12 May 2012

Nova Star sizing + quality

Here are a couple of images from our Nova Star trousers. You can see the difference between sizes 92 and 98 is huge, a lot bigger than it should be. Also I am giving minus points to the WCT trousers which we tried on yesterday for the first time just going a 1 minute car ride and took them off as soon as we arrived and during that 15 minutes of wearing them, they look like they've been worn for loads of times :(. As you can see from the images, the grey WCT trousers don't have such fault even they have been used for years and by few different kids. So the quality has gone quite bad in those.


Postailin Nova Starin housuista jokin aika sitten ja sanoin, että ovat minusta todella reiluja. Nyt on otettu vertailukuvat kokoon 92 ja kyllä ero on huomattava. Vaatetusalan koulutuksessa opimme, että kokojen välinen ero on usein 0,5cm-2cm(riippuen kaavoista), mutta näissä eroa on n. 10cm. Nuo tämän kauden housut kyllä vastaavat siis kokoa 104cm ainakin.


Alla 98cm housut ja päällä92cm. 

Me kokeilimme eilen noita sinisiä verkkareita ihan pienen aikaa(automatka 1min, perillä otettiin housut pois, kun mentiin saunaan ja laitettiin vasta kun olimme lähtemässä pois, ja taas automatka 1min, kotona heti pois) ja heti tuli nyppyä takapuoleen ja hieman etupuoleen. Vaikka ei ehtinyt housujen kanssa edes mitään tekemään, muutakuin autossa istumaan! Harmaita verkkareita voi käyttää "todisteena", että aiemmin laatu ollut paljon parempaa, sillä niissä on usen lapsen jäljiltä vain hentoista pesunukkaa. Verkkareiden laatu harmittaa kyllä kovasti.


18 comments:

 1. Meillä samanvärinen turkoosi verkkatakki. siihen tuli myös selkään nyppyä heti ekan pitokerran jälkeen. Harmittaa. laitoin s.postia ostopaikkaan ja sieltä sanoivat että tuollaista ongelmaa ei ole ennen tullut vastaan ja että lapsen on täytynyt hangata takkia johonkin karheaan. Ei kyllä ollut muuta kun istunut autossa neuvolaan ja takaisin. No sain vähän hyvitystä mutta silti jäi fiilis että Novan verkkarikankaisia vaattteita ei meille enää tule. Kaikki trikoot ja kollarit olleet ihan ok!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkä ihmiset eivät vain ole valittanut tms. Materiaali nimittäin on pehmoisempaa ja ns. karheampaa kuin noissa harmaissa housuissa, jotka ovat sitä liukasta verkkakangasta. Kangas vaikuttaa juuri sellaiselta, joka nyppyyntyy heti. Meillä on myös ollut punainen NS:n verkkasetti, joka meille tullut käytettynä, eikä siihenkään koskaan tuollaista nyppyä tullut.

   Delete
 2. Voi itku, meilläkin on nuo turkoosit housut kesäksi. Onneksi ne oli edes -30%, etten täyteen hintaan ostanut. Kai nuo päiväkodissa menee nyppyisinäkin, sinne ne pääasiassa ostinkin.

  Teija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos teidänkin nyppyyntyy noin, kannattaa kyllä heti laittaa viesti eteenpäin. Toivotaan, että seuraavat tuotteet tehdään paremmasta kankaasta.

   Delete
 3. Onpahan melkoinen kokoero :O Onkohan se sitten vaan noissa verkkareissa tuo koko isoa, kun meillä tän vuoden slim-farkut koossa 92 on kyllä ihan sopivat n. 90-senttiselle :O Jestas tuota nyppyä - tuollaisesta pika-käytöstä! Olisikohan aihetta reklamointiin?

  ReplyDelete
 4. Mä en uskaltanut ottaa noita myyntiin, koska jotenkin se kangas ei vaikuttanut lupaavalta näppituntumalla. Harmillista, sillä muutenhan NS:n vaatteet ovat olleet hyvää trikoota ja laatua :/ Toivottavasti materiaali vaihtuu seuraaviin mallistoihin. Taidankin laittaa tästä viestiä tuonne valmistajalle :)

  -Jenni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, kangas on eri kun noissa harmaissa. Tämä on ikäänkuin pehmeää verkkakangasta, eli pinta varmaan nyppyyntyykin erilailla. Laita vain viestiä. Ei tällaista laatua voi kyllä myydä tuolla hintaa.

   Delete
 5. Meillä nyppyyntyi jo viime vuoden pinkit verkkarit samoin pinnasta, onneksi oli hyvällä alella ostettu ja meilläkin päiväkotikäytössä ja muuten ulkona rymykäytössä noita käytetään. Muuten ei ole mitään valittamista Nova Starin vaatteissa, collegehousut ja collegehupparit sekä farkut ovat aina pysyneet aivan moitteettomina todella pitkänkin käytön jälkeen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Höh :(. Meillä tosiaan ollut harmaina ja punaisina, eikä niihin tullut tällaistä nyppyä lainkaan vaikka käytettynä ne ostimmekin. Ovat materiaalia tainneet vaihtaa huonompaan. Trikoo, farkku ja college taas on hyvälaatuista.

   Delete
 6. Huih! Aika pahan näköiseksi nyppyyntyivät nuo housut jo pienessä käytössä. Meinaatko reklamoida?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, kyllä laitoin palautetta Nova Starille, sekä KidsBrandStorelle. Mehän saimme nämä ns. testiin, mutta kyllä tällaisesta "viasta" pitää ilmoittaa. Itseäni ainakin harmittaa kovasti.

   Delete
 7. Hei, ovatko nuo molemmat housut samasta sesongista? Jos eivät, niin silloin tuota mitoitustahan on voitu muuttaa sesonkien välissä ja jos toisia housuja ei ole vielä pesty(?) niin se voi lisätä tuota pituuseroa kun yleensä puuvilla kutistuu pituussuunnassa hieman ekassa pesussa (mutta ei nyt mitään 10 senttiä).

  Mutta jos ovat samasta sesongista ja molemmat pestykin niin aika iso pituusero. Katsoin että Passelissa oli jalansisäpituuden sarjonta 92 ja 98 välillä 3,5cm.
  Tollaisesta nyppyyntymisestä kannattaa varmaan jättää palautetta. Meillä ei ole Nova Starin swetarihousuja ollut, mutta huppareiden ja trikoopaitojen ja kangashousujen laatuun olen ollut ihan tyytyväinen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ole saman sesongin joten on voinut isontaa kokoa. Ja kyllä nuo pesuissakin hieman kutistuu. Isompia ei siis ole pesty vielä lainkaan.

   Palautetta on jätetty nypyistä. Meilläkin on college housut ja hupparit olleet hyvälaatuisia. Paidasta lähti kerran helman langat kokonaan pois ihan parin käytön jälkeen. Ja tosiaan verkkarit on aiemmin ollut tosi hyviä.

   Delete
 8. Meillä on Nova Starilta hupparia, fleecetakki, pipoja ja farkkuja. Ne ovat kaikki olleet käytössä hyviä ja laadukkaita. Kannattaa tosiaan tosta infota, näyttää ihan kun olis jäänyt johonkin velcroon kiinni =(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ole jäänyt velcroon, tätä nyppyä on siis molemmilla pepun puolilla sekä etupuolella. Ja velcroa ei edes autossa ole missään. Menimme isälleni saunaan, joten siis housut lähtivät jalasta heti kun hänen luo päästiin.

   Delete
 9. Voi ei.. Meiltä löytyy myös nuo Nova Starin turkoosit verkkarihousut ja ne meni kyllä ihan kamalannäköiselle nypylle jo ekassa pesussa.. En tajunnut reklamoida, kun meillä ei aiempia verkkarikankaisia Novastareja ole ollut. Ajattelin vain, että olipas huono laatu enkä osta toiste..Muut puuvillaiset Novat ovat kyllä olleet laadultaan ihan toista luokkaa. Laittakaa te muut vain reklamaatiota eteenpäin, itse en muista enää mistä housut mahdoinkaan tilata. T kahden äiti Oulusta

  ReplyDelete
 10. Ääh, onneksi huomasin tämän postauksen, koska juuri mietin, että tilaisinko meille nuo vekkarit. Enpä taida. Tämän kevään canvashousut meiltä löytyykin ja ihan hyviltä vaikuttavat. Voi miksi, miksi tätä laadun huononemista nyt alkaa olla nyt niin monella merkillä? :(

  Mitoituksesta vielä, että ne canvashousut ovat myös aika reilut eli meidän 100 senttinen tyttö pitää 98 kokoa niistä. Meillä joskus olleet farkutkin olivat mielestäni tosi reilut.

  ReplyDelete
 11. Meillä kävi Nova starin turkooseille verkkareille samoin. Ystävälläni myös. Meillä on ollut nova starin verkkareita neljästä eri mallistosta. Siniset ja turkoosit ovat olleet todella huonolaatuisia. Molemmat peruspunaiset juuri tuota liukkaampaa ja parempilaatuista. Meillä aivan lempparivaatteita. Haluasin ostaa tuollaiset myös tytölle mutta enää en uskalla koettaa suosiiko "arpaonni" tuon laadun suhteen. Olen reklamoinut asiasta myyjälle, joka on ottanut yhteyttä Nova stariin. Vastausta ei ole kuulunut...

  ReplyDelete