6 Apr 2012

About books

We read a book or books everyday. Usually just before going to bed. We clearly have a favorite book series called Miina and Manu. D loves it so much, that after me reading it to him, he reads it himself and finally falls asleep hugging the book. 
His daddy reads to him in English and usually Dr. Seuss books, also Spot books and few others. Most of our Dr. Seuss books I have bought off ebay from the US, couple of them I bought in 2004(long before I had a child) from the States. Only one has been found in a flea market here in Finland.


Luetaanko teillä kirjoja? Jos, niin mitkä ovat teidän lemppareita?
Meillä ehdoton suosikki tällä hetkellä on Miina ja Manu. Olen niitä ostanut muutamia uutena, mutta suurimman osan kirpputoreilta. Luen niitä iltasaduksi lähes joka ilta ja sen jälkeen D jää itse lukemaan kirjaa. Usein nukahtaa kirja kainalossa!
Englanninkielisistä kirjoista suosituimpia ovat Dr. Seuss sekä Puppe, eli Spot. Muitakin lemppareita löytyy.
Meille on lyhyessä ajassa kertynyt 14 Miina ja Manu kirjaa.

Omasta lapsuudesta tuttuja kirjoja olen haalinut kirppiksiltä aina kun silmiin on osunut. Näitä luetaan silloin tällöin.

Uusimmat löydöt lapsuuteni tutuista kirjoista ovat tuo Panda ja Sanna- kirjat.

Dr. Seuss kirjamme. Suosikki on tällä hetkellä tuo Hop on Pop(jota D kutsuu HopLop kirjaksi).

Myyrä on telkkariohjelmista suosituin Palomies Samin ohella ja kirjojakin on kertynyt 4. 

Lisäksi meitä tietenkin löytyy kaikki myynnissä olevat Myyrä- hahmot, jotka ovat D:n kavereita ja lempileluja :)

Iloista Pääsiäistä!

4 comments:

  1. Oi ihania kirjoja! :) Aika samantyylinen valikoima löytyy meiltäkin. Miinat ja Manut sekä Myyrät uppoavat kyllä. Santtu-kirjoja en muistakaan, meillä on pari Vanttua ja minun vanhoja Minttuja myös.

    A-K

    ReplyDelete
  2. Voi ei, mä muistan noi Miina ja Manu -kirjat omasta lapsuudesta, ja samoin Minttu -kirjat. :-) Meillä kans usein luetaan iltaisin, ja jos on yhtään ongelmia nukkumaanmenon kanssa, lukeminen rauhoittaa ja usein meilläkin poika on nukahtanut kirja naamalle. Meillä pojan suosikkeja ovat tällä hetkellä Muumi luukkukirjat, mutta valitettavasti noi luukut jää edelleen turhan usein innokkaan lukijan käteen ja olenkin teipannut niitä meidän kirjoja varmaan sata kertaa. :D

    ReplyDelete
  3. Miinan ja Manun kiukuttelukirja on ihan hitti, samoin Tomppa- ja Aino kirjat. Vajaa 1,5v on ihan fanaattinen Veera ja maatalon eläimet kirjan kuuntelija: sitä on luettu iltasaduksi varmaan pari kuukautta jo! Siinä seikkailevat myös Tatu ja Patu...Vajaa 3v:n suosikit ovat nyt Veera ja menopelit sekä veera lääkärissä. Ilahduttavan paljon löytyy hyvää uutta lastenkirjallisuutta klassikoiden kaveriksi. En tiedä miksi, mutta asia on vähän yllättänyt minut.
    Näiden lisäksi isänsä lukee pojille Koneviestiä ja Tractor Power lehteä.
    Todella innokkaita lukijoita pojat ovat, mikä tietenkin ilahduttaa äitiä. :)

    ReplyDelete
  4. Meillä luetaan kirjoja, joka ilta - tosin meidän oma lastenkirjavarasto on mun vielä surkea (onneksi Mummilassa on jäljellä vielä mun lapsuuden kirjat, joten sieltä saa aina lainaan, kun alkaa omat kirjat tuntumaan liian tutuilta). Tällä hetkellä luetaan Roald Dahlin Matildaa, mutta myös Jali & Suklaatehdas on kova hitti. Näiden lisäks meillä luetaan Pientä Prinssiä, Liisaa Ihmemaassa sekä sitten Disneyn klassikoista tuttuja tarinoita ja kaikkia niitä tarinoita, joissa on prinsessoja.

    Suurin osa kirjoista on sellaisia mitä tykkään itekin lukea ja Ali on kans kova "lukemaan" kirjoja.

    ReplyDelete