31 Dec 2011

Molo Snowsuit

There was some conversation in my old posts about Molo snowsuits about sizes. So here are a few images of my son(3 years 4 months, about 94cm in height) wearing a size 104cm snowsuit.

Olen saanut kommenttia vanhoihin Molo postauksiin(tänne ja tänne) kokoasioista, joten päätin tänään kokeilla Danskulla taas tuota meidän 104cm haalaria. Omaan makuun se on vielä hieman suuri, mutta mikäli kovat pakkaset saapuvat, tulee tuo käyttöön tarhaan ja villapuku alle. Liikkuminen luonnistuu tuossa kuitenkin hyvin.
Haalari menee vielä ensi talvenkin, joten ainakin on pitkäaikainen.


Ja haluamme myös toivottaa kaikille oikein Hyvää Uutta Vuotta! 

And we want to wish everyone a Happy New Year!

15 comments:

 1. Kiva tuo ruutukuosinen puku, ja hieno hattu. Mukavaa uutta vuotta :)

  ReplyDelete
 2. On sopivan reilu :) En siis ostaisi esim. tällä hetkellä Danskulle pienempää sillä sillä tulis lyhyempi käyttöikä. Saas nähdä kuin käy sen meidän 98cm puvun kanssa ensi talvena, mut nyt on iso (pitääkin olla) mut jospa se olis käyttökelpoinen :)

  ReplyDelete
 3. Vera has left a new comment on your post "Molo Snowsuit":

  On kyllä kiva tuo ruutukuosi =) meillä on autumncheckia hanskat, hattu ja kengät, piristävät harmaata haalaria.

  Kuinkas pitkä teidän Dansku on? Ostin meidän 2v:lle koon 110 ens talveksi, täyttää siis lokakuussa 3. Toivotaan ettei ole liian iso!

  Hyvää uutta vuotta sinnekin =)

  ReplyDelete
 4. Vera: poistin vahingossa kommenttisi, joten laitoin sen omalla nimimerkilläni tuohon. 110 kolmevuotiaalla tuntuu hurjan isolta, kun sehän on 5 vuotiaan koko, mutta toki riippuu lapsen koostakin. Dansku on nyt varmaan n. 94cm pitkä, ei olla käyty mittauttamassa ja omat mittaukset antaa hyvin eri lukemia :)

  ReplyDelete
 5. Noppa on nyt varmaan noin 93cm pitkä, ensi viikolla on neuvola niin saa tarkan tiedon =) olen tehnyt pituusarvion katsoen isoveljen neuvolakorttia, Noppa kulkee tasaisesti veljensä käyrällä + 1cm. Eppu ollut 3v neuvolassa 100cm, joten Noppa voisi olla jo lokakuun alussa 101cm. Molo Kidsin takki meillä on nyt käytössä kokoa 98, ja siinä alkaa olemaan jo hihat lyhyet! Setin housuissa on kuitenkin vähän kasvuvaraa lahkeissa.

  Ja siis kuulostaahan toi 110 ihan hirmu suurelta mun korviin myös. Mutta mittasin sitä nyt käytössä olevaan Minymon haalariin koossa 104, eikä ole hirveän paljon isompi. Toivotaan että olisi sopiva ensi talvena =)

  ReplyDelete
 6. Joo, teillä on isokokoiset lapse, joten varmasti tuo 110 on hyvä. Mä veikkaan Danskun 4v pituudeksi maksimissaan 100cm.

  ReplyDelete
 7. Ihana puku. Meillä on vanhimmalla pojalla sama. Tykkään! Hyvä juttu että pojillekin löytää jotain näin kivaa! =)

  Kokoasioista. Meidän keväällä 3v täyttävälle ei millään enää sopinut viime vuoden alesta ostettu 104cm:n molo kidsin haalari. nyt käytössä koko 110 ja passeli on. Poju venähti 9kk:ssa pituutta 11cm ja nyt mittaa jo 105cm. Hirveen vaikia ennustaa, että mikä koko olis sopiva ens talvena. 116cm en uskalla ostaa, mutta 122cm haalari kuulostaa jättisuurelta kun ikää ens syksynä vasta 3,5v. Taidan jättää suosiolla ens syksyyn haalarivalinnat.

  ReplyDelete
 8. M: Hurjan iso parivuotias teillä :) Juuri lueskelin ns. keskivertoisten lasten mittoja, niin 4v keskimitta on tuon 105cm :) Meillä kasvetaan -1 käyrällä. Teillä taidetaan mennä reilusti yli +2 käyrän.

  Voihan teillä tosin käydä niin, että seuraavana vuonna ei mittaa tule juuri mitään, kun nyt on tullut tuollainen spurtti.

  ReplyDelete
 9. Meidän keskimmäinen neiti täyttää maaliskuun alussa 3v ja on nyt 95cm pitkä ja malliltaan tosi hoikka. Pitää nyt 98cm haalaria, ja mun mielestä se on tosi hyvä. Uskon sen menevän talven loppuun siten, että maaliskuussa ei ole enää yhtään kasvunvaraa ja mun mukaan on silloin valittu oikea koko :).

  Mutta mun mielestä tuo 104cm näyttää oikein hyvältä Danskulla, ja jos liikkuu hyvin puku päällään, niin anti mennä vaan :). Varmaan menisi meilläkin kokoa isompi, mutta tuo 98cm tuli aikanaan alesta valittua.

  ReplyDelete
 10. Marika: Unohtui tuosta tekstistä mainita, että meillä on siis ollut tähän asti käytössä 92cm Molo ja 98cm PO.P joista Molo nyt pieni ja PO.P sopiva(menee koko talven). Tänään oli siis ensimmäinen kerta kun kokeiltiin tuota 104cm:ää.

  Tuon kanssa käyttöön jääkin nyt siis se 98cm PO.P. Kun vaatetusta on vähempi, käytössä on PO.P, kun taas tarvitaan esim. villahaalaria, käyttöön tulee tuo Molo :)

  Niin ja mittaa Danskulla nyt kotimittauksessa n. 95cm.

  ReplyDelete
 11. Tilasin meille juuri tuon saman haalarin ensi talveen (ihana kuosi!) ja otin koon 116cm. Tyttö nyt 2,5-vuotias ja käyttää molon 104cm haalaria joka todella passeli nyt. Voit lukea täällä http://mineanuudetvaatteet.blogspot.com/

  Minusta molon haalarit ovat pientä kokoa verrattuna moneen muuhun merkkiin. Meidän neiti on nyt melkein 100cm ja luulen, että 116cm on hyvä ensi talveen ja jos se talvi alkaa ensi vuonnakin vasta tammikuussa niin ehtiihän tuota kasvaa aikas monta senttiä siihen mennessä..

  ReplyDelete
 12. Martze: teilläkin on isokokoinen lapsi ja varmasti 116 on ensi talvena hyvä :D. Dansku on tosi laiha, vain luuta ja nahkaa, niin lähes kaikki väkisinkin roikkuu päällä, jos massaa olisi enempi, tuo pukukin olisi päällä ihan erinäköinen. Mutta molo taas on kapeimmasta päästä haalareissa, joten meille passeli.

  ReplyDelete
 13. Meidän pojalla on ensi talveksi tuo haalari koossa 110cm. Poika on pieni 4,5 vuotias nyt ehkä hädin tuskin sen 100cm ja tosi hoikka (15kg). Puku oli aivan liian reilu kun sitä juuri sovitettiin, eli uskon ja toivon, että on just sopiva ens talvena.

  Mun silmään tuo haalari on Danskulle ehkä himpun liian iso, mutta kun tuonne alle pistää paksumpaa vaatetta niin saa haalarikin lisää täytettä eikä roiku enään.

  Saman mittaisella, mutta painavammalla lapsella on yleensä isompi vaatekoko käytössä. Meillä ainakin on näin, kun kuopus on ihan eri mallinen kuin isoveljensä.

  ReplyDelete
 14. Heipähei, en ole tänne aiemmin kirjoitellut vaikka blogiasi seurailenkin. Piti ihan tuota haalaria tulla ihailemaan ja kertomaan oma näkemys :)

  Meillä on 3.5v poika, about 99cm pitkä ja samainen haalari koossa 110cm. Ensimmäinen Molon haalari laatuaan ja olin äimistynyt haalarin pienuudesta - Edellisvuoden 98cm Minymon haalariin ei ole montaa senttiä eroa ja sanoisin että tuo 110cm haalari on lähemmäs kokoa 104cm. Kokeiltiin myös kokoa 104cm ja oli kyllä niin makkarankuori että ei välttämättä olisi mennyt koko talvea. Milestäni tuo koko Danskulle on NYT hyvä, hiemanhan tuo pussittaa seistessä mutta noissa touhukuvissa ei punteille eikä hihoille voisi mielestäni olla vähempää mittaa. Pienemmällä koolla niskahaara rupeaa kinnaamaan ja on varmaan epämukava lapsen touhuta ja touhutahan nuo natiaset taitavat parhaiten :) Nappikoko tälle talvelle sanoisin! :)

  ReplyDelete
 15. Minä kans tilasin alesta tuon saman haalarin ensi talveksi pojallemme, joka siis nyt on 3v3kk ja ensi talvena on sen vähän yli 4v. Poika on isokokoinen, nyt jo 101cm ja ensi talveksi otin koon 116cm. Luulisin, että on silloin ihan hyvä, koska nyt jo käyttää 104-110cm kokoisia vaatteita ja on roteva kaveri:) Ei tosiaan vaikuttanut kovin suurelta tuon haalarin mitoitus.

  ReplyDelete