tuttu, joku "pin this" sivusto, johon voi kerätä lempijuttujaan tms. seinälle. Ja siis bloggerissa on ne ketä sivuilla käy ja mistä ihmiset tänne löytää, niin siellä oli linkkinä se sivu, jossa Danskun kuva oli.

      Delete
  3. Inhottavaa! Ei tuohon muuta voi sanoa..

    ReplyDelete
  4. Tosi suututtavaa tälläinen! Tästä syystä en itsekään tykkää juuri meidän lapsista kuvia laittaa ja sitten tuntuu ettei niitä kuvia ole laisinkaan kun en vaan jaksa alkaa kikkailemaankaan naamoja piiloon.

    ReplyDelete
  5. Ugh..sorry to hear you had problem with people stealing your photos. It is a tricky one, I have often considered to not even involve my kids in blog posts but it is hard since they are such a big part of your life. I hope you find a solution that will work for you and your blog, and come on people out there how hard is it to ask for permission?

    ReplyDelete
  6. :( Mä oon kans just tollasen takia päättänyt olla laittamatta nykyään pojan kasvokuvia. Vaikka ehkä kaikki ei tykkää, kun paintilla laitan pallon naaman kohdalle, niin ei voi mitään. Kasvolliset kuvat toki on kivempia minunkin mielestä, mutta haluan suojella lapsen yksityisyyttä monestakin henkilökohtaisesta syystä :)

    ReplyDelete