20 Sept 2012

Baby Inventory part 1

We had our second important ultrasound on tuesday and everything is fine with the little boy. He was just slightly too small for the weeks, so I am going for another scan at 28 weeks. I am now slowly starting to buy more things we will need, so it won't all pile up to be bought at once. Here are some clothes we have and some we need still.

Meillä oli tiistaina rakenneultra, jossa kaikki oli hyvin, paitsi kasvua oli tullut normaalia hieman vähemmän. Ultran teki lääkäri, joten sain kasvukontrolliin ajan rv 28. Istukka on myös edessä alhaalla, melkein kohdunsuun päällä ja peittää täydellisesti myös sektioarven, sitäkin myös kontrolloidaan. 
Pikkumies esitteli auliisti haaroväliään, joten ei enää yhtään ole epäilystä siitä, voisiko siellä kuitenkin olla tyttö. 

Nyt jos rupeaisi pikkuhiljaa hommaamaan tarvittavia, puuttuvia juttuja, kuten vaatteita. Olen aika rankallakin kädellä tässä vuosien aikana myynyt D:n vanhoja vaatteita, joten ihan pienimpiä on pakko ostaa vielä lisää. Kokoja 74-80/86 löytyy runsaasti(paitsi housuja), joten ostella pitää lähinnä 50-62cm vaatetta.

Kaivoin tänään vaatejemmat ja kuvasin muistiin meiltä jo löytyviä ihanuuksia. Etsin myös lisää tarvittavia vaatteita ja juttuja ja tein pieniä kollaaseja. Meille kelpaa käytettynäkin vaatteet, joten jos teiltä jemmasta löytyy, niin ehdottomasti saa tarjota!
Tässä on meidän aika vaatimattomat 50cm vaatteet(- yksi body). Eli kietaisubodeja pitää ostaa jonkin verran lisää, samoin puolipotkareita. Talvivauvalle varmaan parhaat lämpimät sisävaatteet ovat body + potkarit ja jokin haalari(college tms.) vielä päälle? Oikeassa kuvassa on Kappiksen newbie neulehaalari ja PO.Pin velourhaalari.

Nämä 56cm eivät paljoa häpeä edellisille, tosin tästä puuttuu kaksi H&M:n valkoista kietaisubodya. Niitä pitää kuitenkin ostaa lisää, sekä myös jonkin verran housuja/potkareita.
62cm pinot alkavat jo näyttää täysiltä, mutta kaipaa housuja ja yöasuja. Mini Rodinit ovat 56/62, mutta vastaa mielestäni tuota 62cm enempi.
H&M:ltä löytyisi edullisesti yökkäreitä ja puolipotkareita.

Kappahlista ajattelin ostaa tuollaisen villaisen, paksun haalarin sekä lisää noita ihania newbie- vaatteita.

PO.P taitaa olla ainoa paikka, mistä löytyy peruspunaista kietaisubodyä, joten kaikki näistä neljästä taitaa löytää meidän jemmaan.

Kietaisubodeja tarvitaan siis koossa 50 ja 56, samoin puolipotkareita, ohuita hattuja sekä sukkia. 

Kertokaahan tekin vinkkejä keskellä talvea syntyvälle pikkuiselle? Mistä löytyisi esim. merinovillainen "alusasu"(kietaisubody + housut/puolipotkarit)? 

Vaunuihin tai ainakin ensi talveksi rattaisiin tulee tämä ihana Elodie Detailsin valkoinen lämopöpussi.

Näin tämän livenä Baby Stylessa ja ihanstuin täysin. Kestää vettä ja pitää tuulen poissa. Jos tämä ei mahdu vaunukoppaan, niin sinne tulee patjan päälle lampaantalja ja vauva pääsee sitten makuupussiin tms. Erillistä toppahaalari en ole ajatellut hankkivani, mutta kannattaako?

Kaukaloon ostan tämän Eisbrächenin kaukalopussin, jolloin vauvaa ei tarvi niin kovasti pukea. Onko teillä tällaisesta kokemuksia?

Sitten tarvitaan vielä merinovillainen tms. kypärämyssy + lämmin talvipipo, tumput ja jalkoihin untuvatossut tms. Vinkkejä noihin?

Äitiyspakkausta emme ota, joten sillä rahalla teen sitten noita vaatehankintoja(sekä harsoja ja muuta pientä tarpeellista).

Nyt kuulisin mielellään vinkkejä ja kokemuksia, mitä talvivauvalle pitäisi hommata. Laskettu aika on siis Tammikuun lopussa, eli pikkuvauva-aika tulee olemaan juurikin keskellä kylmintä talvea tammi-huhtikuun.

30 comments:

 1. Moi! Mun esikoinen syntyi joulukuun lopussa. Mulla oli ruskovillan silkkivilla aluslapaset ja merinovilla kypärämyssy, mummin neulomat villahousut ja villatakki. Ei ollut erityisiä merinovillaisia alusasuja. Teidän vauvaahan ei saa pariin viikkoon viedä ulos lainkaan, jos on pakkasta. (kuten yleensäkään talvella suositus) kaupassa voi ehkä käydä, mutta ei ulkoilla pakkasella.. helmikuussa kyllä usein on ne kovimmat pakkaset. Suosittelen untuvapussia tyyliin ticket. Puolipotkarit oli kätevämpiä, ei henkselibodyja lainkaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkeistä. Tuollaiset villaiset aluslapaset ja kypärämyssy on hankittava kyllä. Joo, ei me kyllä ulkoilla heti, jos kovat pakkaset...kauppaan tosin saatetaan sitten lähteä, mutta eipä viitsi sellaisia vielä miettiä ;).

   Puolipotkarit on tosiaan käteviä, enkä tykkää lainkaan sellaisista haalaripotkareista(henkselit), joten ei sellaisia. Nyt kun vaan kolusin noita kauppoja läpi, niin H&M oli ainoa kauppa, josta löytyi puolipotkareita...eikö niitä muka muualla ole?

   Niin ja ticketin untuvapussi ei kuulemma sovi kaukaloon...näin minulle ainakin sanottiin ticketiltä suoraan.

   Delete
 2. Joo, tarkotinkin sitä untuvapussia vaunuihin, en kaukaloon. Villavaate '+ ticketin untuvapussi oli yhdistelmänä niin lämmin, ettei toppahaalaria juuri tarvinnutkaan siihen, paitsi kovimmat pakkaset poikkeus. Kaukalossa käyttöä oli kuitenkin niin vähän, kun autoilimme niin vähän, että minä en kokenut tarpeelliseksi. Voi olla enemmän autoilevalle tarpeellisempi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuota Ticketiä ei varmaan saa mistään livekaupasta Tampereelta? Mieluiten siis ostaisin tuon pussin niin että pääsen sen näkemään eikä tarvitse maksaa posteja. Tuo Elodie on kyllä tosi.

   Me autoillaan tosi paljon, eli kaukalopussi on varmaan meille ehdoton, ettei pientä vauvaa tarvitse pukea ja riisua aina haalarista.

   Delete
 3. Meillä oli tuommoinen Eisbärchenin kaukalopussi ja oli aivan ehdoton.lapsi syntyi marraskuussa. Me käytimme sitä kyllä ihan makuupussinakin vaunuissa.

  t.L.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuon saisi nyt niin edullisestikin, että kannattaa varmaan hakea :)

   Delete
 4. Heippa! Eeli on ottanut nyt kasvupyrähdyksen, joten meltä jää pian kaikenlaista koossa 56-62 pieneksi. Tosin suurin osa on bodeista hihattomia/lyhythihaisia kesävaatteita, mutta esim. Bobo Chosesin sukkahousuja yms on, joita voisi käyttää talvivauvalla. Lisäksi Cupcaken todella pehmeä merinovillapuku (harmaa mustilla tähdillä), joka oli meillä aivan paras vastasyntyneenä. Voisinkin laittaa sulle listaa sähköpostitse, jos haluat ostaa jotain :)

  ReplyDelete
 5. popia, popia ja popia ja merinoa sieltä.. Ticketin pussit kyllä parhaita (kokemusta on myös muista) ja sopii hyvin bugiin myöhemminkin ja pitää vettä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onko PO.Pilla merinovillaista haalaria tms? Pitää käydäkin kurkkaan. Toi Elodie on vaan niin paljon nätimpi kun ticket ;)

   Delete
 6. Ruskovillaa minäkin suosittelen. Toukalla oli vauvana silkkinen myssy ja kypärämyssy. Siihen päälle voi sitten laittaa paksummankin pipon, vaikka lämmittää se silkkikin. Lisäksi oli Ruskovillan villainen kokohaalari, joka oli tosi näppärä. Nyt isompana on Ruskovillaa edelleen käytössä: villainen kypärämyssy ja silkkiset aluslapaset. Eli luotan laatuun :)

  -Toukan äiti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ruskovilla on tosiaan hyvä, Danskullakin on kypärämyssy ja haalari. Tuo silkkimyssy pitänee ainakin varmaan hommata.

   Delete
 7. Meidän talvivauvalla oli käytössä talvihaalari, jossa jalkaosana pussi (sai myös turvakaukaloon). Lisäksi tavallinen kypärämyssy, villatakki ja villahousut, tumput, villasukat ja äitiyspakkauksen makuupussi. Vaunuihin päälle vielä vaunujen kuomu niin oikein hyvin tarkeni. Ja silloin oli oikein kova pakkastalvi. Ei niillä kovimmilla pakkasilla voi kuitenkaan mennä ulos..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musta vaan tuntuu, että kaikki nuo haalarit, olivat sitten kokoa 50cm, on vaan niin jätti-isoja ihan vastasyntyneellä ja yrittää sitten vielä tunkea ne kädet paikoilleen. Katson siksi ehkä parhaimmaksi sen kaukalopussin, niin voi vain nostaa vauvan sinne vähemmin vaattein.

   Delete
 8. Meillä molemmat on olleet talviaikaan vielä ihan vauvoja. Molemmilla oli turvakaukalossa tälläinen untuvapussi, tosin eri väriset http://lastenhuone.fi/catalog/product_info2.php?cPath=22_85&products_id=3195. Aivan täydellinen! Toppahaalari oli ja lisäksi untuvapussi vaunuissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo on kyllä ihana, mutten ehkä raaski paria kuukautta varten ostaa noin kallista...vaikkakin menisihän tuo sitten rattaissakin myöhemmin. Sulla ei varmaan enää ole tuollaista jemmassa?

   Delete
 9. Meiltä löytyy kaksi talvivauvaa ja parhaiten meillä toimi kaukalossa juuri tuollainen haalari, jos on jalkaosa pussi. Meille hankittiin Eisbärcheniltä molemmat koot. Ihan parhaita! Se pienempi menee kaukaloon, mutta kaukalosta tulee sen kanssa ihan älyttömän ahdas. Enemmän tuota pussia käytettiinkin juuri vaunuissa, ulkoillessa. Ja koska tuo pussi on niin lämmin, niin vaatetuksena oli sisävaatteet + kypärämyssy, hattu, lapaset, villasukat ja merinovillahaalari. Äitiyspakkauksessa tuli sellainen Januksen merinovillahaalari ja se oli tosi hyvä. Hamstrasinkin niitä sitten kirpparilta uutena 3 euron hintaan, kun väki halusi päästä niistä eroon. ;-)

  Henna S.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkeistä. Taidan kallistua tuohon Eisbärcheniin...tai kallistua ja kallistua, mutta aion sen käydä ostaan piakkoin, kun on niin hyvässä tarjouksessa. Käyttöikää sille tulee kuitenkin suhteellisen vähän, niin ehkä paras ratkaisu.

   Meidän 09-äitiyspakkauksessa ei ollut mitään villahaalaria, pöh!

   Delete
 10. <Äitiyspakkauksen merinovillahaalari oli kyllä paras. Meni vielä muistaakseni hyvin pitkään, kun lahkeiden ja hihojen käänteet sai avattua. Eli kirpparilta niitä metsästämään. Myös Ticketin untuvapussia voi todella suositella. Meni meillä kolmena talvena (90cm). Myöhemmin rattaissa siis. Monta kerrosta vaatetta tarvitsee ihan pieni sisälläkin, joten kaikkia tuollaisia haalareita kannattanee hamstrata.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Höh...me ei tosiaan saatu 08 paketissa villahaalaria :(. Ticketiä ei tosiaan livenä varmaan täältäpäin saa, joten kallistun tuohon ihanaan Elodieen...tulisi tosiaan varmaan käyttöön vasta sitten ensi syksynä/talvena, jolloin ikää olisi lähemmäs 1v.

   Delete
 11. Meillä on tuo sama kaukalopussija vastaava vaunuihin isompana (menee myöhemmin myös rattaissa lämmikkeena) ja voin kyllä suositella. Alle ei juurikaan tartte vaatetta esim kauppaan lähtiessä. Rattaissa taidettiin käyttää kaikista kovimmalla pakkasella villa-asua ja tarvittaessa vielä fleeceä. Meillä oli myös kaukaloon kiinnisaatava haalari, mutta koin tuon pussi niin paljon paremmaksi kun kapassakin se oli vaan helppo aukaista, niin ei tule vauvalla kuuma.

  ReplyDelete
 12. Huoh, voihan Vauvvakuume :)

  ReplyDelete
 13. Meillä on 02/08 syntynyt tyttö. Tuo talvi oli sellainen, että ei ollut lunta eikä oikein pakkastakaan ;( Meillä ei ollut toppahaalaria ollenkaan. Sisävaatteet, villapuku, sellainen vanupuku ja lämpöpussi vaunuihin. Eisbärchen hänellä on ollut käytössä joka talvi ja se on mainio vaunuissa koppa-ajan jälkeen. Kopassa käytimme äitiyspakkauksen pussia, kun ei ole niin paksu ja iso. Nyt meillä on 2vkon ikäinen vauveli, jolle nuo periytyvät. Lisäksi saimme ystäviltä tuon kaukalopussin ja testasin sitä käytännössä neidin luisteluharkkojen ajan jäähallissa matkarattaissa - toimi erinomaisesti. Kaukaloonkin varmasti toimii hyvin, en ole vauvan kanssa kokeillut vielä. Meillä on Gracon Duologic, joka on tilavampi kuin normikaukalo, joten uskon menevän siihen hyvin sitten talvella. Sukkahousut ja HM:n trikootumput on ihan ykkösiä, millaisella vauvalla vain. Sukatkin pysyvät paremmin jalassa, kun on sukkikset alla. Ja talvivauvalle suosittelen jonkinlaista sisähattua, koska vauvat päästää lämpöä käsistä, jaloista ja päästä. Meillä nukutaan nytkin yöt hattu päässä kapalossa, ja on rauhallista unta. Onnellista odotusta!

  ReplyDelete
 14. Joha merkiltä löytyy merinovillaisia alusvaatteita vauvalle!
  -i

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä! Pitääkin suunnata Stockalle ;)

   Delete
 15. itse huomasin kakkosen kanssa että riittää pienempi kasa sisävaatteita kuin esikoisella, sillä kokoon tulee paljon nopeammin koneellinen pyykkiä.
  kaukalipussi on huippu! Käsistään kätevä tuunaa äippäpakkauksen makuupussista.

  ReplyDelete
 16. Moikka! Meidän kuopus syntyi tasan vuosi sitten ja koko talvi mentiin donkeyn vauvakopalla hänellä. Huomasin et se on aika kapea, eikä siihen mielestäni mikään paksu pussi mahtunut niin että vaivalla olisi ollut kiva olla. Hankin meille been baby cocoonin, joka istuu sinne sisälle ihan täydellisesti. Omani tilasin ihan ebaysta käytettynä ko olivat aika kalliita. Lämpimämmällä riitti äitiyspakkauksen pussi. Lisäksi siihen suojaksi olisi hyvä hankkia verho eteen, koska koppa on aika avonainen. Puvuksi suosittelisin Ticketin vauvahaalaria, jonka kädet ja jalat saa käännettyä sekä villapukua ja Ruskovillan kypärämyssyä ja lapasia. Villa on ihan paras vaatekerros talvivauvalle! Ei hiosta ja pitää lämpimänä. Meilläkin on ollut aina tuo kaukalopussi, mutta kumpikaan ei ole siitä tykännyt, koska kaukalo jo itsessään on hiostava ja fleecepussi siinä lisänä jotain aivan kamalaa... Ollaan siis todettu parhaimmaksi pitää villapukua ja tai fleecepukua jossa on käännettävän kädet ja jalat kaukalossa. Jos olisi ollut vain yksi lapsi hoidettavana, niin olisin varmaan käyttänyt jotain muita töppösiä jne mutta kahden kanssa koin aika nopeaa että kaiken pitäis olla mahdollisimman pikaista ja helppoa, joten ennalta varattu vaatevarasto meni kyllä uusiksi juurikin näiden ulkoiluasujen puolesta.

  Joitain kaipailemiasi juttuja mulla olisi tarpeettomana, kuten mm tuo kaukalopussi ( tosin musta ja Emma-merkkinen) jos haluat, niin voin napsiakuvia ja laittaa sulle linkin että jos haluisit ostaa pois.

  Niina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos viestistäsi! :)
   Meilläkin syntyi meidän esikko Elokuun lopussa, eikä hänellä ollut vaunuissa talvella muuta kuin äp pussi, mutta sitten kuitenkin oli päällä sellainen vanupuku kylläkin. Meillä ei myöskään ollut kaukalopussia, kun keskitalvella ikää oli jo 4-8kk, niin oli toppapuku vain.

   Nyt on kuitenkin eri, kun vauva syntyy juuri tuolloin keskitalvella, eli vastasyntynyt on minusta aivan liian pieni puettavaksi isoon toppahaalariin, joten kaukalopussi sinänsä varmasti kätevä sen ensimmäiset 3-4kk. Ei me sitten enää ensi syksynä kaukalopussia tarvita, vaan ostetaan sitten haalari.

   Ja sama juttu tuossa vaunupussissa, että vastasyntynyt-3kk varmaan mahtuu kuitenkin vähän tiiviimpäänkin pakettiin, eli jos ostaa sen lämpöpussin, mutta toi donkeyn koppa on jalkaosastaan hieman ahdas, niin pitää kokeilla ensin sopiiko se Elodien pussi vai ei. Jos ei, niin kiitos vinkistäsi, voitaisiin ostaa tuo Been cocoon, jos se on parempi.

   Ehdinkin jo käydä ostamassa tuon kaukalopussin, kun oli alennuksessa. :)

   Villahaalari + myssy + sukat ja tumput on vielä ostoslistalla :)

   Delete
 17. Mulla on ollu viime talvesta lähtien tuo Eisbärchen-pussi, on tosi kätevä ja lämmin :) Rattaissa ollaan käytetty ja tosiaan riittää pelkät sisävaatteet alle! Pitkästä aikaa eksyin tänne ja en oo havainnu, että teille tulee vauva! Suurensuuret onnittelut :)

  ReplyDelete